lördag 18 december 2010

Jhonas och Wesslau del 20 - äntligen seger för Wesslau

 
 (Wesslan fotad på Hovet i augusti. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Äntligen match - och en seger för Gustaf Wesslau som stod i mål när Springfield vann med 6-3 mot Bridgeport natten till i dag, svensk tid. Wesslau tog 30 av 33 skott. Skönt så klart efter alldeles för många matcher i båset.
 
 Wesslau spräckte som ni kanske minns tummen för någon vecka sedan men jag kollade läget med honom i veckan och tummen ställde bara till problem i en match, knäet är bra och det är tränarens beslut och inga skador som har hållit honom från spel.
Extra viktigt då att han fick en vinst med sig nu när han fick stå. Robin Figren fanns med i Bridgeport men satte inga mål på sin gamla lagkamrat.

Jhonas Enroth hade en riktig höjdarhelg förra veckan då laget tog tre segrar i rad och Jhonas bara släppte in ett mål per match i de två fighter som han stod. Blev lite tyngre start på den här veckan då det i natt blev förlust mot Manchester med 3-4.

Jhonas tog 22 av 26 skott och var nog inte glad på Manchesters Bud Holloway som satte hattrick på Jhonas. Holloway styrde dessutom in första målet efter bara 1.23 av matchen. Någon minut senare styrde han in 2-0 i pp och avslutade sedan sitt hattrick med fem minuter kvar av andra.
Lagen har returmatch i natt svensk tid, kan bli intressant...

För övrigt noterar vi att...
... Jonas Andersson är tillbaka i Manitoba Moose. Jonas blev ju upplockad till Vancouver 8 december och hann spela tre matcher men skickades tillbaka i torsdags (natt mot fredag svensk tid) och spelade i natt när Manitoba vann med 5-3 mot Houston. Det blev en assist direkt, då Jonas Andersson spelade fram till 2-3 reduceringen i slutet av andra.

Eddie Läck som är målvakt i Moose tog föresten 26 av 29 skott och fortsätter göra det bra där borta i AHL.
Han är för dagen åtta i målvaktsligan och har 2,15 i GAA, 92,4 i räddningsprocent. Har 9 wins, 6 losses och två förluster på straffar i de 17 matcher han har spelat.

Linus Klasen gjorde en assist när hans Milwaukee vann med 3-0 hemma mot Lake Erie. Klasen spelade fram till 2-0-målet.

Andreas Engqvist kämpar (liksom Portlands Dennis Persson och Albanys Alexander Urbom) på. Engqvist var med i första femman i tisdags och hade en assist (spelade fram till matchens första mål) när Hamilton förlorade mot Houston. På fredagen blev det seger men inga poäng för "Ante".
Inga kommentarer: