fredag 10 februari 2012

Jhonas och co: Backup med ny hjälm, bita ihop och köra för Josefson(Jacob Josefson får kämpa sig in i laget efter skadecomebacken. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)Inga matcher för Jhonas sedan 18 januari, men väl en ny hjälm. 

Med bland annat Buffalo Bill och Jhonas specialare, en liten säl. Ni hittar ett reportage om den nya hjälmen här.

Jacob Josefson, har haft lite blandat med istid senaste sju matcherna. 
Den 31 januari, 2 och 4 februari så låg han mellan 14 och 16 minuter,  den femte var istiden nere på 10.57, den sjunde på 9.25 och nu senast –i torsdags kväll blev det 6.08 för Jacob som har gjort en assist sedan comebacken efter nyckelbensskadan. Den assisten kom 4 februari mot Philadelphia borta.

Samma match fick han föresten en redig open icepropp, den ser ni här:

Det skiljer mycket i bade istid och byten på en vecka, från 29 byten just 4 februari till tio byten nionde februari. Varför vet jag inte, verkar inte ha hänt någon större skada i alla fall.  Det handlar nog mer om att han behöver tid att komma tillbaka i rätt form. Så här säger Josefson till nj.com

”Jag spelar där tränaren sätter mig.  Det är ingen big deal. Jag tänker inte på var jag spelar, jag går bara ut och kör”.

Ni kan läsa hela artikel här.
 
Marcus Krügers Chicago harde bara spelat fem matcher från och med 24 januari fram till matchen i dag fredag.  Han har fått lite mindre speltid senaste matcherna jämfört med 25 januari då han hade 18.59, de fyra matcherna efter har speltiden legat mellan 16.32 och 14.34 så det känns som en marginell skillnad.

Krüger har gjort två poäng i form av två assist sedan den 24 januari. De två assisten kom mot Edmonton borta då svensken spelade fram till Chicagos första och fjärde mål i 4-8 förlusten mot Oilers.

Det går att se highlights här.
 
Gabriel Landeskog fortsätter ligga runt 20 minuter i istid varje match. Lustigt nog blev det bara 17.29 senast, mot Chicago borta, då Landeskog avgjorde med 3-2 för Colorado, sedan ökade David Jones på med två mål till. Målet var ett slagskott från toppen av tekningscirkeln, Paul Stastny spelade fram.

Gabriel Landeskog blev tredje stjärna i matchen,  och målet finns med i highlightsvideon som ni hittar här: 
Han gjorde  mål mot Edmonton borta också, 31 januari och en assist 24 januari mot Minnesota och hade inför fredagens match gjort 12 mål och 16 assist.

Andreas Engqvist gjorde ju en snabbvisit i Montreal, med betoning på snabb. Sedan var det raskt tillbaka till Hamilton Bulldogs igen och fortsatt bra spel. ”Ante” gjorde en assist 27 januari, ett mål och en assist 3 februari och ett mål 4 februari. Under hela säsongen har det blivit 15 mål och 12 assist på totalt 27 matcher i Hamilton.

Det är personligt rekord i AHL för Engqvist som gjorde tio mål och 15 assist på 71 matcher  (i grundserien) förra säsongen.

Alexander Urbom hade lite tungt med poängörandet i januari, blev bara en assist då. Han har (före fredagens matcher) spelat två fighter i februari och det blev mål den 4:e, Urboms andra mål för säsongen.

Mark Owuya har inte spelat i Marlies sedan 27 januari men han är kvar i AHL-laget och får kämpa på som backup bakom Ben Scrivens.

Calgarykeepern Henrik Karlsson har varit borta från i några månader på grund av en knäskada men är nu igång i spel igen. Dock inte i Flames, utan han är nerskickad på en två veckors "komma i form"sejour till Abbottsford Heat. Där har han spelat en match och fick tyvärr inleda med förlust, 0-4. Henke tog 21 av 25 skott, Linus Omark som gjorde comeback efter skada han med i Oklahoma Barons stod för ett mål och en assist.
Inga kommentarer: