onsdag 8 februari 2012

Pontus Åberg fick hjärnskakning mot Tjeckien


Djurgårdsforwarden Pontus Åberg har verkligen inte något flyt för tillfället. 

Först tvingades han lämna JVM med en axelskada och i kväll (onsdag) kom nästa skada i form av en hjärnskakning när Sveriges team 19 vann med 5-2 över Tjeckien, i en fyrnationsturnering i Schweiz.


-Jag vet inte exakt vad som hände, men han åkte ihop med någon tjeck, tacklade och så for de in i sargen båda två. Han backcheckade, båda for in i sargen och åkte med med huvudet före in i sargen, säger Åbergs agent Erik Ryman, som inte såg skadan själv utan fick den återberättad av Pontus själv.

Olyckan hände i slutet av sista perioden men även om det nu är en hjärnskakning så är den - förhoppningsvis - av den lindrigare sorten. Exakt hur illa smällen in i sargen tog är dock svårt att säga nu.

-Men han mindes allt - kom ihåg allting, situationen, vad som hände, att han är svensk, vad han gör där. Ja all. så den (hjärnskakningen) - kanske, förhoppningsvis - inte är så allvarlig,säger Ryman.

Men en veckas vila blir det till att börja med och Pontus Åberg åker hem så fort det går nu från turneringen.

-Jag lider verkligen med pojken. Först missar han JVM för en skada dagen innan turneringen börjar, sedan ska han åka ner och göra en jättebra turnering. Så händer det här i första mtchen. Det är ju hans draftår också, alla NHL-lag är där och tittar på spelarna och jag vet att många ville specialstudera honom eftersom han missade JVM, så får han en sån här smäll direkt precis när turneringen har börjat. Klart man lider med honom.

1 kommentar:

Pelle sa...

Ja Djurgården har verkligen tur med skador =(