måndag 6 december 2010

Tre Kronor truppen till Moskva

Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts presenterade i eftermiddags truppen till Channel One Cup i Moskva mellan 16-19 december. Jag är inte på plats, då jag jobbar på DN:s webb i eftermiddag och kväll men jag har pratat med Mårts så det kommer lite snack med honom senare i natt när jag är klar här på DN.

Så här ser laget ut:
MÅLVAKTER: Stefan Liv, Sibir Novosibirsk, Daniel Larsson, HV71
Målvaktsreserver (på hemmaplan): Viktor Fasth, AIK och Erik Ersberg, Salavat Yulayev, UFA.

Kommentar: Samma målvaktspar som senast, men nu är Fasth med som reserv. Det var han inte senast.

BACKAR: Sebastian Erixon, Timrå, Mattias Ekholm, Brynäs, Daniel Fernholm, Dynamo Minsk, Magnus Johansson, Linköping, David Rundblad, Skellefteå, David Petrasek, HV71 och Staffan Kronwall, Djurgården.

Backreserver: Niclas Andersén, Brynäs, Johan Fransson, SKA St Petersburg, Elias Fälth, Luleå,
Timmy Pettersson, Severstal Cherepovets och Henrik Tömmernes, Frölunda.

Kommentar: Färjestads Jonas Junland åker ur truppen, Fälth får nöja sig med att vara reserv. Staffan Kronwall – som Mårts ville ge lite tid till att komma i gång hemma efter flytten från Nordamerika är nu med i truppen.

FORWARDS: Joakim Lindström, Skellefteå, Björn Melin, Gottéron, Marcus Krüger, Djurgården, Niklas Nordgren, Rapperswil, Mattias Sjögren, Färjestad, Dick Axelsson, Färjestad, Martin Thörnberg, HV71, Jimmie Ericsson, Skellefteå, Niklas Persson, Neftekhimik, Robert Nilsson, Salavat Yalaev UFA,  Jacob Silfverberg, Brynäs, Nicklas Danielsson, Modo, Fredrik Warg, Skellefteå, Daniel Brodin, Djurgården.

Forwards reserver: Pär Arlbrandt, Luleå, Daniel Bång, AIK, Niklas Olausson, Luleå, Tony Mårtensson, Patrick Zackrisson, HV71.

Kommentar: Johan Davidsson, HV71 saknas enligt uppgifter från presentationen på grund av knäskada, Mattias Weinhandl saknas också pga skada. Han kör ju på i Ryssland men vill ha tid för rehab under uppehållet. Tony Mårtensson är reserv och enligt Expressen petad ner dit av Mårts. Bland forwards är det nästan samma trupp som senast men nya här är Jimmie Ericsson och Nicklas Danielsson. Brodin som var reserv senast är nu ordinarie.

FOTNOT: Spelare som är aktuella för JVM är inte tillgängliga för spel i Tre Kronor till den här turneringen.

(Jag måste rätta mig själv, skrev innan att Danielsson var debutant men det är han inte alls, har tre träningsmatcher sedan tidigare. Men det blir första gången i Tre Kronor i ett tävlingssammanhang.)

7 kommentarer:

Frank sa...

Lustigt att Weinhandl kan spela utan någon som helst skadekänning. Känns snarare som om det är hans ryska klubb som stoppar honom fast han inte får säga det rakt ut.
Varför är inte Christian Sandberg med som reserv? Han känns snäppet bättre än Bång i dagsläget. Både Sandberg och Bång är dessutom klasser bättre än Marcus Krüger.

Bengan sa...

Krüger???? Brodin????
Vad tänker Mårts med. In med Bång och Sandberg i stället!!!!

Fast när jag tänker efter så är det nog lika bra att varken Bång, Fasth eller Sandberg blev uttagna. Då kommer de utvilade till derbyt den 22:a, så kommer dif dit med flera slutkörda och förhoppningsvis skadade spelare. Hoppas Staffan Kronwall får spela monsterbyten i varje match och återvänder skadad eller rejält utmattad.

Anonym sa...

Frank och Bengan: Snacka om att vara förblindade av klubbkärlek. Mårts, som är objektiv när han tar ut laget, håller inte med er. Dags att börja fundera över hur det kan komma sig?

Tycker också att det är märkligt att Weinhandl inte är med. Jag tror att det kan ligga någonting i ditt påpekande Frank. Personligen kan jag däremot inte uttala mig om Sandberg eller Bång, då jag inte har sett dem spela tillräckligt mycket. Min åsikt är emellertid att Fasth är bättre än Daniel Larsson, även om Daniel också är en bra målvakt.

I övrigt kan jag inte förstå hur Erixon kunde bli uttagen igen, efter den dåliga insats han gjorde i förra turneringen. Helt ofattbart. Tömmernes eller Fransson borde ha fått den platsen istället.

Gläds dock lite åt att Danielsson kom med. Han var bra i Djurgården redan förra säsongen, och tycks ha fortsatt på samma sätt i Modo. Skillnaden är att hans poängproduktion har varit avsevärt bättre i år.

Anonym sa...

Och inget från Hallman att Videll saknas? Vem är förvånad!
DIF och AIK är verkligen de lagen du tänker på när du inte kämpar med kvotering. Svårt att slingra dig snart men du har alltid en ursäkt till hands..

Anonym sa...

Anonym: Meh, Videll har ju knappt varit med i diskussionerna varken till den här eller förra turneringen. Dessutom anser jag personligen att han inte har i landslaget att göra. Alldeles för långsam och slö. Passar inte alls in i den hockey Mårts vill spela.

Marie Hallman sa...

Frank: Kan ju faktiskt vara så atthan behöver uppehållen för vila just för att kunna spela på iövrigt.

bengan: jag hoppas kronwall gör bra i från sig i Tre Kronor,det kommer stärka honom.

anonym: ja visst är det kul med danielsson. Känns som han växt där uppe i Övik. Challe visste vad han gjorde.

anonym två:
trist att inget av allt det jag gör om SSK duger i dina ögon herr anonym.

anonym tre: Videll är en bra spelare tycker jag men har tyvärr haft det rätt tungt senaste veckorna

Anonym sa...

Marie: Videll är bra, absolut. Men jag tror inte att han håller tillräckligt tempo för att klara av att spela på internationell nivå. Elitserien är som bekant en ganska långsam liga, och där kan Videll använda sin spelskicklighet till att bli ett offensivt hot, men när farten ökar - vilket det gör på internationell nivå - tror jag inte att han kommer till sin rätt.