lördag 4 december 2010

Zibanejad med som extra forward

Lördagsmatch på Hovet! Det var länge sedan för mig men i dag så är jag på Djurgården-Timrå.

En snabb titt på laguppställningen ger vid handen att Falk är uppsatt som back, Mario Kempe som var osäker på grund av sjukdom har vaknat upp som en ny människa... och är frisk. Mathias Tjärnqvist och Nisse Ekman är ju däremot borta så juniorerna Simon Mitman och MIka Zibanejad finns med i laguppställningen.

Simon är med i fjärdekedjan med John Norman och Daniel Brodin, Mika är uppsatt som extraforward. Stefan Lassen är sjunde back för övrigt.

Jag jobbar för Expressen på den här matchen så det kommer ta tid innan det kommer grejer på bloggen men jag ska se vad jag kan hinna med. Deras jobb går ju först men det blir ofta lite bonussnack över som inte får plats så det kommer noterat, bilder och lite sånt sedan framåt sena kvällen.

I övrigt... så är AIK och SSK ute på bortaresa. AIK möter Skellefteå uppe i Schtaaan.  SSK har en närmare resa, möter LHC i Cloetta center.

Noterbart i AIK är att Dick Tärnström saknas. Nye Fredrik Svensson är uppsatt som sjunde back, Engblom  är i tredje backpar.

I SSK ser det ut att vara ordinarie. Ingen Pakaslahti så klart men i övrigt inga skador och sjukdomar vad jag kunde se vid en snabb titt på listan.
Dock! Så saknas även Pekka Saarenheimo. Han har ju inte spelat så mycket i matcherna innan heller men nu är han enligt Sportbladet petad och ombedd att hitta  ny klubb.

11 kommentarer:

Jerker sa...

Du får nog skaffa brillor Marie. ;-) Om du studerar Swehockey så är Mika uppsatt som back. Knappast rätt position för honom att spela i. Hardy! tänk om! tänk rätt!

Steffe sa...

Ponta i SSK:s kasse. Varför?????? Grattis LHC till segern.

Marie Hallman sa...

Jerker: Man sätter alltid upp extraforwarden som back! Det trodde jag var allmänt känt men så är det.
Har man sju backar och väljer att ta med en 13 forward så sätts han upp som back då det itne finns fler frwardsplatser officiellt att besätta, sedan kan han spela forward i alal fall.

Jerker sa...

Jerker: Jasså? Det hade jag ingen aning om i alla fall. Jag trodde alla som stod som backar var backar och alla som stod som forwards var det...
Dif måste hitta en säker sniper. Ta hem Linkan och det nu!!!

Anonym sa...

---> Gör om gör rätt själv. Be om ursäkt.

Anonym sa...

Ännu en torsk för Djurgår'n - härligt! Nu ska jag se min sista match för säsongen på tisdag (och det endast för att ett gäng bekanta ska med, som jag redan bokat biljetter till), och sedan lägga ut alla biljetter jag har (nästa derby, bland annat) på blocket - billigt! Nog är nog!

Tack Djurgården, för en bedrövlig j-vla pissäsong!

Justus sa...

Jag håller med Petter Rönnquist i Canal+ Studion. Djurgården behöver en målvakt som kan vinna matcherna åt sitt lag - någon som gör de här exceptionella räddningarna. Hade inte lill-Riddarn stått på knä så mycket som han gör, hade han tagit båda Timrå-målen. Senaste dif-keeper som vann var Sandberg men han är utlånad. Varför inte ta tillbaka honom? Han kan ju bevisligen vinna matcher vilket varken Stefan eller Mark kan.

Svmepa sa...

Räkna med kvalserien för Södertälje. Håglöst, andefattigt och en målvakt som inte ens kan fånga en badboll. Släppa in en lös puck från mittzon - det gör man bara inte som elitseriemålvakt. Nej Nygårds får ta och öppna pluskan på vid gavel och greja in lite nya spelare och minst en ny målvakt och det nu. Inte sen då kvalserien redan är ett faktum. Det skulle behöva sopas rejält i leden, allt från tränarstab till finländska importer. Bra att Saarinheimo fått kicken. Bort med Kalteva och Seikola också tack.

CiprY sa...

SSK behöver också nya Keepers... nån som Viktor Fasth.

Thompa sa...

@ Justus... Det är väl knappast Riddarns fel att vi torskar denna match, om man endast släpper in ett mål under ordinarie tid i en match hemma på hovet och ändå torskar... ja då är det fan inkompetenta forwards som är problemet, inte målvakten!

Marie, snälla kan du inte göra en intervju med nån på DIF och fråga vad FAN SOM ÄR PROBLEMET? Det är ju så sjukt dåligt så man kräks just nu!

Marie Hallman sa...

Jerker: Nä men så är det framför allt i fjärdekedjan kan det se kajko ut, har varit så så länge jag kan minnas. Finns ju bara 12 "riktiga" forwards platser oc någonstans ska man sätta extraforwarden, blir oftast på åttonde backplats då lagen sällan spelar med så många backar. Men man får som sagt välja själv sedan var spelaren ska spela, back eller forward. så är det.

anonym: men detär nu erat stöd behövs som mest. Och det är enormt uppskattat av spelarna (se artikel på söndag). så kom igen, sälj inte!

Justus, Tim släppte ju in fyra mål så någon gud är inte han heller även om de vann denmatchen. Skillnaden då var att DIF gjorde FEM mål, alltså en fler än de släppte in. Att som i dag göra ETT ynka mål, det vinner man inga matcher på och det är ju inte Riddarns fel. Är hela laget som måste höja sig, inte bara han.

Svempa och Cipry: Ja det var inget bra. Men det är ju inte så att det växer målvakter på träd heller... Däremot så gnisslar nog många sportchefer tänder åt att de missade Fasth som har varit suverän.

Thompa: hållermed ommålvakten. Jag ställde lite frågor till Mackan men han sa mest "jag vet inte" som svar på vad DIF kan göra nu. Har ävenpratat lite med Hardy och Fimpen, kommer på söndagen, får inte lägga ut förrän delar av det är ute i papperstidningen.