fredag 10 december 2010

Per Nygårds del 2

 
 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

… kommande veckor:
– Om vi kan avsluta med en bra match i morgon (lördag) och få positiv energi inför uppehållet så vore det bra så att man kan ta med den energin och träna hårt som helvete. Det gäller att ha energi till såna här träningstillfällen (landslagsuppehåll i två veckor). Vi har inte en massa spelare med i landslaget, och kan köra på och skapa energi inför omstarten. Det är viktigt att ha energi till matcherna i mellandagarna. Det har man mycket att vinna om man är med och är förberedda mentalt på att vinna.

… om inte alla tänker likadant inför omstarten?
– Nej, det finns lag som tycker att just de där mellandagsmatcherna inte är så viktiga, det är en del lag som har rödbetssalladen kvar på kinderna. Det har jag upplevt själv, i Timrå, det hände dels att man mötte såna lag som motståndare eller att vi hade någon sån match själva där uppe. Det är nio poäng på spel på fem dagar, då gäller det att vara med och den energin kan man börja bygga upp redan nu. Det jobbet startar redan morgon (lördag) med det resultat som vi får där.

… vad som då händer om SSK inte vinner på lördagen?
– Då måste vi vara mentalt starka. Det är ingen annan än vi själva som kan förbättra situationen. Vi kan inte byta ut hela laget. Vi måste göra allt det här med TEAM bättre, för prestationen hittills har inte varit katastrofal men inte heller tillräckligt bra.

… Vad som då kan/bör göras nu för att vända trenden, rent konkret.
– I grunden handlar det om att träna hårt och rätt. Det går att vända, se på Frölunda vilken ändring det har blivit där.
Men de har värvat och kickat en hel del spelare också? Samt att sportchefen har avgått?
– Jo men det som främst påverkat av de grejerna är att de fick in en speciell spelare, Pavel Skrbek. Vi var också där och var intresserade av honom och han har varit grym. Han spelar en 29 minuter per match och har stabiliserat försvaret, då det är en spelare där som har haft rätt stor betydelse.

… vad som händer med Pekka Saarenheimo som är uppsatt på transferlistan?
– Vi betalar hans lön fortfarande men jobbar på att hitta en ny lösning.

… det kommer nyförvärv och i så fall när?
– Det är möjligt, vi får se. Vi tittar över marknaden och hittar vi någon så får vi gå till styrelsen och se om det är läge att värva. Jag kan inte svara exakt på hur det läget är men jag är i alla fall tillsagd att kolla över scenarion på hela hockeymarknaden i Europa, i AHL och NHL, att kolla om det finns något där och om vi i så fall är ett alternativ. Men det går inte att köpa något som inte finns. Jag har pratat med massor av folk, Timrå och Modo letar också exempelvis. Nu är ju Corso ute på markanden men jag vet inte om de vill sälja honom inom elitserien. Jag har kontaktat Timrås sportchef (Stefan Lindqvist) men han svarar inte i telefonen.

… klubbdirektören Stefan Jonssons uttalande om att man kunde få en mycket bättre spelare för pengarna och därför inte signade Lehoux:
– Det där vill jag inte kommentera, det är Stefans uttalande så det blir fel om jag kommenterar det. Det får han göra själv. 

… det är läge att knyta upp Yanick Lehoux efter nyår då han på nytt kan komma till Sverige utan att SSK åker på en gigantisk summa skatt för tidigare spel i elitserien.
– Vi får se! Vi har haft kontakt med hans agent hela tiden, trivdes ju bra i SSK och har gått bra i Schweiz men han har ju en situation där också. Det hade varit fantastiskt om jag hade kunnat säga att det löser sig efter nyår men det kan jag inte, för då ljuger jag. Det jag däremot kan säga är att vi har en löpande dialog och hela tiden visar intresse.

… skadeläget med Petri Pakaslahti som har opererat ett sportshernia?
– Han ska börja gå på is, sedan hur det blir när han börjar ta i, det vet man inte förrän då, så det får man se senare.

5 kommentarer:

CiprY sa...

bla bla bla, hela tiden... make something happen For f*** sake! Tälje.

Higginz sa...

Det låter bra att styrelsen har givit sitt godkännande att kolla igenom spelarmarknaden.

Men hur ställer sig Nygårds till ett eventuellt nyförvärv på målvaktssidan?. Både Helenius och Sjögren har ju darrat betänkligt på senaste tiden. Helenius tror jag inte på för fem öre som förste-keeper. Och Sjögren är en hyfsad målvakt, men inte någon som på egen hand kan rädda laget även om man spelar under sin max-nivå. (Som SSK gör för det mesta...)

Tack Marie för din brinnande hockey-själ.

Pelle sa...

Tack så hemskt mycket Marie för att du finns för oss supportrar och ser till att man får svar på dom frågorna man har.

Steffe sa...

Mycket snack. Liten verkstad. Han borde bli bilförsäljare Nygårds. Inga konkreta förändringar på gång överhuvudtaget verkar det som. Ser han inte det vi andra ser - att laget har kört fast och behöver hjälp att komma loss i stället för att gasa sig ännu djupare fast i snödrivan?
Det måste till förändringar. Stora sådana också. Har Nygårds ens sett över sin egen roll??? Utvärderat om han är rätt man på posten? Stefan Jonsson? Poppe?
Använd juluppehållet till att sopa bort allt gammalt och ta in nytt fräscht och starta på ny kula. Det finns fortfarande saker att göra - avståndet är inte så långt upp till lagen på slutspelsplats ens. Men fortgår det här långt in i januari är vi än en gång destinerat kvalserien. Då är det för sent att börja agera.

Marie Hallman sa...

CiprY: vi får väl se om och isåfall något händer?!

Higginz: Enligt Expressen tittar SSK på målvakter men jag skulle inte förvänta mig något superförvärv bland annat för att få är lediga...
Tack själv Higginz för pepp coh för att du läser!!

Pelle: Tack pelle, det värmer! och tack själv , för att du läser. :0)

Steffe: Ett problem som alla sportchefer har är att de inte ääger besluten om budget och pengar, det gör styrelsen. Nygårds kan inte köpa för pengar han inte har, styrelsen måste säga okej först. Så jag tycker det är taskigt att peka finger åt honom. Visst måste saker ändras i SSK men det är på fler poster än Nygårds.