tisdag 21 februari 2012

AIK vs Frölunda, Färjestad vs Djurgården

Sista mötet i grundserien mellan AIK och Frölunda som möts i kväll på Hovet. AIK har tre vinster med sig från de fyra första mötena.

Som ni ser har det varit tajta matcher tre gånger av fyra.
24/9 hemma, vinst på straffar 1-0, Fasth i mål 100 %
11/10 borta, förlust på övertid 2-3, Fasth i mål 88,46 % 
28/12 hemma, Vinst 6-2 (och bara 19 !! skott av Frölunda,  Fasth i mål 89,47 %
16/1 borta, vinst på övertid 2-1, Fasth i mål 96,30 %


De här målskyttarna har trivts bäst mot Göteborgslaget: Richard Gynge (tre mål), Robban Rosén (tre  mål varav en den avgörande straffen 24 september),  Oscar Ahlström, Kent McDonell, Linus Videll, Patric Blomdahl och Daniel Rudslätt har alla gjort ett mål vardera. Rudslätts mål avgjorde matchen den 16 januari på övertid, 36 sekunder in i förlängningen.

Viktor Fasth är tillbaka i målet, men Johannes Salmonson (knä och axel) Christian Sandberg (ben), Markus Svensson (sjuk), Josh MacNevin (sjuk) och Fredrik Svensson (ljumske) är borta från spel på grund av skada. David Lillieström Karlsson går in istället för Salmonsson, sedan är Mattias Janmark Nylén med som extraforward. Nicklas Lundström är backup till Fasth.

AIK har 73 poäng inför matchen, ligger sjua och hoppas så klart dra ifrån lite i streckstriden. Frölunda har jobbat sig upp på en fjärdeplats med 82 pinnar.

Djurgården är ute på roadtrip, möter Färjestad borta. DIF har en pinne upp till säker mark och sju upp till slutspelsstrecket.

Det har blivit tre segrar för Djurgården på de fyra möten som har spelats i serien:
29/9 borta, vinst på straffar 3-2,  Wesslau i mål 93,94 %
16/11 hemma, vinst 5-1, Wesslau i mål  95,65 %
24/1 hemma, vinst på straffar 2-1, Wesslau i mål 96,55 % 
29/1 borta, förlust 0-1,  Wesslau i mål  97,14 %.

Spelarna tycker själva att just spelet har funkat bättre sedan tränarbytet men målskyttet… har inte fungerat alls. Djurgården har gjort 10 mål på de sju senaste matcherna men då kom sex av de tio målen i en och samma match – mot Brynäs. Så här ser målraden ut: 0-0-1-6-1-1-1.

Och den trista målformen är såklart något som bara måste brytas nu om inte DIF vill börja scouta blivande kvalseriemotståndare.

Vilka har trivts bäst mot FBK då? Jo de här: Jimmie Ölvestad (tre mål, varav två i samma match 16/11), Tim Eriksson (två mål), Kristofer Ottosson, Mario Kempe (avgörande  straffmålet 23/1) Pontus Åberg (avgörande straffmålet 29/9), Jonas Almtorp, Mathias Tjärnqvist (alla ett mål).

Apropå slutspurt kan det vara intressant att veta hur saker och ting ändrades i slutspurten förra året. Så här såg det ut efter 48 spelade omgångar förra säsongen då:Och så här såg det ut efter 55 omgångar. Det kan med andra ord röra på sig en del i tabellen även i slutspurten.

Jag är på plats på Hovet i kväll, kommer något därifrån. Ska även försöka få tag på någon Djurgårdsspelare i bussen på väg hem från Karlstad.


Inga kommentarer: