lördag 11 februari 2012

SVERIGE-RYSSLAND 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)


 
 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Matchen: MMMM
Målvakter: Viktor Fasth, Sverige 90% och Ilya Yezhov, Ryssland 76,92
Publik: 9 062
Domare: Jari Leppäalho och Jari Levonen

  (Angry Hockey Bird i trappan. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Bäst i Sverige:
MMM
Viktor Fasth, mv
MM Mattias Ekholm, b,
M Tony Mårtensson, f och Jonas Andersson, f

Bäst i Ryssland:
Evgeni Biryukov, b.

FÖRSTA PERIODEN

... Bra fart på rören från första nersläpp. Från båda lagen, känns som det passar Mårts spelidé bättre.

... Fasth fick ta en puck ”i hettan” direkt. Hade hela ryska laget flåsandes runt plocken som han la på pucken.

...Tidigt pp för Sverige, efter 1.49 då Biryukov åker ut för hakning. Tre Kronor hade ju inget vidare pp mot Tjeckien, måste bli bättre nu.

... Sverige fick ett än bättre läge att ta ledningen när Zubov åkte ut för slashing efter 3.08 och Tre Kronor fick spela fem mot tre i 48 sekunder.  (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... Men det var lite väl mycket leta skott innan det kom något tycker jag även om det var bättre fart på pp-spelet nu än det var mot Tjeckien. Å andra sidan Ryssland komma i ett anfall när de var en man färre på isen och det känns ju sådär.

... Och något mål blev det inte trots att Sverige fick till några bra skott i alla fall.

... Blev farligt när Schipachev var framme och försökte trä in pucken vid första stolpen men Fasth slog knut på sig själv där och tog den pucken också.

... Andreas Jämtin drog på sig Sveriges första utvisning. Inte helt oväntat kanske. Nu hade inte ryssarna något höjdar pp de heller, de fick knappt till en box även de trots det alltid får iväg något lurigt, farligt skott.

... Calle Söderberg och Jakob Silfverberg lyckades krocka i egen zon. Hm.

... Bra försvarsspel av Magnus Johansson när Ryssland såg ut att få ett friläge. Johansson tryckte rutinerat ut ryssen  och bröt sedan skottet. Klass.

... 13-4 i skott på mål i första. Men skotten måste ha högre kvalitet om de ska in. Bra dock att Sverige laddar på, någon gång släpper det.

ANDRA PERIODEN


  (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... Sverige fick inleda i boxplay vilket jämnades ut rätt snabbt när Artyukhin åkt ut efter 26 sekunder. Å andra sidan hann det bara gå 24 sekunder i fyra mot fyra  så åkte Nicklas Danielsson ut för hakning. Blev med andra ord en rätt sönderryckt start på andra perioden.

...Friläge efter 4.59, för Jämtin men Yezhov hade inga större problem där.

... Kändes som Sverige hade väldigt svårt att ta sig in i den där hettan framför ryska målet i första halvan av mittenperioden. Men till slut så kom det ett anfall där tre spelare gick på mål samtidigt. Kunde ha blivit något där.

... Jämtin jobbade, precis som mot Tjeckerna, fram pp åt Sverige. I mittenperioden trampade han på att jätten Artyukhin åkte ut för hakning.

 
  (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... Ingen Rosén inne i det ppt dock, synd. Han är ju grym på pp och har gjort fem av sina 17 mål i AIK i pp, samt spelat fram till ett gäng pp mål!! Tycker Mårts borde testa.

... Sverige trampade på bra och efter 9.14 fick Sverige chans att spela fem mot tre i 1.09 då Ryazentsev åkte ut för hakning.

... Tre Kronor lyckades dock inte utnyttja det guldläget... och ingen Rosén på isen nu heller. Det är ju där han ska vara! Han har för övrigt gjort ett par mål shorthand också.

... Ryske målvakten Yezhov var bakom kassen och kom i vägen för Nicklas Danielsson och flög likt en italiensk fotbollsspelare lite vääääl dramatiskt omkull bakom målet. Två minuter för Modoforwarden som sånär fick en propp av jätten Artyukhin också men Danielsson räddades från den smällen på grund av att spelet fortsatte och då var Artykhin tvungen att släppa gruffet och åka ner mot svenska målet.

... Det märktes dock inte ens att Ryssland hade pp. Riktigt uselt i kombo med bra svenskt boxplay. De röda var klart bättre i fem mot fem.


 
 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... Riktigt bra läge för Sverige efter 18.35 men då passade man bort läget. Arrrrgh. Frustrerande. Rosén var inne och kunde ha satt den men passade även han. Varför??

... Läget skapade dock ett pp och till slut så kom det ett mål.

...1-0 (18.46) Mattias Ekholm (Tony Mårtensson, Jonas Andersson) Spel 5 mot 4.
PP-uppställning och ett slagskott från backposition av Ekholm. Såg nästa ut som om Mårtensson var där och styrde också men Ekholm fick målet som dessutom höjde tempot på matchen.

... Då hängde inte Ryssland med och Sverige fick ännu ett pp men hann ju bara spela 17 sek innan det var paus. Fint att få inleda tredje i pp dock.

TREDJE PERIODEN (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... Sverige fick sagt inleda med pp i 1.43 och efter 1.38 kom tvåan.

... 2-0 (1.38) Nicklas Danielsson (Andreas Jämtin, Carl Söderberg) Spel 5 mot 4.  Danielsson åker bakom kassen, fortsätter upp mot tekningscirkeln och drar där iväg ett lurigt skott som går in. I PP. Bra där.

...  Ryssarna gick minst sagt hårt på mål i jakten på en reducering. Undrar hur platt Fasth kände sig när han hamnade underst på mage med ett par, tre ryssar på sig. Det var dock Mattias Ekholm som åkte ut. Det utnyttjade ryssarna. Inom fem sekunder.

2-1 (5.04)  Alexander Ryazentsev (Evgeny Biryukov, Vladimir Tarasenko) spel 5 mot 4. Tekning och så pang. Där satt reduceringen. Skottet var så hårt att Fasth aldrig såg det.

... Viktor Fasth fick det extra tufft att freda sig när lagkamraten Ekholmgick omkull, for in i målet och slog undan benen på målvakten som hamnade ovanpå Ekholm. Inte så lättjobbat i den positionen.

... 3-1 (15.36) Jakob Silfverberg (Tony Mårtensson). En rysk spelare gör värsta indianaren när han ska spela pucken ur zonen och lägger den rätt på Mårtenssons blad istället. Han passar vidare diagonalt till Silfverberg som bara klipper till och dundrar in pucken.

... 4-1 (16.33) Tony Mårtensson (Mattias Weinhandl, Magnus Johansson) Spel 5 mot 4  Jonas Andersson sliter hårt för att skymma målvakten, det blir lite grötigt och Mårtensson hittar en lucka i röran där pucken går in. Det här var tredje målet i pp i matchen, klar förbättring med Tjeckienfajten där det blev noll mål i pp.  (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... Matchen avslutades med ett ryskt friläge men Stanislav Chistov får bara pucken rätt på Fasths benskydd och sedan är matchen slut.

... Segern innebär att Sverige toppar tabellen på fyra poäng före tvåan Finland och trean Ryssland som båda har tre pinnar. Tjeckerna är sist med två poäng.


Skott på mål 40-24 (13-4, 14-10, 13-10)

Inga kommentarer: