torsdag 9 december 2010

Hockeytorsdag!!

Bortamatch för alla tre 08-lagen i kväll. AIK är uppe i Luleå, Djurgården är i Linköping och SSK möter Skellefteå. 
David Engblom ska vara tillbaka i AIK och – förhoppningsvis även Dick Tärnström som enligt de uppgifter jag har fått har åkt med och hoppas kunna spela. 
Djurgården tar med sig succéjuniorerna från senast och SSK saknar (förutom Pakaslahti) Seikola och Chabada men har Jacobsen (som har varit sjuk) med i laget enligt hemsidan. Tim Heed som spelade i Växjö i går är med i dag dessutom.

Nu... lite om veckan som gick.


Som sagt var…
”Det hade kunnat vara värre. Pucken hade kunnat ta i mun så jag inte kunnat lägga in en snus”
(Färjestadsbacken Jonas Frögren reflekterar över livet efter att ha fått ett skott i ansiktet som ledde till redig blåtira, tio stygn samt en fraktur på okbenet. Och så inget spel i en månad).

”I Almtuna, när det inte var lika mycket folk på matcherna, då kunde man stå på bortre blå och höra Rönnqvist skälla i båset. Är man bara 90 procent då är man i skottlinjen direkt. ”
Luleåbacken Elias Fälth beskriver tränaren Jonas Rönnqvists energirika stil under matcherna.

”Ganska lugn, kramgo björn nästan, ha, ha. Nä rättvis och trygg skulle jag säga.”
Djurgårdsbacken Staffan Kronwall beskriver i en chat på klubbens hemsida hur Hardy Nilsson är som tränare.


DOKTOR GNAGET
Patientens tillstånd: Motlut följt av en total handlingsförlamning och yrsel senast.
Doktor Gnaget ordinerar: Sluta prata om att hitta tillbaka till det hårda jobbet. Ut och gör det bara.

DOKTOR DIF
Patientens tillstånd: Frustration som bröts av en energikick av yngre och mer respektlös sort.
Doktor DIF ordinerar: Ge kidsen minst lika mycket tid igen. De funkar fint som blåslampa på resten.

DOKTOR KRINGLA
Patientens tillstånd: Trampar luft i kvicksanden.
Doktor Kringla ordinerar: Någon måste hitta den där stabila tuvan som krävs för att ta sig upp på fast mark. Tåget närmar sig avfärd, bara välja om man vill hänga med eller stå kvar på perrongen.

VECKANS LAG (antal gånger i laget)
Daniel Larsson, mv, HV71 (3)
Anders Eriksson, b,  Timrå (1)
David Rundblad, b, Skellefteå (2)
Jesper Fasth, f, HV71 (1)
Marcus Krüger, c, Djurgården (2)
Morten Madsen, f, Modo (1)

VECKANS
…. Be careful what you wish for:  Minns ni vad Daniel Corso sa efter att HV kört över Timrå (3-7) upp i just Timrå? Han sa: ”Våga bänka. Nu gör vi misstag och det blir inga konsekvenser. En vecka senare fick han själv sparken. Ouch.

… matchstraff: Timråtränaren Perra Johnssons superpetning inför öppen ridå på Hovet var iiiinte vacker. Handlingskraftig – ja. Men snygg? Nä. En hårtork i omklädningsrummet och kvarsittning där efter pausen hade kanske varit lite mer lämplig. Till och med domarna såg ju förvånade ut.

…tomtar: Den privatperson och den åklagare i Gävle som tycker att inbrott, barnmisshandel, stölder, you name it ska få stå åt sidan för idiotanmälningar som aldrig borde hamna på rättsväsendets bord. Dessa två tomtar väljer nu att lägga  tid och pengar på att utreda en slashing under en hockeymatch istället för att utreda riktiga brott. Ska man skratt eller gråta?! Och vill Gävleborna ha hockey överhuvudtaget? Rinkbandy och Fia – utan knuff för säkerhets skull - passar kanske bättre.

… penicillinkur: Marcus Nilson har sett seg ut hela hösten. En månad av alltifrån halsont och förkylning till bihåleproblem och andra andningsbesvär förklarar saken. Samt en radda antibiotikakurer. Bloggen föreslår nässköljning, jo faktiskt. En del av de elaka bakterier som gärna bygger bo i halsen sköljer man faktiskt bort med vatten och lite salt. Prosit.

… videokamera: Skellefteå fick två mål bortdömda mot AIK, men nu på hemmaplan. Man kunde ana viss bitterhet efteråt men syndabocken på Hovet är ju redan borta och där uppe håller väl videodomarna på det andra AIK? Det där SAIK?

…. Höstlöv: Vissa mål… tror man aldrig ska hända men de händer ändå. Fråga Pontus Sjögren som blev lika överraskad som alla andra när Hlavac höstlöv från halva planen singlade in i nätmaskorna. Sjögren revanscherade sig dock med bra spel i matchen efter ska sägas. Starkt.


BLOGGEN HISSAR OCH DISSAR
GLÖDHET: Djurgårdens juniorer. De står som löddriga galopphästar i startboxen och väntar i kulisserna. Så fort de får chansen går de in och kör som häxpipor med evighetslåga. Otroligt roligt att se, vem saknar en stjärna när det glöder på isen ändå?

ISKALL: Stockholms stads och Solna kommuns kallsinniga hållning mot hockeyn. Luleås a-lag och juniorer har tillgång till fyra isytor för vanlig träning, extraträning, rehabträning ja vad som helst. Djurgården och AIK får inte ens tider till ordinarie träningar och värmningar på Hovet för sina a-lag och juniorer. Politikernas ointresse är som en monumental never ending story men vem ska fylla Hovet om lagen inte orkar köra på? Så många evenemang och konserter finns det inte som kan hålla Globe Arenas i gång så som hockeyn gör. Skämmes Stockholm och Solna!

GODBITEN: Den glödheta fajten mellan AIK och Skellefteå uppe i Skellefteå hade allt och lite till. Heta känslor, bortdömda mål, fina mål, konstiga mål (bland annat en rövare), strafflägning och ett hett slagsmål. Precis så galet och kaosartat som man behöver för att piggas upp i den gråa decemberlunken.

WHAT THE F..K? Någon som begrep varför HV och Frölunda möttes både lördag och söndag? Först i Jönköping och dagen efter i Göteborg. Förmodligen av någon slags logistiska skäl men nä, det borde gå att lösa på bättre sätt. Den schemaläggningen var allt annat än begriplig.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hv-Frölunda matcherna var ett test av hockeyligan tydligen för att gör som i NHL. Dock så testades detta endast på dessa två lag vilket är lika ologiskt som stämningen mot Ekman.

/Jepe

Marie Hallman sa...

Jepe: Bra jämförelse där... undrar om någon såg tjusningen i det ? jag gjorde det inte blev ju jättemärkligt bara. Då ska man väl testa hela omgångar om det nu ska vara någon idé men varför fattar jag inte. Känns roligare med en dag emellan.

Petrus sa...

Varför??? Varför??? Varför??? Odågan Mark i kassen nu när lill-Riddarn fixade seger senast. Förlust igen nu med odågan i kassen. Jag anser det fortfarande vara ett gravt tjänstefel att inte skicka Owuya efter det han gjorde i derbyt.

Idag får han ta på sig alla tre målen. Släpper för många returer och står på knä på det första. På knä igen på andra och är oskymd. På tredje är han också oskymd och spelaren är rätt nära. Den ska han också ta.
Pinsamt agerande av dif att inte våga slänga ut skräpet. Vi är många som inte har glömt det han gjorde i derbyt. Han är ingen vinnare Mark. Därför förstår jag inte varför klubben fortsätter envisas med honom och i synnerhet nu när lill-Riddarn är tillbaka och som har spelat bra dessutom.

Thomas sa...

@ Petrus, lugn och fin nu, enligt uppgift så kände sig riddarn krasslig under uppvärmingen så vad tycker du att DIF skulle ha gjort?

Det owuya gjorde i derbyt var inte bra, det tror jag vi alla som håller på DIF vet, tror du inte han vet det själv? Ditt raljerande över Owuya som om han vore en andra klassens människa är inte värdigt en DIF-supporter!

"slänga ut skräpet" det är en spelare i DIF du pratar om, som gör sitt yttersta varje dag på träning och match när han får chansen! Ryck upp dig eller köp årskort på råsunda...

Det är Marks FÖRSTA säsong i elitserien, han är 21 år gammal!
Lägg ner snacket och hetsen mot owuya, tror du det gagnar han eller DIF på nåt sätt?

Anonym sa...

Petrus: Riddan ska, enligt uppgift, ha varit tvungen att stå över p.g.a. sjukdom. Annars håller jag med dig. I övrigt tycker jag att man borde sparka Widing. Det kommer aldrig att börja lossna för honom i Dif-tröjan, det är bara att inse.

Petrus sa...

Thomas: Hetsen? Det är ju han själv som rår för det man känner för honom. Det märks på laget också att spelarna spelar sämre i försvaret när Mark står, för att dem är så osäkra på vad han kan hitta på. Och hans första säsong i elitserien stämmer väl inte heller? Han har ju stått matcher tidigare i elitserien men visade då att han inte höll måttet och blev då utlånad och det är dags att göra samma sak nu också eller ännu hellre göra sig av med honom.

Ang. köpa årskort på Råsunda. Det kan du göra lika bra själv som verkar vara likgiltig inför det mesta och nöjd med en poäng lite då och då knappt det. Råttorna är ju jättenöjda för varje poäng de tar. Vi däremot gick till SM-final och då är också kraven därefter!

Thomas sa...

Petrus, du missar poängen här! Jag har inte sagt att du inte har någon rätt att känna det du känner inför owyua, kan inte säga att jag direkt heller känner lust och välbehag när han står.

Det jag vänder mig emot är ditt sätt att uttrycka dig när det gäller en spelare i DIF.

Vart nånstans uttrycker jag en likgiltighet inför om vi tar poäng eller inte? Tro mig, jag tycker denna säsong har börjat på ett vidrigt sätt och känner därefter. Gubben du känner inte mig så anta inte saker som du inte vet något om.

Vi gick till SM-final, ja det stämmer, och förra säsongen var det jävligt lätt att vara Djurgårdare, inte lika lätt denna säsong, än så länge! Så vad ska man göra då tycker du? Grina ihop, böla och gnälla på enskilda spelare "buhu det är dåliga/oseriösa/värdelösa marks fel att vi torskar... Gnällde du på wesslau förra året också innan han stod på huvudet i slutspelet och nästan kirrade ett guld åt oss? För det var bra många som lät så som du gör nu förra året mot vesslan...

Kom igen för fan, jag vill precis se samma saker som du, vinster, ett lag som kuggar i ordentligt och bra inställning hos laget.

Vi har dom målvakter vi har, det går alltid att drömma om tellan eller nån annan mer rutinerad, men nu är läget som det är... deal with it!

Marie Hallman sa...

Petrus och Thomas: Jag säger bara... helt rätt Thomas! Jag håller med dig! Kom igen nu Petrus!