lördag 4 februari 2012

Holmqvist: " Väldigt roligt att spela hockey i dag "


(Andreas Holmqvist stod för ett mål och två assist. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Sex mål – det är lika många som DIF har gjort på de fem matcherna tillsammans före Brynäsmatchen.  Inte undra på att det var partystämning i omklädningsrummet efteråt.

– Ja det är klart att det känns väldigt bra. Vi är värda tre poäng och spelar verkligen som ett lag idag och det är verkligen kul att spela hockey då, säger Andreas Holmqvist och bara stornjuter.

Alla kurvor har ju pekat neråt och så plötsligt släpper det. Roligast var ändå inte målen utan att spelet stämde så bra. Och skillnaden från de senaste fem matcherna?
– Att alla går in hundra procent och att alla följer uppgiften som vi ska göra. Det är inget som gör något på eget bevåg, så det är skönt. I dag vill alla ha puck, man behöver inte åka och leta. Du vet redan innan du får pucken vart du har dina medspelare och så har det inte varit i andra matcher som det har varit. Då har det varit lätt att göra misstag, du har tvekat att passa så du får folk på dig. Det är det som är den stora skillnaden nu, att alla vill ha pucken och att alla kämpar hundra procent.

Det har varit ängsligt ett tag på isen, vad är det som gör att ängsligheten bara är borta plötsligt?
– Det är bra kommunikation och väldigt bra vägledning från ledarstaben.

Samtidigt har det bara gått en dag sedan förra matchen så vad hände på de timmarna?
– Att vi har tränat bra och gått igenom de här små detaljerna, de som vi vill förbättra för att vara ett bra hockeylag och det visar vi i dag att vi är.

I torsdags sa Tim att det tar ett tag innan det nya sitter. Känns det som det börjar sitta nu?
– Jo men det kändes redan i förra matchen, då spelade vi ganska bra i första perioden, sedan tappade vi i andra och tredje och HV spelade bra, det måste man säga också. Men vi håller ihop laget bra i dag och det syns där ute, det är jäkligt kul att spela hockey  idag, säger Holmqvist.

Och visst syntes det. Djurgården hade inga gamnackar i båset längre, trots att Brynäs utmanade, gjorde fina mål och länge såg till att hålla jämna steg målmässigt:

– Ja, precis. Vi kände ju redan från start att vi ska vara ett starkt hockeylag och att det skulle vara svårt att slå oss, så det var riktigt skönt att vinna.

Kul att ni kände så men varför gör man inte alltid det då, före match?
– Nä men man är upp och ner, alla har bra och dåliga dagar på jobbet. Så är det ju. Vi gör det som vi ska göra i dag och därför vinner vi matchen.

Och så fick ni tillbaka folk, bland andra Jimmie Ölvestad som slet som en speedad bäver?
– Ja, han gör det jättebra. Det var skönt att vi fick tillbaka tre duktiga hockeyspelare. Det syntes därute att Printz och de andra var tillbaka.

Det här att Ölvestad bryter tillbaka, snor puckar, sliter in mål. Hur viktigt är det?
– Det är väldigt viktigt och skickar bra signaler till laget. Och det var skönt att han stod upp där i en fajt och tog bort Sundqvist. Det är en av deras bästa backar, så att det var jättebra.

Att ni möter just Brynäs som ligger i toppen, som kan spela avslappnat och bara ösa, påverkar det hur matchen blir jämfört när ni möter andra lag i streckstriden?
– Nä det vet jag inte utan vi börjar om från noll nu när Niklas och Tony kom in här så det var skönt att vinna. Vi spelar vårt eget spel, det är vår hemmaarena, här spelar vi som vi ska göra.
Vi ska spela som vi blir tillsagda! slår Holmqvist fast innan han skyndar iväg mot autografskrivningen som väntar.3 kommentarer:

Mattias sa...

Dom vann väl med 7-3 borta mot Timrå?

Marie Hallman sa...

Mattias! Den hade jag glömt! Sant, så. Ska ändra!!! Tack!

Mattias sa...

Det var så lite så Marie :)