måndag 6 december 2010

Jhonas och Wesslau del 17

Det blev förlust för Jhonas Enroth och Gustaf Wesslau i helgens matcher.

Jhonas Enroth stod i de två matcher som Portland spelade och gjorde en riktigt bra insats på lördagen trots att det blev förlust, på straffar mot Norfolk. Jhonas tog 43 av 46 skott, släppte in ett mål i andra och två i tredje. Sedan blev det tyvärr förlust i straffläggningen där Jhonas tog fyra av fem straffar men det hjälpte inte då utespelarna i Portland missade sina fem strafförsök.

På söndagen inledde Jhonas i båset men fick komma in efter 17 minuter och 27 sekunder då David Leggio släppt in tre mål på 14 skott. Målvaktsbytet fick dock ingen effekt, Jhonas släppte också in tre mål på de 12 skott han fick på sig och det blev förlust med 4-6 mot Worcester.

Gustaf Wesslau har mest fått öppna båsdörren i helgen, skedde både fredag och söndag. På lördagen fick han däremot chansen men då blev det förlust med 2-7 mot Oscar Möllers Manchester. Wesslau tog 26 av 33 skott.

I övrigt noterar bloggen...

... att just Möller fortsätter leverera. Han spelade fram till 1-2 reduceringen i pp när Manchester torskade mot Norfolk på fredagen och gjorde mål på lördagen, då på Gustaf Wesslau i Springfield när Manchester alltså vann med 7-2. Möller gjorde 1-4 målet i shorthand på Wesslau, 4.05 i tredje. På söndagen var Möller uppsatt i förstakejdan men noterades inte för några poäng då Manchester förlorade med 1-2 mot Providence. Spångakillen har gjort 6 mål och 11 assist på 19 matcher och har plus åtta.

... att Robin Figren trampar på också. "Figge" gjorde 2-3 målet när Bridgeport förlorade mot Wesslaus Springfield på fredagen. Men Wesslau stod i båset så Figren fick göra mål på Leveneu 18.24 in i andra i stället. Ex-Djurgårdaren gjorde även mål på lördagen när Bridgeport vann med 4-1 mot Providence. Figren gjorde just det avslutande 4-1 målet. Figge har gjort 9+2 och har - 2 på sina 25 matcher.

...att Andreas Engqvist fick göra mål i helgen. Han är ju med i alla matcher, ofta i första femman men målproduktionen har gått så där. På fredagen blev det dock mål, när Engqvist Hamilton förlorade med 1-2 mot Peoria. Andreas Engqvist gjorde således Hamiltons enda mål, det kom 14.11 in i andra i pp. Den förre DIF-forwarden var uttagen i första femman och blev 3rd star i matchen."Ante" har 3+4 och +2 på 24 matcher.

...att Alexander Urbom spelar på i Albany, kör alla matcher men gick poänglös i helgens samtliga tre fajter.

...att Linus Klasen inte gick poäng med sig i fredagens match men på söndagen blev det istället 1+1 när Milwaukee vann med 5-4 mot Peoria i förlängningen. Klasen gjorde först 3-0 målet, 36 sekunder senare spelade han fram till 4-0 i pp. Klasen har 12+8 på 22 matcher och ligger på 29:e plats i AHLs poängliga.

...Jonas Andersson nu spelar för fullt och körde på i både fredags och lördags. I just fredagsmatchen hade Andersson en assist till 2-2 målet när hans Manitoba vann med 3-2 efter straffar mot Oklahoma. Jonas har ju en svensk lagkamrat i Manitoba och Eddie Läck gjorde en bra match, tog 31 av 33 skott och blev 1:st star i matchen.

Inga kommentarer: