söndag 5 december 2010

Nilsson:" Vi är inte tillräckligt bra för att avgöra" (DIF artikeln i Expressen)

Vi var två reportrar från Expressen i går på DIF-Timrå, Victor Melander tog Timråvinkeln, den hittar ni på den här länken.
Jag tog DIF vinkeln och den hittar jag tyvärr ingen länk till på nätet och de verkar ha gått all in på Timråvinkeln i tidningen så jag lägger texten  här istället. Det blev en del snack över med Hardy, det hittar ni under artikeln. Bonussnacket med Christian Eklund hittar ni i ett inlägg under det här inlägget:


(FOTO ANDREAS GRANDIN)

STOCKHOLM
Fjärde raka matchen med förlust på övertid eller straffar. Trots fyra frilägen och en straff under ordinarie speltid.
– Jag försökte skjuta högt men sköt över. Det är för dåligt att jag inte gör mål där, konstaterar Djurgårdsstjärnan Marcus Nilson till HOCKEY-Expressen.

Förlust på straffar mot Frölunda och sedan tre raka övertidsförluster mot Brynäs, HV71 och nu Timrå. Läget börjar bli jobbigt nu för Djurgården.

– Vi har mycket bra jobb men inget bra spel och det spelar liksom ingen roll om vi får många chanser som senast eller färre som nu. Vi är inte tillräckligt bra för att avgöra, får återigen ett kryss och ännu en enpoängare. Och de är inte roliga, säger Djurgårdstränaren Hardy Nilsson till HOCKEY-Expressen..

För även om nian Djurgården bara har en poäng upp till åttan AIK på slutspelsplats så känner spelarna flåset i nacken eftersom det samtidigt bara är en poäng ner till elvan Modo på kvalserieplats.

– Det är så jämt att får vi bara ett par trepoängsvinster så är man med där uppe igen. Men vi måste börja vinna nu, säger Christian Eklund till HOCKEY-Expressen..

Hur länge kan man tänka att det löser sig?
– Aldrig. Så kan man inte tänka alls och läget är allvarligt men gräver man ner sig så blir det ännu värre.

Dina tankar när du missade ännu ett friläge?
– Man vill bara ta klubban och skicka iväg den upp på läktaren. Man blir så irriterad, framför allt för publikens del. De står för ett otroligt tryck, det är nästan så man skäms, för när vi behöver de som mest då visar de att vi har Sveriges bästa publik. I en sån här match vill man hylla publiken, det är ju de som gör bästa insatsen i matchen.
Marie Hallman/ HOCKEY-Expressen

TILLÄGG
Djurgårdens jobbiga krysssvit:
25/11 Frölunda (h), förlust på straffar 4-5
27/11 Brynäs (b), förlust efter förlängning 3-4
30/11 HV71 (h), förlust efter förlängning 2-3
4/12 Timrå (h), förlust efter förlängning 1-2Här har ni lite bonussnack med Hardy Nilsson som sa så här om...(Hardy Nilsson december 2010. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)... matchen totalt sett:
 Jag tycker också att vi gör en bra första period även om vi inte kom upp i klassen under den här matchen, som vi gjorde mot HV71 sett över 60 minuter. Men det var en annan dag och en annan match idag och jag antar att det jämnar ut sig.

... spelet:
Det var rätt mycket slarvig hockey, öppet och med puckar som studsar  och far. Jag vet inte vad det beror på men vi har mycket bra jobb men inget bra spel. Vi har problem med att ta vara på chanserna vi får. Det spelar liksom ingen roll om vi får många som senast eller färre som nu. Staffan (Kronwall) har ett ribbskott men det går inte. Vi är inte tillräckligt bra för att avgöra och får återigen ett kryss och ännu en enpoängare. Och de är inte roliga.


... vad som ska till för att målskyttet ska lossna:
- Du måste fråga spelarna, men vi har ju mycket chanser i alla fall. Vi måste spela på och hoppas att det lossnar. I dag skapar vi chanser även om de inte var som mot HV då det var enormt många lägen men det är bara att hålla den här glöden vid liv så helt plötsligt kommer målen att trilla in.


Inga kommentarer: