onsdag 22 december 2010

Bång har ryggskott - missar derbyt

Först försvann Christian Sandberg pga en handledsskada och i dag tvingades parhästen Daniel Bång kasta in AIK-handduken.

Bång har nämligen ryggskott, berättade han alldeles nyss för mig:
- Det var det där som hände i går. Jag hade känningar i ryggen och det brukar jag ha men i går så knäppte det till i sista övningen på träningen, i sista bytet på tvåmålsspelet, konstaterar Bång som är jätteledsen så klart.

Att se matcher från sidan är det värsta han vet och nu blir det ändå så. Frågan är bara var han ska stå för sitta går inte:

- Eller kan, kanske jag kan men jag undviker det helst, det blir värre då. Det är bättre att stå, vi får se om jag hittar någon bra plats att stå på.

Förhoppningen är nu att vara tillbaka när hela serien omstartar på annandag jul:
- Det är målsättningen i alla fall, säger Bång till bloggen.

Jag har inte hört några ändringar i Djurgårdens trupp, får återkomma med det om det är några. Det var lite bökigt att ta sig hit men jag är på Globen kommer lämna bilder och snack i natt. Häng med!

14 kommentarer:

Stockholmare sa...

Hets, hat och en viss mängd bråk kan jag ta men dagens match är en skam. Skam för DIF skam för de onämnbara. Jag gick inte idag och jag ångrar inte mitt beslut för en sekund. Jag undrar om inte burarna som Brynäs har är en god idé...

Stefan sa...

Ingen kommer prata resultatet i denna match. Det enda som kommer diskuteras är vad som hände på läktarna.

Anonym sa...

Lösning till nästa derby (och alla därefter) spela matcherna på hovet, endast säsongskortsinnehavare, samt medlemmar till aktuellt hemmalag tillåts köpa biljetter. Problem solved, idioterna kan fightas utanför bäst fan dom vill. Då är det ett samhällsproblem och vi slipper skiten inne på arenorna.

Jag vill fan inte ha några motståndarklackar i just de här matcherna längre. har gått på de två första matcherna men stannade hemma ikväll för jag visste exakt hur det skulle bli!

Fan fan fan!

Frank sa...

Tråkiga scener där difarna bara var där för att slåss och anföll AIK-publiken och oskyldiga på sittplats. Skandalöst! Låt dem få spela utan publik i minst fem matcher.

Och vad säger man om Daniel Brodin??? KÖR ÖVER Viktor Fasth. Att han inte blev kraftigt uppspöad av Blomdahl eller någon annan är för mig en skandal också. Han borde också bli avstängd i minst fem matcher.
Tragiska difare. Tragiska.

Anonym sa...

@ Frank... på allvar?

Så AIK är helt utan skuld för ikväll??

Vart började allt? Internbox på eran sida va? Spöa vakter och snutar... grattis!

Vart tog sig mindre begåvade aik:are nånstans och började vässa mot DIF klacken... jo hos samma familjer du nämner, är det begåvat?

Brodin blev intryckt av eran egen sopa till back, in i fasth, ridå!

Pinsamma Frank. Pinsam!

Frank sa...

Anonym: Precis som dina gelikar vågar du inte stå för det du skriver genom att gömma dig bakom namnet "anonym". Och vad menar du med vässa??? Det var väl inget som vässades där?

Det var slagsmål på AIK:s läktare ja. Men det beroende på att en vakt varit mycket osmidig och skulle ta ut en person mitt under perioden i stället för att lugna sig tills perioden var slut.

Men det stannade där. Det var Dif-anhängarna som BÖRJADE storma oskyldiga supportrar. Det var dem som såg till att barnfamiljer fick fly.
Det var dem som höll upp en banderoll: "God jul horungar". Det var dem som smällde av en rökbomb med röd rök bland oskyldiga åskådare.
Moget. Mycket moget. Som sagt.

Och man måste ha starr på knapparna som skrikegård brukar säga om man inte ser att Brodin med berått mod kör över Fasth. Fem matcher borde det MINST bli. Men difnämnden ger väl inte honom ens en avstängning...

Nåväl vi är ändå dem som vunnit flest derbyn den här säsongen.

Anonym sa...

Ha ha, frank du är nog fan kvällens underhållning, trots att vi vann! Mvh "anonym"

Marie Hallman sa...

Till allihop: Jag känner mest en stor sorg. Som de flesta av er och så här var det Frank. Det började med ett internbox på AIKs klack, och det började inte med en "osmidig insats".

Det var en kille iklädd tre (!) jackor i tre olika färger som stod och bara väntade på att få gå igång en fajt vilket han fick. Han bytte sedan jackor tre gånger under slagsmålet för att komma undan polisen.

Allt är noterat, från folk som var där för att notera vem som gjorde vad. Puckot tror han är smart som byter jacka för att fegt kunna smita undan sitt ansvar, vad puckot inte vet är att allt är noterat.

Och att det satt supporterpolis på läktaren, de visste precis vem han var och vad han nu gjorde, De såg rubbet och hade koll på honom från att han kom in.

Jag hoppas Puckot inte får komma på mils avstånd från Globen och Hovet något mer.

Att sparka och slå på en som ligger ner är så fegt så det finns inte. Sedan får du komma med vilka floskler du vill. Där skämde de som misshandlade ordningsvakten ut sig big time.

När AIK gjorde 1-1 drog någon idiot i AIK klacken i gång en bengal.

När DIF gjorde 2-1 drog någon idiot i DIF klacken igång en bengal.

Några nötter i DIF klacken försökte sedan klättra över mot långsidan. Där satt några nötter med AIK sympatier och kastade in en bengal, rätt in bland dem som stod på DIF ståplats utan att ge sig in i bråken.

Vem som var värst? Vet du Frank, det var precis lika jävla illa.
Jag skiter i vem som bär vilken tröja - jag är, som övriga här bara så LESS på skiten.

Det är även spelarna som jag har pratat med. Du kan komma dragande med vilka "förmildrande" märkliga skäl du vill. Det finns tyvärr idioter på båda sidor och de förstör, för alla. Otroligt att det inte går innanför pannbenet på vissa.

Och det som gör mig mest ledsen är återigen - att de fans som är där för att göra matchen till en fest det vill säga allt utom varsin klick puckon på vardera sida - nu åter får skit som de inte ska ha.

Och nej, Brodin körde inte över Fasth, han blev inknuffad och kom olyckligt mot huvudet på AIK målvakten som stöp i isen.

Stefan Ridderwall blev också skadad, men inte för att den AIKare han kom i närkamp med var ute efter att skada utan även här var det en olyckshändelse.

Försök förstå att spelarna inte är ute för att skada varandra, de spelar och de spelar hårt - de vill vinna men de är inte ute efter att förstöra andras karriärer. Jag fattar inte ens hur man kan tro det?!!

Anonym sa...

Bra där Marie!

Jag satt hemma och såg matchen på tv och kan därför inte uttala mig om vem som gjorde vad! Eftersom detta inte visas fullt ut i tv. MEN jag kan med gott mod spy galla över dessa idioter som FÖRSTÖR för alla andra. Tyvärr finns de i båda läger och idag tänker jag inte kasta skit åt höger å vänster. Känner många gnagare och inte f*n slåss vi om vi ser på hockey el fotboll tillsammans. Ut med skiten!

Och till dagens nöt Frank, du tror dig säkert inte vara anonym för att du använder Frank istället för Anonym? Finns kanske bara en Frank i Sverige i din lilla värld? I så fall ljuger din mamma när hon pussar dig godnatt efter sagan på nätterna!

/Jepe (den anonyma)

Marie Hallman sa...

Jepe: ja jag blir så ledsen. Vad är det som händer. Kände mig mest tom inombords när jag åkte hem. Förstår inte varför det inte går att stänga av nötterna.

Erik sa...

Bra skrivet Marie (som vanligt).
Det tråkiga är att Djurgårn överlag gjorde en mycket bra match. Något som smolkats av det som hände.
Nu hoppas jag att gnagarna blir portade till nästa derby. Vi fyller utan problem Globen själva.
Ja, jag vet att det finns idioter bland våra supportrar också, men vi har sällan eller aldrig haft problem med fansen på våra hemmamatcher. Framtiden är nog tyvärr så att bara hemmasupportrar får komma in på derbyna.

Marie Hallman sa...

Erik Tack. Det värsta är ju att det finns idioter i båda klackarna. Men det kanske är det bästa att köra med enbart hemmalagets klack?! först DIF och sedan AIK. Det känns som att man har fått ge vika för idioterna då men å andra sidan vill jag inte se fler scener som den igår, det skadar klubbarna enormt.
Och jag lider med alla de som jobbat i tio år för att skapa en härlig läktarkultur, att de nu får ta skit för vad några gör, gör mig extra förbannad och ledsen. Jag menar vem vill tillbaka till slipsdöden på läktarna? INgen alla vill ju ha den sköna stämning som är när det inte är derby, varför kan det inte få vara den stämningen deluxe då?! jag begriper det inte.

Frank sa...

Marie: Skärp dig. Ta av dig de blå/gul/röda glasögonen någon gång och kolla in det Brodin gjorde. Hade han inte gjort den där sekvensen överhuvudtaget hade han inte skadat Fasth. Man måste ha bra starka dif-brillor på sig för att kunna hävda att han inte gjorde det med flit.

Du påstår att du är neutral och inte håller på något lag alls. Tyvärr tror jag inte på dig för fem öre efter det du skrivit om Brodin. Men du vill såklart inte kritisera någon du gjort en lång puttinutt-intervju med och som du är rädd att inte få göra en intervju med sedan om du kritiserar personen i fråga och dömer ut dennes agerande. Fegt. Oerhört fegt.

Erik sa...

Det är hål i huvudet både på Mellqvist och Larsson och alla dem som anser att det bara är hemmasupportrarna som ska ges tillträde till matcherna. Hur ska man kunna kontrollera det. Är de så passa naiva att alla AIK eller DIF-anhängare går omkring med mössor, halsdukar och matchtröjor som bekräftar lagtillhörigheten? Jag själv är gnagare och har gått på alla derbyn men jag har varken mössa, halsduk eller någonting på mig alls som kan härleda mina sympatier. Kommer det nu att bli som i Nazityskland, där judarna tvingades gå omkring med stjärnor för att dessa skulle särskiljas från tyskarna. Blir det samma sak här, att alla supportrar alltid MÅSTE ha ett AIK eller DIF-emblem synligt på jackan? Hör ni inte själva hur sjukt och framförallt knäppt det låter.

Det som Mellqvist och Larsson borde göra i stället är att se till att avstängda personer inte kan ta sig in på arenan. Nu tog sig en sådan in och ställde sig i AIK-klacken, vilket blev upprinnelsen till slagsmålet. Personen i fråga hade tagit sig in via hot mot en kvinnlig publikvärdar som stod i visitationen. Enligt en skribent på ett forum kände personen i fråga till hennes namn och adress och hotade henne med våldtäkt om han inte släpptes in. Har man så klent folk som inte kan stoppa dessa element på grund av såna hot, kanske man ska ha andra som visiterar folk.