torsdag 9 december 2010

Kronwall: " En komplimang att man får den chansen"


(Kronwall fotad lite tidigare i vinter. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Djurgården hade matchen i sin hand, stängde ute Linköping bra men slappnade av lite mot slutet.  Det straffade sig.
– När man leder med två minuter kvar och sedan förlorar, då känns det som att man förlorar två poäng istället för att man vinner en, säger Staffan Kronwall.

Det blev tajt tillställning i Cloetta center med ganska tillknäppt spel från båda lagen.

– Det var ingen skönhockey direkt och jag tycker att vi var lite på hälarna i första halvan av matchen, sedan tycker jag att halvvägs in i matchen, när vi fick mål där så tyckte jag att det vände lite sista tio av andra och början av tredje. Sedan blir vi, av någon anledning, lite passiva de sista sju åtta minuterna av tredje. De får trumma på och kvitterar rättvist. För även om vi gärna hade åkt hem med tre poäng så var det en fullt rättvis kvittering, de var bättre då. Sedan åker vi på en olycklig utvisning på övertid, konstaterar Kronwall.

Väldigt synd, för det känns ju som att ni har stängt matchen där efter 2-1 målet?
– Jag håller med. De första 12-13 minuterna efter det (2-1) så försökte och försökte de (Linköping) men fick ingen snurr, sedan vid 15-16 minuter så har de ett bra byta, sedan kom kvitteringen. Det är väl inte så mycket att säga om egentligen men det är tråkigt att vi inte kan stänga matchen helt.

Det här var femte matchen av de sex senaste som Djurgården förlorar i övertid eller på straffar. Tungt så klart men den poäng man åtminstone snott åt sig varje gång kan komma att bli värdefull i slutänden. Men riktigt så tänker förstås inte spelarna nu.

– Nä man tänker inte så, framför allt inte när man har haft ledningen och tappar den. Om det hade varit tvärtom och man hade lyckats komma igen i slutsekunderna så kan man så säga med glädje att man fick med sig en poäng men när man leder som vi i kväll så… även om de nu vinner rättvist så känns det tungt när man leder med två minuter kvar och sedan förlorar på övertid, då känns det mer som att man tappar två poäng istället för att vinna en. Men det är bara att gå vidare, vi har en match kvar innan uppehållet, vi ska försöka vinna den, säger Kronwall.

 
(Tajt kamp i en tajt match. Christian Eklund vs Sebastian Karlsson. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Som fick pucken stenhårt på ena armen vid det första målet. Det såg ut att göra väldigt ont och visst tog pucken olyckligt fastän Kronwall bet ihop och spelade på.
– Men det är inget som är brutet i alla fall, nerven har fått sig en smäll så jag har inte så mycket känsel i handen, men äh, det gick att spela ändå.

Ja, du körde ju på i totalt 23.05, ändå?! Varför fortsatte du att spela?
– Jo men hm, det funkade! Det var inte så optimalt men det blev som det blev och det var inget som kunde bli värre så jag ville ge det en chans. Jag tyckte det funkade om än inte optimalt.

Är det något som du kan få problem med sedan?
– Nej, jag tror inte det, nervproblem kan ta en vecka eller två men får jag bara tillbaka lite känsla i handen så är det lugnt. Jag tror inte det är allvarligt och jag siktar på att spela på lördag, säger Kronwall.

Nisse Ekman är ju avstängd, Mathias Tjärnqvist har en blödning i skelettet i en fot, Marcus Nilson har fått en efterhängsen monsterförkylning. Utöver saknades även Nichlas Falk som fick en översträckning i ett knä förra matchen. Men han går på is under fredagen och väntas spela på lördag, säger Djurgårdstränaren Tomas Montén.

Och därför var såväl Simon Mitman som Mika Zibanejad och Marcus Sörensen med och spelade. De fick alternera lite då DIF körde med 13 forwards och laborerade lite med kedjorna för att ”väcka laget” när det gick trögt.

Och Kronwall tycker det är kul att se juniorernas framfart.
– Ja det är kul och de är väl medvetna om att det här kanske är enda chansen, att de får en eller två matcher att bevisa vad de går för. Det är skitkul att de kommer upp och gör bra ifrån sig och att man vet att det finns spelare att ta av nerifrån juniorlaget. Sedan hoppas man ju att våra killar som saknas nu kommer tillbaka snart. Det är ett par viktiga spelare (Ekman, Tjärnqvist, Falk) som vi saknar nu.

Det är bara en match kvar till uppehållet, då Staffan Kronwall kommer åka med Tre Kronor till Ryssland.
– Det ska bli skitkul! Det är en komplimang att man får den chansen att få spela. Och det var ett tag sedan sist, jag har bara gjort två mindre landskamper och det var nog första säsongen i elitserien för sju åtta år sedan (säsongen 2002-2003, Maries anm).

Tre Kronor har en offensiv spelstil nu, hur blir det?
– Jag tycker det är positivt. Det ska finnas material till att spela offensivt och det är kul att man tillåter Tre Kronor att göra det, det är bara positivt.

Hur stora förhoppningar hade du om Tre Kronor när du kom hem?
– Det där sitter långt bak i huvudet, men det är inget jag funderar på så. Jag har ett jobb att sköta och det är med Djurgården, sedan blir det som det blir. Får man vara med så är det kul och en bonus, om inte så tror jag inte man blir alldeles för deppad heller. Det händer nog mer om man är en Tre Kronor veteran och inte får vara med längre, då blir man säkert besviken. Men för mig så är Djurgården de jag jobbar för, allt däröver är en bonus, säger Staffan Kronwall.

Som har enormt mycket speltid, 23 minuter och 44 sekunder i snitt vilket är mest i Djurgården och fjärde bäst i hela serien.

– Det är kul att jag har fått ett stå stort förtroende, det känns hel okej även om jag hoppas kunna höja mig lite mer. Jag tycker inte att jag har haft en svacka så men när man har matcher som man inte är helt nöjd med, eller är rent dålig i, så vill man så klart förbättra sig till nästa match. Det skulle vara farligt om man blev FÖR bekväm och nöjd med en match som bara är okej. Jag vill spela på så hög nivå som möjligt hete tiden. Jag vet att man inte alltid kan göra det men man gör sitt bästa för att hålla den där höga nivån.

På lördag väntar Modo borta.
Tittar man på tabellen så får man kriga om varje poäng, därför var det extra surt att vi tappade två pinnar nu. Men det var då, nu åker vi upp för att vinna och ta hem tre poäng. Det är det vi siktar på så att vi sätter oss själva i ett bra läge inför uppehållet.

Inga kommentarer: