torsdag 2 december 2010

Hockeytorsdag!


Bara ett 08-lag i elden i kväll, då SSK möter Modo borta. AIK och DIF spelar istället sin match i omgången den 22 december då det är derby på Globen. Så det blir Canal plus och SSK där i kväll. Ska försöka ringa någon efteråt.  Tills dess en återblick på veckan som gick.


SOM SAGT VAR
”Det sved till lite… Mitt jobb är att hjälpa målvakten”
(Färjestadsbacken Jonas  - jag tar mitt ansvar i alla lägen - Frögren komenterar i Sportbladet varför han täckte en puck med ögat. Snacka om enormt hjärta och passion där. Imponerande)

”Jag är världens bästa Bemström, han som står i båset duger ju inte till någonting”
(SSK-backen Stefan Bemström skojar loss i omklädningsrummet efter 6-2 vinsten mot Färjestad i lördags. Media ville prata med SSK:s bästa Carlsson efter att alla tre SSK-Carlson noterats i målprotokollet)

”Det är så mentalt jobbigt att gå omkring och inte veta om jag kan komma tillbaka och spela, så jag kan inte vänta längre. Jag måste ge mig själv ett besked.
(Peter Foppa Forsberg till Expressen om varför han nu gör en allra, allra, allra sista (mest troligt) comebackförsök.)

” Det här är precis odugligt. Vi spelar helt under isen idag. Vi har tomma skallar. Vi åker skridskor men vi kommer ingenstans. Vi är överallt och ingenstans.”
(AIK:s lagkapten Dick Tärnström tar fram motorsågen de luxe efter förlusten mot Brynäs.)

” I Nordamerika är det mest fokus på vem som käkar flest varmkorvar än hockeyn”
(Djurgårdsbacken Staffan Kronwall svarar i en chatt på varför han tycker stämningen på elitseriematcherna är bättre än i NHL/AHL)


DOKTOR GNAGET
Patientens tillstånd: På jakt efter självförtroende som försvann (?) Eller ligger det bara och lurar någonstans?
Doktor Gnaget ordinerar: Back to basics. Hårt jobb, snabba fötter. Det funkar ju.

DOKTOR DIF
Patientens tillstånd: Skottarm. Och lite skev inställning på kikarsiktet.
Doktor DIF ordinerar: Det finns ju en uppsida med 46 skott också. Och det är att man vet att man skapar lägen. Bara fortsätta så, ketchupeffekten kommer förr eller senare.

DOKTOR KRINGLA
Patientens tillstånd:  Lite upp och lite ner. Ska varannan matchtrenden hålla i sig borde det gå upp nu då.
Doktor KRINGLA ordinerar: SSK har ju en mental coach, dags att plocka fram Plates visdom nu.


VECKANS LAG (antal gånger i laget)
Daniel Larsson, mv, HV71 (2)
Sanny Lindström, b, Färjestad (1)
Staffan Kronwall, b, Djurgården (2)
Mario Kempe, f, Djurgården (1)
Toni Koivisto, c, Frölunda(1)
Teemu Laine, f, HV71 (2)


VECKANS
…. Äkta hattrick: Tre mål mot Luleå – på mindre än 14 minuter, när Färjestad slog Luleå med just 3-0. Marcus Paulsson måste rimligen vara veckas mest effektive spelare. Och någon för Djurgårdslirarna att studera i just det ämnet.

… tysk: Stackars Frölundabacken Schubert fick en vecka from hell. Först omplacerad till forward, sedan skyldig till en idiotutvisning som gjorde att Djurgården kunde gå i fatt och vända och så en avslutning i förtid på korttidskontraktet på det. Måndag hela veckan, typ.

 … Carlsson: Att spela fram till 1-0 i första bytet, använda Frögren som murbräcka och tackla sönder plexiglaset i det andra bytet och så toppa det hela med 2-0-målet i tredje bytet är magnifikt. De fans som klagat på SSKs Robban Carlsson drog nog igen brödsaxen där.

… hjärnsläpp: Nisse Ekmans numera ökända slashing på Jacob Silfverberg toppar listan, i god konkurrens med dem som krävde avstängning hela säsongen. Lika illa båda delar.

…tejprulle: skickar vi till vaktmästaren i Skellefte Kraft Arena som försökte laga ett trasigt plexiglas med just tejp. Sparsamhet är en dygd men dumsnålhet lönar sig aldrig. Klart det blev byte till nytt glas – till slut.

… frågetecken: Vad ska Vesa Toskala göra i december egentligen? Det enda som är solklart är att han inte är i Gnaget då. Men sedan då? ”Vet inte” sa Toskala, ”Det är något personligt du får fråga honom”, sa Gozzi. Enligt uppgift ska finländaren träna med privat målvaktstränare i Schweiz. Och är det så, så undrar man ju varför det var så hemligt?

… uppvaknande: Efter 1-6 mot Linköping borta för en vecka sedan, har Frölunda faktiskt rest sig på nio och tagit tre raka vinster. 5-4 seger på straffar mot DIF borta, 4-3 mot AIK hemma och 4-2 Luleå borta. Liket lever.


BLOGGEN HISSAR OCH DISSAR
GLÖDHET: Danne Larsson. Två insläppta på 46 skott senast. Och två segrar före det. HV-målvakten glöder mer än samtliga julstjärnor i Jönköping just nu.

ISKALL: Bengalbrännare inomhus. Hur fel kan det bli?

GODBITEN: Mario Kempes underbara 3-3 mål mot Frölunda kan jag mumsa i mig varje dag i veckan. Bara en sån sak som att Kempe tunnlande Skrbek då ”jag bara såg ett par stora jävla ben framför mig”. Det krävs mod och fantasi för att göra mål. Och det har Kempe.

WHAT THE F..K? Kan inte låta bli att undra vad den personer som polisanmäler händelser på isen har innanför pannbenet. Polisen och rättsväsendet går på knäna pga underbemanning. Stölder och  inbrott skrivs ofta av redan när anmälan lagts då polisen inte har resurser till att göra mer än så. De behöver inte mer onödiga anmälningar som stoppar upp det viktiga arbetet. Låt hockeyn och polisen sköta sitt!


Inga kommentarer: