söndag 26 december 2010

Noterat: Djurgården-Skellefteå 5–1 (2-0, 3-0, 0-1)

Matchen: MMM+
Målvakter: Mark Owuya, DIF 95,2  %  & Andreas Hadelöv, Saik 80% och , Joakim Eriksson Saik 100 %
Publik: 7 346
Domare:  Wolmer Edqvist.


( Nisse jublar efter 2-0. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Bäst i DIF
MMM Marcus Nilson, f & Nisse Ekman, f.
MM Mark Owuya, mv
M Andreas Holmqvist, b & Oscar Eklund, b.

Bäst i Skellefteå:  Nej, jag hittar ingen. Sorry.

Kvällens...

... smällkaramell: Jimmie Ölvestad var taggad, proppade två spelare i ett och samma byte i inledningen av matchen.

...  1-0 (4.41) Marcus Nilson (Josef Boumedienne, Oscar Eklund) spel 5 mot 4. Diagonalpass Eklund till Boumedienne som fick i väg ett stenhårt direktskott som Nilson står framför kassen och styr in.


( Mackan Nilson efter 1-0. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
... friläge: Nisse Ekman fick efter fem minuter  en kalaspass diagonalt över isen, hade allt tid i världen ensam med Hadelöv i Skelleftemålet men dribblade och väntade lite för länge och kom så nära att han inte fick upp pucken.

... friläge 2: Ännu ett osannolikt friläge efter Skellefteådräll. En Djurgårdsspelare, jag missade vem, lyckas sno pucken och ramlandes peta fram den till Kristofer Ottosson som  kommer fri med Hadelöv men hakas upp precis när han ska skjuta. Borde kanske ha varit straff blev en hakningsutvisning och chans till spel fyra mot tre i 1.18.


( Ottosson försöker göra mål men hakas. . FOTO JOHANNA LUNDBERG)
... blindstyre: Djurgården fick ett klockrent mål bortdömt för spelare i målgården, lite märkligt att domarteamet var så säkra att de inte ens tittade då det sedan syntes tydligt på jumbotronen att Marcus Nilson inte var och störde i målgården utan stod precis utanför.


( Nisse Ekman kör ända in i kaklet - eller snarare målburen. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


… IQ fiskmås: De personer som kastade ut sammanlagt fyra mynt på isen. Hur svårt är det att fatta att en tvärnit på ett sånt mynt kan innebära allt från svåra skador på armar och ben till knäckt nacke? Om man kommer i hög fart ner mot målet, bara några decimeter från sargen så är det livsfarligt att köra på ett mynt. Det borde alla fatta!


… 2-0 (9.18) Nils Ekman (Staffan Kronwall, Andreas Holmqvist) spel 4 mot 3. Det blev mål ändå, 45 sekunder senare, när Staffan Kronwall skickade en puck till Nisse Ekman vid bortre stoplpen, som han direktstyrde in samtidigt som Marcus Nilson –utanför målgården- skymde föredömligt.

... det ska gå! Mario Kempe fick en svår passning just som han vände sig om men försökte ändå skicka in ett tredje mål vid ena stolpen samtidigt som han åkte baklänges och flög på ändan. Synd att det inte lyckades, hade blivit ett rätt häftigt mål.


( Mario Kempe vet inte vad går inte betyder. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
... fräckis: Daniel Brodin försökt slänga in ett mål i bara farten vid ena stolpen men Skellefteåkeepern Hadelöv var bra med.

... krock: Såg lite komiskt ut när Skellefteåduon Melker Karlsson och Adam Pettersson krockade med varandra så båda flög åt varsitt håll. Såg nästan ut som de satte in en open ice på varandra, å andra sidan tänkte de kanske nita Kristofer Ottosson som var i mitten ett tag men han undan precis före krocken.


( Oscar Eklund är skäret före. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

… 3-0 (9.09) John Norman (Christian Eklund, Oscar Eklund) Oscar Eklund skickar upp pucken mot mitten av isen, där skickar Fimpen Eklund den vidare till John norman som kommer i full speed, får tagen pucken vid mittlinjen och trampar sedan ifrån både Erik forsell och Ivan Majesky som dessutom försökte haka upp honom och la iskallt in kvällens tredje mål.  

( Tim Eriksson och John Norman efter 3-0. FOTO ANDREAS GRANDIN)
… 4-0 (10.11) Mario Kempe (Daniel Widing, Andreas Holmqvist)  Spel 5 mot 4. Pucken hamnar bakom målet, där jagar Kempe i fatt pucken, tvärvänder och forcerar sig in framför Skellefteåmålet där han trycker in pucken mellan benen på Hadelöv.


( kempe har just tryckt  in 4-0 mellan benen på Hadelöv. FOTO ANDREAS GRANDIN)
… Timeout: Skellefteå prövade en timeout efter 4-0 målet. Det hjälpte inte. Man prövade även att byta målvakt i andra pausen. Det hjälpte inte heller fastän Jocke Eriksson höll tätt under tredje perioden.

… 5-0 () Stefan Lassen (Marcus Nilson, Nisse Ekman) Nilsson står bakom målet och lägger in pucken i slottet, där klipper Lassen till med sitt första mål för säsongen.

…. Mest uppgivna: Skellefteåfansen som gick efter fjärde DIF-målet. Jag förstår dem, Skellefteå bjöd på ett osedvanligt klent spel.

… 5-1 (15.39) Jimmie Ericsson ( Christian Söderström, Erik Forsell) Men en reducering fick man till i alla fall.Ericsson bröt in framför kassen och  tryckte in pucken samtidigt som han blev tacklad. Det blev videokoll på det målet som sedan godkändes.


(Mark Owuya är säker. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
… Mark: Owuya gjorde en riktigt bra match. Fick långa stunder stå sysslolös men det är i såna matcher en målvakt är som mest sårbar, det är lätt att tappa fokus men Owuya behöll det och höll sånär nollan, synd på sista målet där.

…skadekoll Tjärnqvist och Ridderwall: Mathias Tjärnqvist såg matchen på Hovet, sa sedan efter matchen till bloggen att han inte vill riskera att gå på för tidigt på matcher och att han siktar på spel runt nyår. Ridderwall klev ju av med skadad finger senast, nu tog han hand om båsdörren och fingret såg helt okej ut nu. Svullnaden har lagt sig och inget står åt fel håll. Skönt det.

Skotten i matchen: 34-21 (12-4, 13-11, 9-6)

7 kommentarer:

Johan sa...

Hej Marie..

Tack för en fortsatt svinbra blogg!

Var på Hovet och njöt i fulla drag.. Var först helt vansinnig över att målet som borde betytt 2-0 dömdes bort.. Kollade reprisen noga och kom då fram till detta:
Man ser ju tydligt att spelaren står utanför målgården och rakar in pucken, så därför mål.. MEN.. OM man kollar på reprisen så står faktiskt DIF-spelaren i målgården innan och kanske är det därför målet döms bort.. Vilket på sitt sätt oxå är konstigt då domaren borde blåst av INNAN pucken spelades in mot mål och själva målsituationen uppstod.. Vad tror/tycker du?

Malin sa...

Du är alltid lika kunglig på att skriva bra saker marie.
Massa plus,guldkanter och hela köret till dig ! :D
Du borde få pris!

Marie Hallman sa...

Hej Johan:Tack själv du för pepp :0)
Förstår att du njöt, bra match av DIF. Jag såg ju bara reprisen på jumbotronen och tyckte målet såg klockrent ut. Offside i målgården ska det ju bara vara om spelare står inne i målgården och stör målvakten när målet görs. Och det tyckte inte jag att han gjorde, Var lite liknade situation vid 2-0 men då godkändes det. domarna står väl bättre till än den kamera som visas på jumbotronen så man får hoppas han hade koll även om jag är skeptisk...nu spelade det ju ingen roll då DIF vann med 5-1 men rätt ska ju vara rätt.

Malin: ah, tusen tack goa du! Det värmer verkligen, tack för att du läser också :0)

PePPe sa...

Nu ligger vi på 48 poäng... samma tid förra år låg vi på 46

Johan (igen) sa...

Ja jävlar vad skoj det var! =)
Det här med offside i målgården är ju överlag ett jävla ofog.. Den är ju som offside i fotboll när inte spelaren "ingår i spelet" eller "ofrivillig hands".. Det har ju blivit en bedömningssak istället för en klar regel.. Det stämmer ju som du säger, som vanligt haha, att man inte ska störa målvakten men vafan, verkar ju som att de bara gissar, precis som den jävla spark-regeln.. Sen är väl iofs jag inte den enda djurgårdaren som vet vad Wolmer går för när han har pipan.. Det är knappast en komplimang.. ;)

Anonym sa...

Sablar vilket bra lag vi har i år! Nu när det har blivigt lite tydligare roller och femmor. Med Jimpa/Fimpen och Brodin, Som kör över allt just nu, och rutinerad kjedja med Nilson/Otto/Ekman som börjar komma igång och Widing verkar trivas han med i sina kompisar. Det har kan bli en rolig vår!

// Riktnr08

Marie Hallman sa...

PePPe: men det känns ännu jämnare och tuffare i år! Bra då om det börjar bli lite fart i alla buggar...

JOhan: ah ett tag var regeln att man inte fick stå innanför cirkeln, punkt typ men nu är det ändrat så att domaren också ska ta hänsyn till om det är en störning, vilket blir bedömning och därmed ofta en pajjig sådan... målvakten anser sig alltid störd, utespelare tycker aldrig att han stört... ja du hör själv mission impossible.:S

riktnr08 Ja den där checkingkedjan har blivit en hit! och har nu nisse och fimpen fått ordning på virusen så kandet bli bra :0)