söndag 26 december 2010

Ekman: "Bara att åka så får man friläge"


(Nisse och Melvin Ekman var glada efter 5-1. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Oj, vilken målfest det blev – för Djurgårdens del. Serieledarna Skellefteå såg däremot ut att ha fastnat i julklappssäcken eller något.

Jag skrev matchen för TT, blev en del snack med Nisse Ekman och lite med Marcus Nilson samt Skellefteås Erik Forsell som normalt är forward, men som fick spela back i den här matchen (kallar honom Skellefteåback i texten, då det var det han spelade om någon undrar över det…)

Ni kan läsa TT texten här (DN.se) eller här (på hockeykanalen.se) samma lika text, välj själv omgivning där ni vill läsa den.

Här är lite bonussnack med alla tre också.

Så här sa …

* Marcus Nilson om
… formen nu efter alla förkylningar och luftrörsbesvär i höst:
– Nu känns det helt okej!

 (Samarbete i firma Nilson och Ekman FOTO JOHANNA LUNDBERG)

* Nisse Ekman om…

… formen:
– Jag känner mig jättepigg, det är förutsättningen för att man ska göra bra ifrån sig. Det var skönt att få tre dagars vila över julen också.

… receptet på seger mot serieledarna:
– Jag har käkat mycket julmat. Har tagit mycket av allt!! Ha, ha, ha.

… att även Ekman har radat upp penicillinkurer i höst:
– Jag har varit sjuk mycket, har käkat fyra penicillinkurer sedan i augusti, en i månaden är det väl.  Men jag har inte lust att klaga eller skylla något på det. Spelar man så är man frisk, då kan man inte komma med ursäkter.

 (Ekman jublar. FOTO: ANDREAS GRANDIN)

… att Skellefteå inte hade spelat match sedan 11 december vs Djurgården som fick spela derby 22 december:
– Jag vet inte om det var det som gjorde det (att Skellefteå såg tröga ut), men det kan ju lika gärna vara att hade en seg resa hit i benen.

… varför det går bra nu efter en tidvis jobbig höst?
– Det är tillfälligheter, det är så ibland. Pucken studsar rätt, ibland fel, någon tar ett felbeslut och det leder ofta till ännu fler felbeslut.

* Erik Forsell forward i Skellefteå, som för dagen fick spela back, var inne på tre av Djurgårdens fem mål. Han sa så här om…

… matchen:
– Vi ger dem många frilägen, tar många utvisningar men vi har egentligen inget att skylla det på. Nu måste vi hitta tillbaka till vårat riktiga spel.

… att Skellefteå saknade ordinarie backarna Tim Erixon och Adam Larsson samt forwarden Oscar Lindberg som alla tre är på JVM-spel?
– Ja, alla som är borta är ju bra spelare men då är det samtidigt upp till alla andra att fylla deras roller, det är en del av spelet.

Inga kommentarer: