söndag 12 december 2010

Dörren till JVM har öppnats igen för Claesson

 
(Claesson fick spela, gjorde mål och har nu fått ny JVM-chans. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Han gjorde första elitseriemålet mot Modo i går.
I dag (söndag) fick han besked om att dörren till JVM-laget har öppnats igen.

– De ringde vid tolvtiden och sa att jag skulle åka till Upplands Väsby och hoppa in. Det kanske bara blir en dag, eller så blir det mer. Vi får se, jag är glad ändå för vad det än blir, säger Fredrik Claesson.

Djurgårdens backtalang, nyss fyllda 18 år, skulle egentligen åka med J19 landslaget till Rimbo för en träningsvecka men när telefonen ringde på söndagen fick han veta att någon av dem 30-talet spelare som tagits ut till den sista tryouten inför JVM var skadad eller sjuk och att det nu öppnar dörren för Claesson.

– Det ska bli jättekul, jag är redo att vara med och pröva och slåss om en plats, säger Djurgårdsbacken.

När jag ringer JVM-förbundskaptenen Roger Rönnberg förklarar han vad som har hänt:
– Vi har flera spelare som har småblessyrer och vi kör igång med internmatcher direkt (på måndag eftermiddag), vi vill säkra upp att vi har spelare till matcherna.

Har han chans på att slå sig in i JVM-laget också eller ska han bra fylla ut på matcherna?
– Han har chans, absolut. Annars skulle vi inte ha ringt just honom. Jag har tagit ut 10 backar till det här sista lägret, han är nummer elva i kön. Jag har stort förtroende för honom, så visst har han en chans.

Vem eller vilka spelare som dras med ”småblessyrer” ville Rönnberg inte gå in på än.
– Vi måste samla killarna och få en chans att besiktiga dem i morgon först så får vi se sedan.

För Fredrik Claesson, som fyllde 18 i november är allt bara en bonus.
Seger mot Modo i går och så första elitseriemålet på det. Livet leker. Och så här analyserar han 3-2 segern uppe i Övik.

– Vi kom ut jäkligt starkt och tog kommandot direkt. Sedan fick de sina två pp och i fem mot tre så fick de chansen att kvittera (2-2). Sedan kom vi ut starkt i andra och fick in en tredje puck där. I tredje så tycker jag att vi fortsatte trycka på, vi gjorde en bra match, säger Claesson

Hans 2-0 mål var första fullträffen i elitserien:
– Kul, det är inte så ofta som jag får hänga dit dem, ha, ha. Det är väl något man drömt om också, så det vara bara skoj.

Det var ett snyggt mål, du siktade och sköt, det var inget tur mål?
– Ja, he, he. Jag kan göra så ibland också. Jag gör oftast mål från blålinjen, det blir sällan genomkörare. Jag är ju ingen dribbler direkt!, säger Claesson med ett skratt.

Christian Eklund såg till att han fick pucken. Och juniorerna (Claesson, Zibanejad, Mitman, Sörensen) har ersatt skadade/sjuka och avstängda stjärnor som Ekman, Nilson, Falk och Tjärnqvist bättre än någon hade vågat hoppas.

– Det känns som att det blivit en liten nytändning. Sedan kan det vara så att det är fler av de etablerade spelarna som inte har gjort det tidigare som har gjort det nu. Som ”Fimpen” (Christian Eklund) som har varit riktigt bra.

Men ni eldar på gammgubbarna bra?
– Ja kanske det, ha, ha. Vi vill också ta för oss och visa vägen men det är ändå de gamla rävarna som måste visa sig också.

Att han skulle spela istället för Andreas Holmqvist, visste inte Claesson förrän han var på flyget till Övik.
– Han (Holmqvist) bor ju ute vid mig och brukar åka bil ihop, han hämtade upp mig men sa inget i bilen om att han var skadad, sjuk eller något. Sedan var han bara borta. Jag såg honom inte på flyget, då hade han åkt hem. Jag tycker han var jättesnäll som skjutsade in mig. Jag hade ju kunnat åka på egen hand, säger Claesson tacksamt och fortsätter:

– Montén kom fram på flyget och sa att jag skulle ta hans plats, det vart lite problem med min bokning, den fanns inte med så jag fick ta Holmqvist plats på flyget också, ha, ha.

Låter som en lite annorlunda uppladdning?
– Ja men jag måste ju vara redo ändå. Jag skulle ändå åka med som sjunde back och vara ombytt i båset och någon kan ju skada sig under matchen så det var bara att ladda som vanligt. Och jag har ju ändå spelat några matcher nu (har varit med ombytt och eller spelat i 13 es-matcher). Så det var inte så väldigt annorlunda.

Fotnot: Andreas Holmqvist avstod matchen på grund av magsjuka. Han är snart tillbaka i träning.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att grabben kom med! Det är han värd. Frågan är bara vad DIF gör om alla kommer med i laget? Chelin och Norman måste vara givna.

Kanske kan det bli en favorit i repris som förra året? Då Mika Hannula är ledig nu också. Det vore ju kanon! Han kom in och gav laget extra energi med sin fina skridskoåknin. Kommer fortfrarande ihåg när han och kung Ölve avgjorde mot FBK på sudden på JKs stora dag =)


/J

Anonym sa...

Intressen uppslag. Har du hört nått om Hannula, Marie ?
Har varit väldigt tyst kring honom. Har för mig att hans agent pratade om att Mika skulle vara i speldugligt skick till jul.
// Doyle //

Marie Hallman sa...

J:Ja visst är det kul, han är dock mest en joker tror jag . Cehlin och norman känns närmare en plats.

J och Doyle: Har inte hört något, har knappt hunnit lyssna runt på såna grejer senaste två veckorna sorry. tar lite tid sånt och jag har haft den tiden. MEn jag vet inte om Hannula tillför SÅ mycket?! Eller??? Men han verkar väldigt populär bland fansen om inte annat, många frågar om/efter just honom.