söndag 5 december 2010

Noterat: Djurgården-Timrå 1–2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1) efter förlängning

jMatchen MM (otroligt saggigt tempo emellanåt!)
Målvakterna: Stefan Ridderwall, DIF, 92,86 % och Juha Pitkämäki, Timrå, 96,67 %
Publik: 7 187 (och en extra guldstjärna för sången ända to the bitter end)
Domare: Wolmer Edqvist, Grums och Pehr Claesson, Alvesta


(Kempe försöker ta sig fram mot målet. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Bäst i DIF
MMM Nichlas Falk, b.
MM Jimmie Ölvestad, f.
Stefan Ridderwall, mv.

Bäst i Timrå: Juha Pitkämäki.


Kvällens...

… 17 åring: Blev ingen debut för Mika Zibanejad. Han var ombytt men fick sitta kvar som extraforward hela matchen.

... reparationsobjekt: Jumbotronen var paj på ena sidan. Tursamt nog inte åt hållet där jag sitter. Känns som arga snickaren har en del att göra på Hovet.


(Falk firar DIFs första och enda mål i matchen. FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

...1-0 (6.43) Nichlas Falk (Jimmie Ölvestad, Marcus Nilson). Det var en fin Timråchans precis innan med klapp-klapp spel och ett öppet läge för Mika Viinanen men Stefan Ridderwall fick ut benskyddet, spelet vände och i slutet av den kontringen gjorde DIF 1-0 . Ölvestad stod vid kortsargen snett bakom målet och spelade in till Nichlas Falk i backposition. Pang så satt pucken där.

... styrkebesked: Mario Kempe tvingade fram en utvisning när han visade styrka och höll iiiii pucken i hög fart ner mot Timråkassen tills Mattias Karlsson tvingades haka honom och Kempe åkte in i både målet och Timråkeepern Pitkämäki så att båda delar flög i väg. Inget mål i det pp:t dock.


(Corso klev av. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... bestraffning:  Daniel Corso klev lite oväntat av isen utan att någon förklarade varför men det visade sig vara Timråtränaren Perra Johnsson som skickade sin egen spelare av isen sedan Corso hade slagit av sin klubba så att delar av den flög ut på isen. För dålig disciplin tyckte Johnsson och gav på eget bevåg Corso ett matchstraff.

... brist på disciplin 2: Timrås Matt Murley slängde iväg pucken efter en avblåsning och fick tio minuter för missconduct. Han höll inte alls med domarteamet och Timrå skickade fram flera spelare som undrade vad f...? Men en tia blev det ändå.

... 1-1 (8.20) Sebastian Erixon (Kim Hirschovits) . Timråforwarden Kim Hirschovits kom åkandes längs med långsidan, droppade bak till Sebastian Erixon som gör en liten skott fint, lurar Ridderwall och sätter 1-1 bakom DIF-keepern.

... tuppfäktning: David Printz och Per Hallin använde powerbrejket i andra till att känna lite närmare på varandra. Typ, puff, puff i bröstet på varandra.

(Ottosson skulle behöva lite hjälp här... ganska ensam nere vid Timråkassen. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... fajt: blev lite gurgel efter en situation nere vid Timråkassen och Marcus Krüger – av alla, åkte ut för high stick, liksom Mika Viinanen. Det är inte ofta Krüger är inblandad i gruff, om man säger så.

.... ooooooooooh: Fin DIF chans i slutet av andra. Marcus Nilson sköt, det blev retur och öppet mål för Kristofer Ottosson som dock sköt bredvid TImråkassen.

... cred till alla fans som fortsatte sjunga efter 1-1 och lite extra plus till den lilla miniklacken som stod i ena kurvan bakom banderollen Blue Brigade och sjöng och hejade oförtrutet även i tredje. De vägrade ge sig även när övriga Hovet var knäpptysta och var så sköna att de till slut fick hela kortsidan att hänga på. Och det stödet hördes ner till spelarna (mer om det i ett inlägg som kommer på söndagen).


(Bästa insatsen i matchen! Fansen som vägrade ge upp. FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

... friläge: Timråbacken Antti Halonen drattade på ändan i mittzon så att Djurgården fick ett gyllene kontringsläge men Marcus Nilson sköt klockrent utanför.


(Ännu ett missat friläge. FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

...friläge 2: Jimmie Ölvestad kommer efter 8.24 i tredje, helt ensam med Pitkämäki och försöker sig på en backhand men lyckas inte lyfta upp pucken.

... friläge nummer tre i tredje perioden: DIF-forwarden Christian Eklund kom fri, spurtar ner mot Pitkämäki men får inte till något bra skott plus att finländaren är bra med.

… Friläge nummer 4 i tredje: Slutadede med ett ribbskott av Staffan Kronwall.

… puckgömma: Stefan Ridderwall fick på något sätt in pucken under matchtröjan och fick köra ner handen bland alla skydden och gräva fram den och körde sidan vidare som inget hade hänt.


(Jimme Ölvestad drogs omkull.FOTO JOHANNA LUNDBERG)

… straff: Timrås Kim Hirschovits drar ner Jimmie Ölvestad när han kommer i ännu ett friläge. Det blir straff som Marcus Nilsson lägger och försöker lyfta högt men den går över istället.

… avgörande: Kom 58 sekunder in i förlängningen när Anton Lander fick pucken, höll i och väntade ut Ridderwall som han sedan sänkte med en välsiktad puck.

…. Dejavu. Avgörande på övertid/straff för fjärde matchen i rad och förlust i alla fyra. Otroligt. Kolla dessutom in den lite märkliga slutresultatraden från dessa fyra matcher:
4-5 (straffar, Frölunda),
3-4 (övertidstorsk Brynäs),
2-3 (övertidstorsk HV71)
1-2 (övertidstorsk Timrå.)
Ni ser den fallande skalan på dels gjorda mål ( 4-3-2-1) och dels insläppta mål (5-4-3-2) va?! Har ingen som helst betydelse egentligen men är en helt sjuk slump.

…vrål: Tränare brukar hålla masken men som Perra Johnsson vrålade av lycka i spelargången.

... mest sugna på en fajt: Timråbacken Antti Halonen kunde inte glömma en eller annan beef som han och Christian Eklund hade under matchen. Så när de skulle tacka varandra efter matchen vägrade han släppa greppet om "Fimpens" hand. Eklund lackade och knuffade bort Halonen, osade lite hett där för någon sekund men la sig snabbt.

… J20. En del får inte nog, Mario Kempe och Patrick Cehlin avrundade kvällen med att se på  J20matchen mellan DIF och Modo (som DIF vann, 14:e raka segern för J20 superelitlaget).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kunde inte resten av laget också stannat och tittat på j20 matchen? Dom sega gubbarna har ju lite att lära av junisarna, hur man gör mål osv..

Marie Hallman sa...

Anonym: ja, detkanske vore något? Men de skapar ju lägen problemet är siktet jag förstår inte hur man kan missa så många bra lägen?!