torsdag 23 december 2010

Ahlström: " Det där avbrottet förlorar vi på"

(Victor Ahlström efter derby nummer tre. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Det blev förlust för AIK i derbyt. Och som nämnts, en märkligt match med en massa udda händelser vid sidan av spelet.
 – Man är så besviken och ledsen! Konstaterade Victor Ahlström efter matchen.

Att Djurgården reducerade i bäst av femkampen till 1-2 var tungt för AIK:arna:
–  Det är klart att det är surt. Och det blir en jättekonstig match. Djurgården kommer in med jättebra fart i början, vi gör det inte alls bra där och de får mycket tryck på oss. Sedan, halvvägs ini första, tar vi in ett snäpp på dem för varje minut som går. I andra tar vi över, får 1-1 sedan kommer det där avbrottet och det förlorar vi på. Vi har precis gjort 1-1 och kände att vi hade ett bra flyt så bara kallnar allt det.

Men Djurgården hann göra 2-1 precis före avbrottet också?
– Visst, de gör 2-1 men vi är ändå med där fast efter avbrottet så blir det jämt igen. Sedan tar vi alldeles för mycket utvisningar. Vi har två stycken för sex man på isen och det är inte bra, de får man inte ta bara. Vi jagar en kvittering men när de där utvisningarna kommer så blir det svårt. Det är svårt att hämta upp ett mål när man sitter utvisade och då räcker vi inte till.

Ja, sex man på isen – två gånger?! Det är verkligen inte bra
– Nej, det ska inte få hända. Det är fyra minuter där som vi förlorar när vi försöker komma i kapp.

Ni hade ett långt tre mot fem underläge också, men där täpper ni till?
– Jo men de som är inne på spelet tre mot fem är duktiga! Riktigt bra, säger Victor Ahlström och försöker samla ihop sig.

Han ÄR verkligen besviken ända in i själen på sin egen och laget insats. Han är ledsen för förlusten men också över att det uppstod kalabalik på läktarna igen.
Och han säger att det långa avbrottet mitt i andra perioden missgynnade AIK:

– Vi gjorde inget speciellt utan försökte tagga till igen bara, men vi tappade mycket på det där. Vi var på väg upp och Djurgården på väg ner innan men under avbrottet så får Djurgården en chans att ta det lugnt och samla ihop sig, samtidigt som vi tappar lite av det där övertaget som vi hade och sedan är vi på samma nivå, sedan blir det jämt resten av matchen i stället. Det kändes som att vi var på väg att vända där innan det hände men sedan var det bara borta, säger Ahlström.

En bit in i andra perioden hade han ett skott som han trodde gick in. Armarna for upp i en början till en målgest men roligare än så blev inte situationen.

Det kändes som mål men jag såg inte vad som hände, jag hörde bara vrålet från publiken och trodde att det var mål. Jag tyckte jag fick upp pucken när jag bröt in framför målet men han (Stefan Ridderwall) måste ha tagit pucken på armen eller något.

Att båda lagen var taggade syntes från första nersläpp:
– Jomen det blir heta känslor när det står och väger, sedan får vi lite billiga utvisningar emot oss tycker jag men det är som det är, säger Victor Ahlström.

AIK:s målvakt, Viktor Fasth, tvingades kliva av isen efter en smäll mot huvudet.
Han kunde inte prata med media efter matchen men så här säger AIK:s läkare Björn Waldebäck om läget:

– Fasth åkte på en hjärnskakning och blir borta en vecka. Han var yr och hade lite ont i huvudet efter smällen men han var klar i skallen rätt snabbt efter matchen och har nu inga uppenbara problem: Han visste vilken dag det var och så, säger Björn Waldebäck till bloggen.
.
Att det blev hjärnskakning var mest en olycka tror AIK-läkaren:
– Nu såg jag inte smällen men det där är så olika. Ibland kan det vara en kraftig tackling som inte ger några skador alls ibland är det en lite mindre träff som kommer helt fel så får man hjärnskakning. Det kan vara lite kraft bakom, behöver inte vara en stor smäll.

Eftersom Fasth ska vila i minst en vecka så kommer AIK att tvingas klara sig utan honom under omstarten på annan dag jul.
– Det är jobbigt men då får Björne Bjurling ta chansen nu och visa att han också är bra, avslutar Victor Ahlström.

Inga kommentarer: