söndag 19 december 2010

Soppatorsk

Dick Axelsson bjöd på ett riktigt kalasmål men sedan var det slut på det roliga tyvärr.
Tjeckerna var bättre, framför allt i andra och tredje där  Tre Kronor - för andra turneringen på rad - fick lite soppatorsk i slutet av tredje matchen. Eller slutet, kändes som soppatorsken kom redan i period två den här gången.

Men jag tänker inte ta fram motorsågen för det. Mårts har ett spelsystem som kräver mycket kräm i benen och pigga huvuden och jag har förståelse för att det inte ser ut så fyra dagar före julafton då spelarna är som segast.  Det finns vilja och talang i laget och det är ju lite så som Robban Nilsson (skadad och inte med i dag tyvärr) sa inför turneringen här på bloggen  - att det inte handlar om att man är fysiskt trött utan mer att det är en hel del nytt som ska in i skallen, ett nytt sätt att spela för många och det tar tid att vänja sig vid det. Och tid är ju inget som Tre Kronor har inför såna här turneringar, det blev ju bara en träning hemma och en halv i Ryssland innan turneringen drog i gång.

Inför VM finns det mer tid att spela ihop sig men det kanske viktigaste är att spelarna åker hem till sina klubbar, med vetskap om vad som krävs och sedan fortsätter jobba både hemma och så småningom i Tre Kronor utifrån det. Känns som början på en god spiral.

Jag tycker att Mårts kan behålla en stor del av de här spelarna som en stomme men också testa några nya namn i LG Games i februari, ska bland annat bli kul då att se om spelare som till exempel AIK-backen Nemeth tar sig in i laget då JVM är klart och överstökat.

Så trist torsk i dag men det finns en hel del bra påbörjat att jobba vidare på och mitt bestående minne från den här turneringen är helt klart Daniel Brodin -sjukt kul att han tar för sig som han gör - och återigen Robban Nilsson - som var en fröjd för ögat innan han blev skadad.

6 kommentarer:

Stefan sa...

Det man gillar med den hockey som Mårts vill spela är hög forechecking och mycket skridskoåkning. Framtidstron för Svensk landslagshockey känns mer intressant nu. Till L-G Hockey Games hoppas jag på lite fler rutinerade spelare. Lite starkare defensiva backar som Timander och Sanny Lindström.

Bengan sa...

Sandberg har förlängt med AIK i ytterligare två säsonger - det borde du uppmärksamma i stället.

Marie Hallman sa...

Stefan: Verkar som Timander har sagt nej för all framtid till Tre Kronor, började redan udner BÅG och det verkar sitta i... vore ju fintom han kunde ändra sig. Sanny är bra, honom ser jag gärna. Håller med om att framtidstron är större nu, känns bra :0)

Bengan: Såg det där så sent att jag inte hann ringa Sampa i går och då kändes det inte som det tillförde något att bara konstatera att det är klart, stod redan smma lika från pressmeddelandet överallt annanstans, ska försöka hinna få tag på honom i kväll.

Bengan sa...

Men det intressanta är ju om "Sampa" har en "out-klausul" gentemot NHL eller att hans kontrakt upphör om det skulle bli degradering och om han kommer att tjata på sin vapendragare Bång också att förlänga... finns många frågor att ställa och info att tillföra :-)

Förhoppningsvis får han en rejäl boost nu och sänker dif på onsdag.

Linnea sa...

Vad har hänt med intervjun med Cehlin som utlovades? Väntar... :)

Marie Hallman sa...

Bengan precis, jag har pratat med honom kommer snart

Linnea: Den är på gång! Ska göra klart sandberg så börjar jag göra färdigt sillen sedan! ursäkta att det tagit längre tid än utlovat!!