onsdag 15 februari 2012

Wesslau: " Han har lite tur att pucken studsar rätt också"


 (Gustaf Wesslau fotad tidigare i vinter. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

Resultaten gick emot och Djurgården förlorade (1-2) mot Frölunda. Det innebär att DIF är nere under kvalstrecket – tack vare sämre målskillnad än Linköping – igen. Men Gustaf Wesslau känner ingen panik:

– Vi hade väl hoppats ligga några pinnhål upp, det kan man ju vara ärlig och säga men nu har vi accepterat läget. Nu känner vi oss trygga och vet vilka uppgifter som väntar, då är det lättare att fokusera på det, säger Djurgårdsmålvakten.

Nye tränaren Tony Zabel kunde räkna in sin tredje förlust på fyra matcher när Djurgården förlorade omstarten i Göteborg. Men det som laget jobbat på under uppehållet gör att läget ändå inte är nattsvart, säger Wesslau.

– Det märks att Frölunda är ett starkt hemmalag.  Men i första spelar vi bra, det är 0-0, jämnt mellan lagen och ställningskrig, med bra fart. I andra får de press på oss och får två psykologiskt tunga mål. Först ett i pp efter bara fem minuter och sedan 2-0 som är en fin individuell prestation av Pyörälä när det är två minuter kvar. Men jag tycker ändå att vi kämpar bra i tredje, vi har många bra chanser där, bra aggressivitet och har några hyggliga lägen.

 (Frölunda målar. FOTO ANDREAS GRANDIN)

 Frölundas andra mål av Mika Pyörälä var något utöver det vanliga när han lurade hela Djurgårdsförsvaret:

– Ja, han gick på skottfint, drog en backhand förbi Claesson. Jag tycker att han (Pyörälä) har dålig kontroll på pucken och gjorde någon slags framåt dyk, då dribblar han förbi mig med en Forsbergdribbling. Det såg nog jäkligt snyggt ut… men han har lite tur att pucken studsar rätt också, säger Gustaf Wesslau.

Och fortsätter:

– Det var inget jättemisstag av mig ändå, för hade jag inte varit aggressiv och dykt där så hade han ändå hunnit skjuta och då hade han fått än mer tid på sig att lägga pucken till rätta.

 (Mattias Carlsson reducerar till 1-2 i tredje perioden där DIF vann skotten med 18-5.. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Förlusten gör som sagt att Djurgården åkte ner på kvalplats igen och att man har en liten lucka, fyra pinnar upp till såväl Växjö på nionde platsen som Modo som är åtta. Till sjuan AIK är det fem poäng.

– Men det finns ändå några matcher kvar att jobba på. Det positiva i dag är att vi inte slutar spela, för det har ju hänt tidigare i vinter. Som när vi förlorade med 0-5 mot Linköping och 1-8 mot Skellefteå till exempel, säger Wesslau och fortsätter:

– Nu är alla noggranna, det är ingen som faller igenom och börjar köra en mot en utan vi håller kvar tänket och följer de riktlinjer som vi har fått, det är bra. Tidigare har det blivit för mycket enmansshow.

 (Tony Zabel försöker hitta en lösning. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Har ni börjat hitta det spel som Zabel vill se än?
– Det är svårt att säga när man spelar bortamatch mot ett av de bästa hemmalagen, för då blir man ju tillbakapressade ändå men vi gör en bra bortamatch och vi spelar bra som ett lag, i 60 minuter. Det är det positiva, att vi behåller enigheten på isen. Och känslan i spelet är ändå positiv. Vi har mer energi och mer självförtroende i laget nu. Det är en skön känsla, helt klart.

Och det säger du trots att ni förlorar?
– Ja för. det är svårt att förklara … men det handlar om en massa smådetaljer som funkar och som har gett oss en boost. Som till exempel att alla jobbar tillsammans, vi har fått tydliga riktlinjer. Det blir lättare att svälja en förlust när man gör rätt grejer. Det finns ett system att falla tillbaka på nu, det ger en trygghet i gruppen när man har ett tryggt grundspel.
Inga kommentarer: