torsdag 16 februari 2012

Derby 5 DIF vs AIK

Snacka om att det här derbyt gäller mycket - för väldigt många. På flera olika sätt. För AIK:s målvakt Niklas Lundström blir det första elitseriematchen från start samt derbydebut då  Viktor Fasth saknas på grund av en magmuskelskada och Markus Svensson har feber.

Niklas har tidigare stått i nästan två och en halv period i en  match mot HV71.
Den gången fick han byta av Björn Bjurling och kom in efter att HV71:s Andre Peterson hade gjort 3-0 halvvägs in i första i en match som slutade 2-8, Niklas släppte själv in fem mål, tre i andra perioden och två i tredje och hade 78 i räddningsprocent den gången.

Det låter ju rätt risigt men Niklas är en bra målvakt, har spelat mycket i juniorlandslagen så 19-åringen är en fin talang, sedan återstår att se hur han hanterar det här läget. AIKs reservkeeper i kväll heter föresten Måns Johansson.

AIK saknar förutom de två målvakterna även Christian Sandberg (skada på smalbenet) , David Lillieström Karlsson (sjuk) och Dick Tärnström (sjuk) Djurgården får klara sig utan Andreas Holmqvist och Tim Eriksson (magsjuk). Mario Kempe är extraforward och Pontus Åberg kommer inte spela med John Norman och Mika Zibanejad som han själv trodde i går. Han är istället uppsatt i en kedja med Christian Eklund och Mattias Carlsson.

Jag är på plats i Globen, kommer lite grejer efteråt.

1 kommentar:

Anonym sa...

ZABEL AVGÅ!!!!
JÄRLEFELT AVGÅ!!!
JÄVLA INKOMPETENTA NÖTTER!!!