onsdag 1 februari 2012

Blomdahl "Nu är varje poäng personligt rekord, ha, ha"

 
(Blomdahl. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Det var Patrick Blomdahl som fixade den första av AIK:s två pinnar mot Växjö i tisdagsmatchen. Och det med ett mål som kanske är AIK-forwardens snyggaste i karriären?

– Nja, jag vet inte. Kanske ett av de tre (snyggaste) i alla fall, säger Blomdahl. Och ler stort efter att alla möjliga plussat för målet. 

Eller var det inte det snyggaste?
– Jo, he, he. Det kanske det var, eller det var det nog.

Berätta om målet?
– Jag får pucken av Jocke (Nordström), men det börjar egentligen i egen zon när (Fredrik) Carlsson jobbar fram pucken till Jocke, sedan slår Jocke upp en skön flippmacka till mig och sedan försöker jag bara hålla undan backen, bryta in och få upp pucken i taket där och det var kul!

Lyckas du byta grepp till backhand också?  Eller nej föresten, du vände upp där va?
– Ja jag la in den med forehand. Så det var kul att göra mål men det var riktigt tråkigt att vi inte kunde ta tre poäng i dag. Det känns riktigt surt, säger Blomdahl.

Det brukar stå brunkare på hans visitkort men det kommer lite poäng här och där och målet mot Växjö innebar ett personligt poängrekord i elitserien för Blomdahl som nu har gjort elva (5+6) poäng den här säsongen. Men han har faktiskt gjort fler poäng som i seniorhockey– säsongen 2003-2004 blev det tolv poäng (8+4) i allsvenskan med AIK.

– Jasså, se där, det visste jag inte om ens. Jag får se till att slå det i år! Och nu är varje poäng personligt rekord, he, he. Nä men jag tycker ändå att vi gör en hyfsad match idag men tre poäng ska vi ha!!

Att målet var snyggt är inget plåster på såren men det är det att ryggen som han tidigare haft såna problem med fortsätter funka bra, efter omlagd träning den här säsongen:

Ja det har varit bra (med ryggen) och det är skönt för jag kan koncentrera mig på hockeyn bättre utan att vara orolig för ryggen.

1 kommentar:

Jones sa...

Årets mål!! Snyggt Blomman!