fredag 10 december 2010

Nolander: "Det var lite parodi ett tag"


 
(Nolander var inte alls glad på domaren i matchen. Den här bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)
Förlust på övertid men AIK spräckte i alla fall målnollan mot Luleå.
Och viktigast av allt – Gnaget hade höjt spelet rejält mot senast:

– Inför matchen sa vi att vi måste bli bättre på allting och nu spelade vi tajtare försvarsspel, vi är rejäla över hela banan och åker mer skridsko, vi gör allt bättre och vi sa att vi inte skulle checka lika ofta utan kanske dra tillbaka laget lite och göra det svårt för dem längre ner i banan och det lyckas vi bra med, säger Peter Nolander.

AIK-backen är inte den som öser in mål direkt men jäklars vilken kraft han fick i slagskottet som spräckte AIK:s förargliga målnolla mot Luleå.

Norrbottningarna vann ju första mötet med 0-1 och andra med 0-3. De vann den här matchen också men nu krävdes det förlängning i matchen som slutade 2-1.

Och Nolanders mål var en sån jätteprojektil som bara svischade förbi målvakten.
– Ja det är inte ofta jag får på en så bra träff, ha, ha. Jag tror att den gick stolpe in och jag tror inte målvakten ser något, han var nog bra skymd för han reagerade inte. Det var en klockren tekning från Rastislav (Pavlikovsky) sedan vara det bara smacka på direkt!

Du får skjuta fler såna, du har ju kraft i skottet.
Ja, men det har inte bleve så många såna innan men det kanske lossnar nu, säger Nolander lugnt på sin bredaste värmländska.

När han tar upp den minst sagt ovanliga utvisningsstatistiken – noll minuter för Luleå, 18 minuter på botbänken för AIK skärper han däremot tonen.

Det är ju helt sjukt! Det var lite parodi ett tag. De ramlar för ingenting så får de med sig utvisningar samtidigt som vi inte fick med oss en enda utvisning.  

Det känns som en ovanlig fördelning?
– Ja jag vet inte vad han (domaren) gör men det kändes jävligt konstigt. Vi kanske är för ärliga, vi försöker spela vidare i stället för att ramla lätt som de gör ofta. I dag var man tvungen att ramla för att få med sig en utvisning, det är helt sjuk.

 Men ni håller ju ändå tätt. Luleås båda mål kommer i fem mot fem. Och är det något ni har fått beröm för, även under bottennappet senast mot Färjestad så är det ju erat boxplay (som för övrigt är tredje bäst i ligan, 84,17 %).
– Ja vi spelar riktigt bra boxplay, kommer ut och stressar dem bra så att de inte får så mycket tid på sig. Och det är viktigt att vi håller ihop det. Boxplay och pp är viktigt, det är många matcher som avgörs där. Men vi känner oss trygga där, det är viktigt för att det ska funka, säger Nolander och fortsätter:

– Alla vet vad de ska göra. Vi vet hur vi ska jobba, vi ska samarbeta bra, vi spelar bra i boxen, sätter hård stress och pressar motståndarna bra.

Något särskilt som ni gör som andra inte gör?
– Nej, det tror jag inte. Men vi har många smarta spelare som jobbar hårt, det är en anledning kanske?!

Det är ju lite lustigt föresten att både ni och Luleå är bland de mest offensiva lagen och ändå blir det så få mål när ni möts?!
 – Ja men vi tar ut varandra bra, sedan är det två bra målvakter och två bra försvar. I dag spelar vi stabilt och bra försvarsspel över hela banan och då minimerar man deras chanser. Sedan var det ändå lite chanser åt båda håll, synd att vi inte får in fler puckar.

Luleå vann skotten med 40-19?!
– Ja men Viktor var stabil sedan var de inte så jätte bra. Vi är ju två lag som båda jobbar hårt och åker mycket skridskor. De är inte så mycket bättre än oss även om det ser ut så i tabellen. Jag tycker att vi har minst lika bra kvaliteter i vårat lag.

 De har ändå nollat er i två matcher före (före den här)?
– Ja men de är svårspelade framför eget mål, det är svårt att komma till heta chanser men för vår del så tycker jag att den här matchen var ett fall framåt jämfört med de senaste två matcherna. I dag var inställningen bättre, allt var bättre. Det var inget vidare senast (mot Färjestad) men ibland blir det så. Man vill så otroligt mycket att man kör fast och då blir det fel. Men det gäller att minimera de matcherna, säger Peter Nolander.

Förlusten på övertid tycker han känns ”snöplig” även om det ”var starkt att ta poängen”.
Det saknades ett par backar även om Luleå men Dick Tärnström och David Engblom var tillbaka i alla fall.

– Det har funkat bra. Det är full fokus på sin egen insats oavsett vilka som är borta. Det gäller bara att göra sitt bästa i alla matcher ändå, jag tror ingen har problem med det. Det är klart att det blir ett avbräck när man har många ordinarie spelare borta, sedan har (junioren) Eric Norin klivit in och spelat jättebra. Och David (Engblom) har gjort det jättebra som back, han har varit hur stabil som helst, säger Peter Nolander.

Som ser fram emot lördagens match mot Timrå:
– Det ska bli jättekul att komma hem till Hovet! Det är förhoppningsvis mycket publik och bra drag. Vi ska göra allt för våra härliga fans. Det vore kul att bjuda dem på en stabil och bra match och så vill vi avsluta inför uppehållet med en bra match också.

2 kommentarer:

Hans sa...

Rolig kille den där Nolander! Bra har han varit i år också. Kul att han trivs här.

Är f.ö. imponerad av att du kunde genomföra en intervju med honom - för hans dialekt är brutal. ;)

Marie Hallman sa...

Hans: Ja han är en skön prick!!! Och så låter det som han pratar norska i bland. Vi garvade faktiskt lite åt det, när jag gjorde intervjun. Han påpekade då att han var "nästan norsk- jag är ju från arvika" haha humor har han också :0)