fredag 3 februari 2012

Zabel: " vi ska bygga en vi-känsla "


 (Zabel. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgårdens nye tränare Tony Zabel har fått en svettig start med två förluster och endast ett enda mål. Så här beskriver han själv starten:

– Tufft! Tufft att komma in och få två förluster. Man hade hoppats att vi skulle få med oss någon poäng, framför allt i senaste matchen där uppe i Modo, det var ju nära där.


– Men jag trodde faktiskt efter vår första period i dag… då kändes det som att det här kunde vi ta hem i dag. Sedan orkar vi inte fullfölja det hela vägen samtidigt som HV71, är bra idag. Så det är tufft! Men det är ingen tvekan om att vi ska komma tillbaka och fixa det här, säger Zabel.

Och än tuffare än förlusterna är kanske att man inte lyckas göra mål på matcherna, så här långt har det bara blivit en enda kasse:

– Ja men det är ändå ett mål!

Jo men man vinner sällan på ett mål?
– Absolut men nu har vi gjort första målet, det kommer att komma fler. Så nu slipper vi fundera på det.

Tim Eriksson sa (se nedan) att det är svårt att ändra på något på så här kort tid som ni har haft på er nu. Hur lång tid tar det innan det börjar sätta sig och när förändringarna börjar märkas?
– Det är svårt att säga hur lång tid det ska ta, alltså… alla som håller på med det här vet ju att på två träningar och lite snack, så händer det inte så mycket. Utan det är mer en inställning, att våga tro på det. Att vi vill tro på det, säger Zabel och fortsätter:

– Det är egentligen det som det handlar om. Det går inte att förändra någonting bums mer än att vi kan gå igenom det och vi kan prata om det så det kommer att ta lite tid. Jag kan inte säga om det händer om en vecka eller två, det är omöjligt att säga. Nu har vi den här matchen (mot Brynäs på lördag), sedan börjar vi få tillbaka lite folk och börjar komma ihop med allihop igen och kan börja känna att det är en liten nystart. Och träna bra under uppehållet, sedan kommer vi komma tillbaka och vara slagkraftiga!

Djurgården kommer köra som vanligt under uppehållet, men man kommer också försöka rätta till de saker som står ut negativt allra mest och känns mest akut.

– Det man kan titta på och som vi har tittat på är till exempel spelvändningarna och jag tycker att det har blivit bättre. Sedan är det framför allt power play. Nu var HV bättre i dag men vi kan fortfarande vinna matchen. Om vi gör mål i våra power play … och hade vi gjort mål på våra mål i power play uppe i Örnsköldsvik så hade vi vunnit den matchen också.

Men nu var ni ju mest på egen planhalva när det var pp?
– Jomen där uppe i Örnsköldsvik hade vi bra pp och det sista power play som vi hade var bra i dag. Men annars blir vi lite stressade, vi måste våga varva ner lite där och det är samma sak där. Vi behöver sätta dit en puck där, det är lite självförtroendesak helt enkelt, men vi fortsätter.

Det är en svår balansgång mellan att vara avslappnad och att vara medveten om läget, vad kan du göra för att hitta rätt i den balansgången?
– Ja det är för det första, att dörrn är öppen till mig. Alla får komma in och prata precis hur mycket de vill. Jag försöker vara med gruppen och både jag, Nichlas och Montén… så att vi får den här diskussionen om vad det än må vara så att ingen går och stänger in något här, utan vi ska bygga en vi-känsla och det är det som ska ta oss vidare. Bland annat.


När det gäller skadeläget så ser det ut så här:
Daniel Tjärnqvist: Hjärnskakning (har börjat träna, på väg tillbaka)

Mika Zibanejad: Hjärnskakning (har börjat träna, på väg tillbaka)

Jimmie Ölvestad: Har varit magsjuk, borde vara bra vilken dag som helst

Mathias Tjärnqvist: DIF räknar med att han är tillbaka under uppehållet. Han har en skada helt enkelt.  Han fick den skadan före Zabel tog över och status är lite oklar på den. Djurgården vill dock inte säga vad det är för skada i det här läget (detsamma, alltså vilken skada det är, gäller även Almtorp).

Mattias Carlsson: Fick feber under gårdagen eller om det var i morse. Zabel fick meddelande om att han var sjuk.

David Printz: Gick hem någon timme innan samlingen med ont i halsen och ont i huvudet.

Jonas Almtorp: Fick en skada i Modomatchen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha. Rätt sött hur dif väljer att kopiera stora och MÄKTIGA AIK nu när vi är bäst i stan genom att anställa en tränare med rakad skalle som tar timeout mitt i matchen. Rätt gulligt att kopiera vårt framgångsrecept rakt av sådär. Men också lite tröttsamt. HITTA PÅ NÅGOT EGET I STÄLLET FÖR ATT KOPERIA ANDRA! Plastförening!

Anonym sa...

@Anonym kommer från en person vars lag kopierat hela grundtanken i lagbygget från DIF! Sluta göra bort er nu aik fans, tragiskt att ni alltid ska drabbas av hybris så fort nånting går er väg en stund.
Njut istället av att det för tillfället går bra för er!
Trots att gnaget går relativt bra i serien så ekar fortfarande Hovet tomt när ni spelar där. Se till era egna problem istället för att kasta skit på andra.

Att säga att DIF kopierar från gnaget är bara patetiskt, precis börjat kolla på hockey eller?

Sen vill jag ge lite cred (även fast det svider) till aiks:s ledning för den text ni la ut på er hemsida! Hoppas det kommer ut något vettigt i slutändan!

Janne sa...

Ta timeout mitt i matchen...hur kan det vara ett framgångsrecept?

Peter sa...

Järlan varför har du inte avgått ännu? Dra från våran klubb.

Marie Hallman sa...

Anonym: Eeeeeh vad ska man säga? Fånig kommentar det där. Tror nog båda skulle vilja ha håret kvar dessutom...

anonym två: Ja, det var en bra text!

Janne: Funkar ibland, funkar inte andra gånger.

Peter: Jag förstår att alla är besvikna men glöm inte hur det lät inför säsongen när kyle, Tjärna jr o sr mfl värvades. Då var andra toner, det svänger fort i hockey!