söndag 19 december 2010

Kalabaliken i Nobelhallen

Jag skriver ju mest om elitserien här på bloggen men det händer ju en hel del i hockeyallsvenskan också.

Derbyna mellan Örebro och Bofors är sjukt heta och värre har det blivit för varje match den här säsongen. I fredags spelades tredje derbyt, Bofors vann med 4-1 men det var knappast det som någon tänkte på efteråt.

Det var istället den totala kalabalik som uppstår från det att allsvenska poängkungen Conny Strömberg tacklas hårt och lämnar isen blödande, sedan slogs det - överallt.
Det delades ut 156 utvisningsminuter men domarna tappade greppet helt om matchen. Matchen avbröts till och med sju sekunder före full tid för att det inte skulle spåra ur fullkomligt.

Så snacka om heta känslor där. Kolla in den här länken om ni vill se vad som hände (rubriken på länken är inte min, den står på den sajten så den får de stå för.) Jag tänker inte ge mig in i någon diskussion om vem som gör vad eller vad som leder till vad, som ni ser på länken så är många lika goda kålsupare.

Det blev en fajt på läktaren också där, mellan knäskadade spelaren Alexander Wiklund och Örebros starke man Mikael Fahlander. Helt galet.

4 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Herre jösses!

Jag tycker ju dock Örebro spelarna var klart mer pinsamma! Var är det för idioter?? När det uppenbart att boforsspelarna inte är intresserade av att slåss i slutet så är det kanske läge att lägga ner? Men icke!! Vilka muppar vissa av Örebro spelarna var!

Jag tycker ju inte tackligen på Conny Strömberg är så ful? Däremot den på Bofors spelaren i slutet är rätt ful!

Pinsamt för Örebro!

Marie Hallman sa...

Niklas P: Ja visstär det galet. Jag tycker båda tacklingarna är på gränsen. Conny får ju en klubba i fejan precis innan och kämpar med balansen när berglund kommer dånande. den Boforsspelare som tacklas kryper ihop och då ser det värre ut.. finns ju sekvenser där boforsspelare fortsätter veva på örebrospelare som inte vill också... så som sagt det var ge och ta åt båda håll, galet hett och lika goda kålsupare.
hörde du han som spelade in? Låter helt i extas på läktaren

Anonym sa...

Tack för en väldigt bra blogg, Marie. Alltid intressant att läsa.

Jag har dock en synpunkt. Snälla gör något åt dina länkar mitt i texterna. Se till att de är i en annan färg än svart. Ett I-landsproblem men är faktiskt ganska irriterande. ;)

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack för pepp och att du läser. Funderar lite på det där med svart, menar du länkar eller menar du när jag har fetmarkerat frågor?? Jag tycker det är bra att markera vem som säger vad, rätt vanlig layout i tidningar och på web annars också. Hm, undrar vilket av de du menar?