fredag 17 februari 2012

Bremberg: "Jag hoppas de håller sig kvar i elitserien"

Många ledsna och frustrerade Djurgårdsfans nu även om - det är ju värt att påpeka - det inte är kört än med slutspel och det fortfarande går att undvika kvalserien. Även om det nu ser mörkt ut på båda fronter.

En av alla ledsna  DIF-fans heter Fredrik "Linkan" Bremberg. Jag pratar med honom då och då så jag vet att han verkligen följer Djurgården nära. Och att Djurgårdshjärtat finns där.Vi hördes lite efter derbyt nu och Linkan var ledsen å klubbens vägnar. Och konstaterade att:

-Det finns inte tillräckligt med Djurgårdshjärta hos många av spelarna i truppen. Och de har för få spelare som kan göra det oväntade på isen. För få i truppen som kan bryta mönstret.

Han ville inte kommentera de uppgifter som finns om att han var tillgänglig för en flytt till DIF före transferdeadline men där jag har fått bekräftat från annat håll att Djurgården hade chans att ta in Linkan. Men att man avstod och endast tog in en tredjemålvakt (obegripligt om ni frågar mig, Marie).

Det finns säkert de som tycker att Linkan ska hålla tyst och koncentrera sig på Timrå, men till saken hör att han 1) hade kunnat komma in och bryta mönstret i Djurgården. Och 2) att han verkligen har ett stort hjärta för Stockholmsklubben och därför engagerar sig.

Och Linkan ville betona just det här med hjärtat när vi hördes av när jag var på väg hem i bilen:

- Jag hoppas att de (Djurgården) håller sig kvar i elitserien- för jag håller på DIF. Det gör jag. Så jag hoppas att jag slipper sänka dem sedan i kvalserien.

Det sista - om kvalseriesänkningen - sagt med ett skratt och glimten i ögat.

Samtidigt finns det ett allvar i det där någonstans. Han vill - och kommer - ju så klart att göra så mycket han bara kan för att klara  nuvarande klubben - Timrå kvar i elitserien. Men vill som sagt inte se DIF i kvalet och vill verkligen inte möta dem där.

Så är det.7 kommentarer:

Anonym sa...

Linkan har gång efter annan blivit behandlad som skit av Djurgårdens ledning och det smärtar mig något enormt.
Jag hoppas dock att Linkan förstår att måååånga utav oss fans skulle göra vad som helst för att se honom i vår tröja igen. Han förtjänar att få avsluta karriären i klubben, please make it happen!!

Anonym sa...

Håller med, saknar Linkan och även han borde få sin tröja hissad i taket.

Anonym sa...

Håller med ovanstående. Hoppas Linkan vet att i princip alla vill ha tillbaka Linkan i laget. Om han någonsin tvivlar så hoppas jag du förmedlar det nästa gång ni pratar. Fattar inte hur man tänker i ledningen när man inte tar in honom när man haft chansen två gånger i år och en gång inför förra året. Linkan är och kommer alltid att förbli kung. Sedan är det såklart ingen som kan garantera att det skulle gått mycket bättre enbart om Linkan kommer tillbaka. Även en kung har sina ner-perioder men killen har hjärta och det betyder mycket. Jag önskar mig tre saker: att DIF håller sig kvar i ES, att Linkan får lira i DIF nästa år samt fred på jorden.

Förövrigt, tack Marie för en fantastisk informationskanal som du bedriver. Bra jobbat!

Anonym sa...

Snälla Marie!
Förmedla till Linkan att vi fans är bedrövade över hur DIFhockey behandlat honom. Hälsa honom att det finns ingen mer vi vill se i laget nästa säsong än han. Han är Mr Djurgården och vi älskar honom.

Marie Hallman sa...

Anonym x 4 : Han vet. Jag brukar föra det jag ser att fansen tycker vidare. Och jag vet att han uppskattar stödet. Det är bland annat därför han så gärna spelar i DIF i gen.

Anonym sa...

går d inte o göra något örfila upp den så kallade djurgårds ledningen skicka in en protest lista få dom att fatta att d är vi SUPORTRAR som är DIF inte dom

Marie Hallman sa...

anonym: Men egentligen är det väl alla tillsammans som är DIF?!