måndag 20 december 2010

Sandberg: "Jag ville verkligen bara stanna i AIK"

 
(Sandberg kör på i två år till. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Halva säsongen återstår men AIK har redan gjort klart med en tvåårig förlängning av Christian Sandbergs kontrakt.
Och nu hoppas AIK-forwarden att han visar vägen så att fler i laget på:

– Ja, jag hoppas att jag kan ge lite indikationer till andra spelare att göra samma sak samtidigt som jag bara kan prata för mig själv om vad jag vill och det är utan tvekan att spela i AIK. Sedan är det kul för mig att AIK vill behålla mig. Det är ett kvitto på att man har gjort något bra hittills, säger Sandberg.

Att han skrev på redan nu var en självklarhet:
– Det är inga konstigheter med det. Jag vill ju stanna i AIK och hade ingen anledning att dra ut på det, jag känner att vi har kommit in bra i serien, det är kul att AIK vill satsa för att etablera sig, allt känns rätt.

Har du elitserieklausul om ni åker ur?
– Jag vill inte gå in i detaljer så men ja det finns lite klausuler men om det nu skulle bli så, vilket jag inte tror, så är det en tanke som man får ta då. Det är en lång säsong och mycket kvar av säsongen till att börja med.

Vad händer om ett NHL-lag hör av sig i sommar, kan de komma med erbjudanden till dig då?
– Ja kan, kan de väl, ha, ha. Nä men det är samma där. Vi (AIK) vill etablera oss på ett så bra sätt som möjligt sedan år vi se hur långt det räcker, det är långt kvar av säsongen som sagt.

Jag kan tänka mig att fler lag var intresserade. Hur många var det som uppvaktade dig?
– Det vet jag inte för jag har bara pratat med min agent om AIK. Det har ingen betydelse vilka andra som var intresserade. Jag ville verkligen bara stanna i AIK, det är det enda jag har brytt mig om, säger Sandberg och förstår inte riktigt varför jag ens frågar.

Det fanns bara ett alternativ. Thats it.

(Visar vägen. FOTO OLSIN SPORTFOTO)

Men det är ju många som byter klubb numera så varför var det så viktigt för honom att stanna i AIK?
– För att det känns bra, jag har varit med på tåget från allsvenskan och var med även när vi var en sväng nere i division ett. Nu är vi uppe i elitserien, då är det klart att jag vill fortsätta spela där med AIK, det är inget snack om saken. Det är inte svårare än så.

Men om du väntat några månader hade du säkert kunna spela ut klubbarna om lönen och fått mer pengar?
– Det är mycket möjligt och det är möjligt att jag skulle kunna få mer pengar någon annanstans men det hade ingen betydelse för mig för nu kom vi fram till en lösning som är bra.  Jag trivs i AIK och nu när vi är i elitserien så är det klart en skillnad. Nu när man är på väg att etablera sig då får man jobba vidare, jobba ännu hårdare och ta ännu ett par steg framåt förhoppningsvis.

Det är många som har velat se honom i Tre Kronor och Sandbergs stil – att med glädje kasta sig in där det gör som mest ont – passar Mårts som handen i handsken.

– Jomen det är så jag vill spela. Man offrar sig för laget, gör vad som behövs för att laget ska vinna och visst, det (Tre Kronor) vore inte helt fel men fokus är på klubblaget, på AIK. Gör man bra ifrån sig där så kanske man får en chans. Vi får se, men visst vore det kul, medger Sandberg.

På onsdag är det derby. AIK har vunnit de två första och Sandberg vet vad som krävs för att ha chansen att vinna ett tredje:
– Det kommer att bli en jäkligt speciell match, precis som de andra derbyna med full fart, bra kamp och hårt spel men det gäller att man håller sig kall och inte blir för övertänd. Vi måste hålla oss till vårat spel. Man måste försöka se det som en vanlig match även om det inte är det, det är svårt att tänka så men man måste. Men framför allt kommer det att bli otroligt roligt, säger Sandberg.

(Jublar över avancemanget i våras. FOTO OLSIN SPORTFOTO)

Bloggens kommentar: En viktig kontraktsförlängning av Gozzi som nu säkrar en av de viktigaste kuggarna i laget. Sandberg ÄR AIK ända in i varje skrymsle av själen. Underskriften sänder viktiga signaler till andra spelare, till sponsorer och fans. "Sampa" har driv och bra ledaregenskaper vid sidan av isen, är aldrig nöjd, står för den "nya" fartfyllda hockeyn, går alltid i bräschen, backar inte för någon samtidigt som han har fina handleder, ett bra spelsinne och  en näsa för mål. Bra jobbat Gozzi!

7 kommentarer:

Soffcoach sa...

Har skrivit det på andra forum och jag skriver det igen: Sandberg är "C"-material rätt ut i fingerspetsarna. Det är en GRYM kille som vi är otroligt stolta över att ha i laget!

Bengan sa...

Bra besked. Nu hoppas jag på att Fasth, Bång och Nemeth också förlänger. Övriga spelar det inte sån stor roll med, även om det vore kul med en fortsättning för Steen och Johan Andersson. Men den förstnämnda trion är spelare att bygga ett framtida SM-guld-lag med. Hoppas på ett par mer rutinerade backar till kommande säsong och gärna också comebacker för Jämtin och Hynning.

Om jag inte minns fel har Tärnström, Blomdahl och Rudslätt kontrakt över nästa säsong också.

Anonym sa...

Bengan: Tror Nemeth faktiskt har längre kontrakt också. Men Bång+ Fasth är extremt viktiga dock är man ju osäker på Fasth för vem skulle inte vilja ta chansen i NHL om man kunde?

Och Jämtin hoppas jag verkligen på även fast de var rykten om att han skulle skriva nytt kontrakt med lhc så har de ju inte hänt något än fast deras sportchef sa att de var några dagar kvar redan i november.

Marie, kan du inte ge Jämtin en pling?

Marie Hallman sa...

Soffcoach: håller med!

Bengan: stämmer med tärnström, blomdahl och Rudslätt, enligt EP har även Nemeth kontrakt nästa sässe. Men Nemeth lär bli svår att behålla sedan, NHL lagen är nog sugna speciellt efter JVM om det går bra där.

Anonym: jo om jag hinner. Men jag tror inte Jämtin säger något förrän det är klart med vad det än blir.

Hans sa...

Vi kan aldrig matcha Jämtins lön i LHC. Så enkelt är det. Och vem tror att Hävelid kommer att lämna sin bror där nere för att komma till Stockholm (som han ens inte verkar vilja bo i)? Nä, jag tror vi kan glömma dessa två herrar framöver.

Då är det betydligt viktigare att skriva kontrakt med stommen vi har idag. Alla från Fasth till Bång. Skriv, skriv, skriv Gozzi...

Eddie sa...

kan inte tänka mig att brorsorna och Steen blir lämnade utanför.
Deras arbete individuellt men även som kedja står sig riktigt gott i ES

Marie Hallman sa...

Hans. Tror du har rätt om Jämtin, håller med om resten också.

Eddie: Jag håller med :0)