lördag 18 december 2010

Daniel Brodin! UPPDATERAD


(Josefson, Krüger och Brodin för ett år sedan. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Minns ni den här bilden?! På de tre musketörerna som var i Uppsala och hoppades sno åt sig en plats i JVM-laget - vilket de gjorde också.

I dag är Jacob Josefson  i NHL, rehabar sin opererade tumme, Marcus Krüger och Daniel Brodin har gjort Tre Kronor debut och alldeles nyss, nu lördag eftermiddag gjordeBrodin sitt första mål i Tre Kronor.

Det sista jag sa när vi sågs på Hovet inför resan till Moskva var just att "fattar du att du för ett år sedan drömde om att få åka till JVM så är du med i Tre Kronor nu?"

Brodin skrattade glatt åt minnet och bara skakade på huvudet "ja det är otroligt!" blev svaret.
Djurgårdsforwarden kommer aldrig få pris som mest eleganta lirare men vilken energi och vilket hjärta han har!

Hur kul som helst tycker jag som sitter och följer Tre Kronor mot Finland. (Märkligt, den matchen ska av tradition ligga sista dagen tycker jag.... ) Står 4-1 till Sverige i slutet av andra efter mål av Brodin, Sebastian Erixon, Joakim Lindström och Mattias Sjögren. Brodin spelade fram till 4-1 målet också, en stenhård pass i sidled förbi två finländare till Sjögren som nöp till. Brodin hade även ett friläge i andra som tyvärr fastnade på den finländska målvaktens benskydd.

Danne Larsson står i mål, vi får se om det hinner bli något första Tre Kronormål från Krüger också innan matchen är över.


( Tre Musketörer på väg mot större mål. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

18 kommentarer:

Göte sa...

Även en praktsopa kan göra en enstaka bra match. Kul också att veta att allt som Brodin och Krüger gör hade Bång och Sandberg gjort dubbelt så bra. Bara att se på vad de har presterat när de har mötts inbördes i derbyna. Brodin och Krüger har ju överglänsts big time varje gång av en handfull gnagetspelare.

Marie Hallman sa...

Göte: Synd att du inte kan se bortom dina AIKbrillor. Bång och Sandberg är två jätteduktiga spelare men kalla Brodin och Krüger för praktsopor är ju bara fånigt. Varför är det så svårt att lyfta fram egna favoriter utan att pissa på andra? Jag begriper inte hur du tänker. Vidga ditt synfält please.

Stefan sa...

Göte borde kanske fundera på varför dessa aik spelare inte är med i landslaget om dom är så bra. Kanske beror på att dom har varit praktsoppor dom övriga matcherna dom spelat.

Göte sa...

Hur jag tänker? Ju färre gårdare i Tre Kronor desto bättre såklart. Ser hellre SSKare i landslaget än gårdare faktiskt. Och det jag sett av Brodin och Krüger den här säsongen (deras insatser i båda derbyna) är allt annat än landslagsklass. Det enda positiva skulle vara om de återvänder skadade eller slutkörda.Å andra sidan lär vi också vinna nästa derby också oavsett vilket.

Anonym sa...

Brukar finnas anledningar till varför vissa spelare blir uttagna i landslaget. En kan vara att dom passar in i det spel som tränaren vill spela.

IkoStreune sa...

Jag tror Göte helt ärligt kommer från Göteborg. Han verkar iaf ha intelligens som en sillstrypare!

Hur tänker du när du skriver att det enda positiva vore om Krüger & Brodin kommer tillbaka skadade? Ifall de nu är sådana praktsopor, som du så fint uttryckte det, torde det ju enbart vara positivt för Solna om de spelar i derbyt?

Tänk om, skriv rätt.

Anonym sa...

Haha, Göte, tack för att du fick mig att skratta! :)

Malin sa...

Men herregud hur patetisk får man bli Göte?
Bara för man hejar på ett visst lag så måste man kunna se bortom det.
Tre Kronor är vårat landslag och spelarna där ska representera det bästa av det bästa ifrån sverige.
Ledsen att hela aik inte blev uttagen... men det funkar inte så.
dom är helt enkelt inte landslagsmatrial då?

Marie Hallman sa...

Stefan: Bång och Sandberg har varit bra men jag tror Göte drivs av ett märkligt behov av att lyfta sig själv genom att hacka på andra. Tror även att Göte ibland kallar sig Frank och ibland Gunnar i kommentarerna som är väldigt lika varje gång. Jag tycker det är synd Göte att du inte ser längre än den egna näsan. Finns många duktiga spelare lite varstans men så ser jag ju spelarnas kvalitet inte vilken tröja de har på sig.

Anonym: precis. Finns många bra att välja mellan sedan gäller det att få ihop den mix som tränaren söker i ett visst läge. Tror i ofs att ävn bång och sandberg passar in i mårts system men de kommer få sin chans de också,är jag säker på.

Iko: Ja något sånt är det kanske ;0) håller verkligen med om sista meningen.

anonym: förmodligen bästa sättet att hantera det, går ju inte att ta sånt strunt på allvar!

Malin: word! håller med dig jag.

Erik sa...

Lite off topic kanske men eftersom vi pratar om duktiga juniorer;
AIK:s förlust mot Timrå i J20-elit Norra innebär att solnalaget missar Top 8, alltså fortsättningsserien för dom bästa juniorlagen i Sverige.
Man ligger inför sista omgången 29(!) poäng efter suveräna seriesegrarna Djurgården. Det är skillnad på att vara bäst och näst bäst i stan - i varje fall när det gäller juniorer...

Benke sa...

Erik: Du har inte tänkt på att det kan vara så att dif i majoriteten av matcherna använt sig av en handfull spelar från A-laget samtidigt som AIK väldigt sällan haft A-lagsspelare med, utan mer spelare från J18-laget med?

Nemeth, Olsson, Dahlström, Nordström och Lundström har knappt spelat några matcher med J20 alls medan dif har gått runt hårt på flera spelare från A-laget. Snälla läs på lite fakta innan du uttalar dig nästa gång, blir bara en massa pinsamma fel för dig annars.

Anonym sa...

Benke.
Alla dessa spelare är juniorer. Och för att få match tempo så får dom spela med juniorerna.

Sen att gnaget inte har använt flera av sina juniorer i sitt j-lag kan bero på skadeproblem i a-laget.

Anonym sa...

Hehe ingen ordinarie alags-spelare från DIF har varit med o mött aik.

Erik sa...

Benke;

Ni gnagare är verkligen roliga. Ändrar verkligheten så att den passar er. Skulle ett gnagetgäng ligga 29 poäng före DIF så skulle jag lyfta på hatten o inte försöka hitta en massa bortförklaringar. Det blir bara pinsamt.
Ni har många duktiga juniorer. Var stolta över dom men försök inte att få oss att tro att jorden är platt.

Marie Hallman sa...

Erik: grattis! och kul som fan. Synd på AIK dock, jag tror det hade gynnat båda lagen om båda hade gått vidare.

Benke: Jag har kollat upp fakta där och det du säger stämmer inte. Så här är det

DIF J20 har använt Sörensen i 25 matcher, Strömberg i 25 , Zibanejad i 26, Söder i 13, Mitman i 25 och Claesson i 16 matcher.

Ingen av dem är ordinarie spelare i Djurgårdens a-lag. De har spelat mellan 2-5 matcher var nu på slutet i A-laget, Claesson spelade ett par tre, matcher i början av es i övrigt så har de spelat där de hör hemma = i J20.

Och ingen är ordinarie. Söder som tex har noterats för nio matcher har inte gjort särskilt många byten på de matcherna.

AIK J20 har använt Patric Gozzi i 25 matcher, Eric Norin i 26 matcher, Mathias Franzén i 16, Joakim Nordström i 10, Andreas Dahlström i 11, Daniel Olsson-Trkulja i 27, och Filip Olsson i 8 matcher

Av dessa tillhör faktiskt Filip Olsson a-laget men han har väldigt lite speltid där, Norin har gått in som ordinarie i a-laget de senaste matcher sedan har övriga, precis som DIF-spelarna, varit med i några enstaka a-lagsmatcher när där varit mycket skador.

Så det är ganska lika bild där ... Det går inte att skylla på det. Det är samma förutsättningar, bara olika resultat.

Vad som är glädjande i båda klubbarna är ju annars att båda har så fina juniorer att de kan gå in och spela lite då och då i a-laget trots sin ålder och att samtliga gör det bra när de väl får chansen. Kul som fan.

Erik sa...

Marie;

Vad skulle vi göra utan dina kunskaper o vilja att ta reda på fakta.
Fantastiskt! O sätt oss gärna på plats när vi inte sköter oss eller far med osanningar. Fast det där sista berör ju för det mesta gnagarna :-)

Anonym sa...

Hej marie!
Skulle du kunna tänka dig att göra en lång intervju med Mitman likt den med Sillen?
MVH Dif

Marie Hallman sa...

Erik Tack du :0) Är inte meningen att sätta på plats dock, men jag tycker det är intressant att kolla upp fakta. och ska man nu dänga någon i skallen bengan ville så bör man kolla det man ska dänga med först ;0) (Kom igen nu Bengan, jag gillar både AIK oc DIFs juniorsatsingar!)

DIF: Jorå och Norman också och några i AIK och SSK med. Frågan är bara när. Handlar lite om tid bara, är tufft för mig att hinna med när det är matcher och frilansjobb för att få in stålars men jag sätter upp honom på listan :0) Du får påminna om dt går för lång tid :)