lördag 25 februari 2012

Lööv: " Det är inte kört än"

(SSK-backen Lööv jublar efter 2-2. Det målet räckte tyvärr inte. FOTO RICHARD HIMBERG)

Viktor Lööv gjorde ett av sin karriärs snyggaste mål när han kvitterade till 2-2 och gav SSK hopp om seger. Men Malmö vann och kan tacka SSK för två bjudningar i PP för det.

– Ja, det var det som gjorde att vi förlorade matchen. Att släppa in ett mål i pp är inte okej och att det nu blev två i pp. Ja det är ju… det kan inte bli sämre. Men det förklarar varför vi förlorar, säger Viktor Lööv.
Det såg ut som att Malmö spelade på ledningen och att ni inte riktigt orkade komma igen efter att Magnus Häggström satt 3-2 efter SSK-slarv i egen zon?
– Ja så var det. Vi kände väl att vi var med i matchen men det känds inte i sista som att vi kom riktigt nära ändå.  Och Malmö gjorde det bra. Det kändes som att Robban Carlsson spelade hela tiden i sista och de spelade med många rutinerade då. Det märktes. Vi hade inte orken att trycka ner dem riktigt då.

Hur påverkar det spelet att de kör mest på rutinerat folk?
– Nä men man ser ju vilka som är inne och man jag tänkte faktiskt att det kände som han lirade hela tiden Robban men alla de där har varit med länge. Det vet hur man ska spela av en ledning, konstaterar Viktor Lööv.

Hans eget mål var för övrigt en riktig godbit. Och inte blev det sämre av att det blev en så kallas Klasenfint mot just Klasen själv som gav öppen gata och ledde fram till målet.

– Det var lite turligt kanske men jag hann inte tänka så mycket. Det bara kom… Jag ville få iväg ett skott mot mål från början men han drog ihop benen och sträckte på sig och då vet man att motståndaren vill undvika att få skottet på sig så då klev jag runt honom och siktade högt. Så gick pucken in. Jag såg luckan i krysset, så jag satte den i krysset, säger Lööv med ett skratt.

Tänkte du på att du rundade just Klasen?
– Nja, var det en Klasen fint då? Jag vet inte. Han brukar ju göra den fyra gånger innan han går förbi men många tyckte det var lite bra att det var just han eftersom det är offensiven som är hans kvalitet. Och det var väl tur att det var han, annars kanske det inte hade funkat. Då kanske jag hade blivit av med pucken och så hade vi fått ett baklängesmål kanske… det vet man aldrig, ha, ha.

Var det ditt livs snyggaste mål (hittills) det där?
– Nja, på den här nivån var det väl det. Jag har gjort tre mål och de andra två var brunkarmål, ha, ha. Men jag har nog gjort några i J20, gjorde väl någon raid som slutade likadant. Men nu var det ett viktigare mål, de var coolare.

Men nu blev det ju torsk trots det vackra målet och värsta av allt kanske, även Mora vann och gick därmed om SSK upp på sjunde och sista playoffplatsen. SSK har nu förutom pressen på sig inte playoff chansen i egna händer längre.

– Nej, jag vet. Men vi tar nio poäng i de tre sista matcherna. Jag tror verkligen att vi kan göra det så jag tror det kommer ordna sig för jag antar att gör vi det (nio poäng) så har vi chansen. Det är inte kört än men vi har inte råd att torska någon match, det har vi inte.

Kvar på schemat står Rögle borta, Almtuna hemma och Bofors borta. Ett tufft program.

– Ja, det är det men vi är unga och krigare, det finns många vinnarskallar i våra lag så viljan att göra vad som helst för att vinna finns och jag kommer göra allt i min makt för att vi ska göra det också.

Men det är inte bara du som ska göra det. Pallar hela laget det?
– Ja, nu måste alla inse att vinner vi inte så kan säsongen vara slut. Det är det också, det är lite motivation i det hela…

Samtidigt har ni haft svårt att göra mål och man kan nog inte hoppas på att ett eller två räcker?
– Jag vet, men i vissa matcher brukar det lossna. Jag hoppas det gör det nu, när vi får in några skitmål brukar det lossna… eller alla våra mål är väl skitmål så vi får fortsätta med dem. Men vi måste in mer på kassen. I vissa matcher har målisen sett alla skott. Vi har pratat om att vi ska in mer på mål och jag tycker vi har gjort det de senaste matcherna. Det är bara fortsätta på det. 

4 kommentarer:

Engblom 33 sa...

Hudacek högaktuell för AIK. Du som har sett SSK i vinter. Finns det fler spelare som vi i AIK och övriga elitserieklubbar kan tömma SSK på som kan gå in och vara bra i elitserien? Lööv exempelvis? Andreas Hjelm? Tony Lagerström? Andreas Gröndahl?

Marie Hallman sa...

Engblom: Jag tycker att Lööv, Emil Lundberg, Gustav Björklund och Alexander Ytterell är spännande spelare där. Bland andra. Alla är dock unga och oerfarna så ska man ta dem så är det för att låta dem utvecklas in i ett es lag, man kan inte kräva att de ska gå in och dominera.

Engblom 33 sa...

Okej. Det viktigaste är ändå att tömma SSK på all talang och bra spelare de har så att de aldrig mer återkommer till elitserien. Mer själlöst lag får man leta efter.

Marie Hallman sa...

Engblom: Håller INTE med dig alls där. Fattar inte varför man ska pissa på andra lags fans heller. Stötta AIK som du håller på är väl bättre?