måndag 13 december 2010

Jhonas och Wesslau del 19 - två puckar på isen


 
 (Jhonas hade en kalashelg. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det blev en riktigt rolig helg för Jhonas Enroth och hans Portland Pirates.
Sviten om tre raka torsk byttes mot en skön helgsvit med tre raka segrar där Jhonas vaktade målet både på fredagen och lördagen och bara släppte in två mål totalt i de matcherna.

Jhonas tog 31 av 32 skott när Portland slog Providence med 5-1. Enda målet kom 5.27 in i första men sedan höll Jhonas tätt matchen ut.

På lördagen tog den förre SSK-keepern 28 av 29 skott när Portland slog Adirondack med 2-1. Jhonas enda baklängesmål kom halvvägs in i andra och svensken blev first star i matchen. Inte så konstigt då han bland annat gjorde flera kvalificerade rätddningar i första, höll tätt i ett fyra minuter lång boxplay i slutet av matchen samt bland annat tog ett vasst skott av Luke Pither i slutsekunderna

”Det var en grym räddning! Han (Jhonas) var strålande ikväll och han spelade bra i går (fredag) med. Han gjorde en del stora räddningar som höll oss kvar i matchen i kväll” sa tränaren Kevin Dineen efter matchen till Herald Press.

En lite kul krydda på matchen var att det plötsligt var två puckar på isen. Jhonas räddade den ena, den andra gick i mål. Men domarna kom fram till att Jhonas räddade ”the official puck” som det står i lokalpressen. Måste ju vara någon på läktaren som hivat in den andra då… för inte hade väl någon av spelarna en extra i brallan?!
 
Jhonas avslutade sedan helgen med att stå i båset på söndagen, men det blev vinst då med, 4-2 men då alltså med David Leggio i målet.

För Gustaf Wesslau är det lite mer trögt, om man säger så. Springfield spelade två matcher i helgen, Wesslau fick vakta båsdörren i båda. Jag vet inte om den spruckna tummen ställde till det. Jag vet inte, har inte hittat något så jag ska pröva att mejla honom och fråga. Får återkomma till svar om det kommer något.


I övrigt noterar bloggen att…

Andreas Engqvist gjorde en assist när Hamilton vann med 3-2 på övertid mot Rochester i fredags, han var med i förstafemman i lördags, men gjorde inga poäng då.

Linus Klasen gjorde reduceringen till 1-2 när Milwaukee vann med 4-3 på straffar mot Rockford, han var dessutom en av tre spelare i Milwaukee som sattesina straffar (på sju försök). Han var med utan att göra poäng på lördagen när det blev 2-3 torsk på övertid mot Texas och gjorde en assist – till Milwaukees avgörande 2-1 mål – när laget vann med just 2-1 mot Oklahoma på söndagen.

Robin Figren kämpar på, gjorde inga poäng i helgen men blev utsedd till third star i matchen när hans Bridgeport slog Worcester med 4-3. ”Figge” tvingade bland annat ner Worcesters målvakt Pielmeier i split för att rädda en retur som den förre DIF-forwarden var millimeter från att näta.

Jonas Andersson är uppkallad till Vancouver och har spelat match onsdag, lördag, söndag. Har inte blivit några poäng men han har inte haft så mycket tid på sig heller. 4.36 i onsdags, 7.07 i lördags och 7.19 i går söndag. Med tanke på att speltiden ökar så går det förhoppningsvis åt rätt håll också.

Oscar Möller är också uppe i NHL nu, med sitt LA Kings. Han fick spela 9.14, vilket räckte till 11 byten men gjorde inga poäng mot Minnesota i lördags.

Jacob Josefson har äntligen fått ta av sig gipset som satt på den opererade tummen. Men kör än så länge bara rehab utan grillor. Så här står det på Devils hemsida ” “He’s out of the cast and out of the pins and now working out off the ice, but does not have the green light."”

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Marie!

Spännande uppdatering (som alltid) om Jhonas och Wesslau.

Det vore förbannat kul med en skadeuppdatering i Stockholmslagen inför derbyt, har ju varit en hel drös med spelare borta i båda lagen till och från senaste tiden.. Nu när JVM står för dörren dessutom hade det känts bra att veta vilka som eventuellt är spelklara igen.

Marie Hallman sa...

Anonym: Kul att fler än jag gillar att följa dem!!! :0)

Ska göra en uppdatering inför derbyt, lite långt kvar nu rdan bara. Har planerat att åka på både AIKs och DIFs träning och ge så god lägeskoll som det går dagen före.

Ska se om jag hinner ringa lite innan också måste bara passa på och göra lite betaljobb också nu när det är uppehåll :) Tack för att du läser!