torsdag 23 december 2010

Noterat AIK-Djurgården 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Matchen på isen: MMM+
Målvakterna: Viktor Fasth, AIK, 92 %, Björn Bjurling, AIK, 83 % och Stefan Ridderwall, Djurgården, 94 % Mark Owuya, Djurgården 100 %
Publik: 11 461
Domare: Thomas Andersson och Ulf Rönnmark.

( Victor Ahlström vs Kristofer Ottosson FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

Bäst i AIK
MMM Victor Fasth, mv
MM  Oscar och Victor Ahlström, f.
M  Kent McDonell, f.

Bäst i Djurgården
MMM Marcus Krüger, f
MM Stefan Ridderwall, Mark Owuya, mv.
M Daniel Brodin, f.


Kvällens...

... rivstart: Djurgårdsforwarden Marcus Krüger hade två skott i ribban under första bytet, sedan spelade han fram till kvällens första mål.

(Widing gjorde andra målet för säsongen.  FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

...0-1: (0.57) Daniel Widing (Marcus Krüger) Några spelare åker ihop bakom AIK-målet, Marcus Krüger får tag i pucken och lägger in den till Daniel Widing som står ren framför mål och klipper till. Första målet för Widing sedan 25 september mot Skellefteå, andra totalt för säsongen,  snacka om bra läge att bryta måltorkan,

... heta känslor: Det var gruff nere vid AIK-keepern Fasth redan efter 1.48. Mycket vilja på isen i den här matchen. 
... time out: Melin gjorde som han brukar när han inte tycker att det är rätt fart på inledningen av matchen, han tog timeout. AIK spelade mer samlat efter det.

...stolpträff: Djurgårdens Kristofer Ottosson hade en riktig rökare i stolpen, hördes ända upp under taket där jag satt. Ottosson hade även en puck i ramen i andra som var sååå nära!

... hål i luften: John Norman, DIF, fick världens läge men sköt sånt där hål i luften.

... offervilja: Den var stor åt båda håll, AIK:s juniorback Henrik Nilsson var en av flera som visade vägen med att täcka skott på ställen där det gör ont. Djurgårdens Marcus Krüger och Josef Boumedienne med flera i båda lagen gjorde detsamma.

( FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

... bandyknack: Tobias Ericsson kämpade med att hålla balansen, då kom en puck farande, AIK-forwarden lyckades hitta balansen och bandyknackade (lobbade) vidare pucken som sånär gick i en båge och in bredvid Ridderwalls ena stolpe.

... käka puck: AIK-målvakten Viktor Fasth fick en puck rätt på gallret, såg ut som den träffade rätt på ”munnen”.

... nick: Djurgårdsbacken Andreas Holmqvist var farligt nära att nicka in pucken i eget mål i slutet av första.

... kungliga besök: OckelboDaniel var på besök, Kronprinsessan verkade dock ha stannat hemma.

... Skada: Djurgårdens Nichlas Falk, för dagen back, tvingades kliva av i första pausen på grund av skada, vilket gjorde att Stefan Lassen fick mer istid. Falk var faktiskt på väg ut i spelargången inför andra perioden men vände där och gick tillbaka.

... vurpa: jubel- från båda sidor av läktarna när ena linjemannen drattade på röven och gled en bit på den samtidigt som han gjorde washout för offside.

... Hawaii: var en underbar sekvens i mitten av andra där först Mario Kempe sedan Victor Ahlström fick varsitt härligt kontringsfriläge. Kul för publiken mindre kul för tränarna.

.. jubel: Victor Ahlström var så säker på att han gjort mål att han höjde klubban och skulle till att jubla men spelade rullade på, bara för AIK-forwarden att borra ner huvudet och köra på en stund till.

(Jimmie Ölvestad vs Daniel Rudslätt. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

.. 1-1 (10.19) Daniel Rudslätt (Richard Gynge, Rastislav Pavlikovsky).  Rudslätt tar tag i pucken, trampar på framför  Djurgårdsmålet och lägger in pucken vid ena stolpen.

(Ölvestad jublar. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

... 2-1 (10.42) Jimmie Ölvestad (Daniel Brodin, Christian Eklund) Ölvestad drar iväg på en kontring, får in en ispuck mellan benen på Fasth men störtar samtidigt in i målet som är ur läge. En videokoll visar dock att pucken är över mållinjen först och det döms mål.

... avbrott: just som jag satt och tänkte vilken härlig stämning det är så kom första bengalen – på AIKs ståplats, det blev en kort minipaus, spelet sattes igång igen då kom nästa bengal, nu på DIF sidan. Någon på nedre kant av långsidan slängde dessutom in en bengal rätt in i Djurgårdsklacken och där bröts matchen. Innan dess hade det varit interna slagsmål i AIKs klack (första perioden) och försök från några i Djurgårdsklacken att ta sig över till långsidan för att slåss, vilket några i klacken försökte förhindra så blev det internbråk även där på kanten.  För att nämna något av det som hände på båda sidor. Det finns tydligen de som inte vill se hockey. Frågan är ju varför de ens kommer till arenan. Båda lagkaptenerna vädjade om lugn och till slut kunde matchen återupptas.

... all cred dock: till de bra fans som höll sig lugna, som försökte skapa en bra inramning och under avbrottet började sjunga för att bryta den tråkiga stämningen som uppstod under bråket och i stället jobba för att göra resten av matchen till en fest.

(In i bengaldimman. Ut från isen för ett 20 minuter långt avbrott. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... fem mot tre: Djurgården fick spela i fem mot tre i 1.20 sedan AIK först haft en spelare för mycket på isen och Daniel Rudslätt sedan åkt ut för hög klubba i ansiktet på Nisse Ekman. Viktor Fasth och ett riktigt bra boxplay gjorde dock att det inte blev mål trots tungt DIF-tryck.

... stolpskott två: Även detta från DIF nu av Marcus Krüger som bara var millimetrar från att näta i fem mot tre.

... målvaktsbyte: Stefan Ridderwall skadade handen i en närkamp men spelade vidare ett bra tag. Men fingrarna började svullna och till slut fick Djurgårdsmålvakten ge upp och lämna över platsen till Mark Owuya. 

... målvaktbyte två: Djurgårdsforwarden Daniel Brodin krockar med Viktor Fasth som faller som en fura i isen, där blir han liggande. Efter ett tag lyckades man få upp honom från isen men det var knappt Fasth - som fick hjärnskakning och var helt borta - tog sig av trots stöttning av två personer.

... räddning: gjordes många fina av alla fyra (!) målvakterna men här är en av dem, när Kent McDonell sköt fem minuter in i tredje stod det mål skrivet i luften men inbytte Mark Owuya lyckades på något märkligt sätt få ett avigt ben i vägen. Vet inte hur han vred till det men det såg väldigt avancerat ut sett från den plats där jag satt.

… propp: Daniel Brodins tackling mot huvudet på Richard Gynge var inte vacker. Djurgårdsforwarden fick 2+10 för den.

…hemläxa: AIK hade två utvisningar på grund av för många spelare på isen. Det håller inte på den här nivån, skärpning till nästa match tack.

… guldstjärna: Mycket bra boxplay av båda lagen! Och inga mål gjorda i pp tack vare det.

… 3-1 (17.39) Tim Eriksson (utan assist). Eriksson tog tag i pucken, trampade ner mot AIK målet, skakade av sig uppvaktningen och lyfte elegant in spiken i kistan.

Skotten i matchen 30-31 (8-13, 10-9, 12-9)

5 kommentarer:

Robin sa...

Märkligt att du tycker Marcus Krüger var bästa Djurgårdare. Själv tycker jag faktiskt han var en av de sämre igår. Han försökte sig på alldeles för svåra chanspassningar som nästa aldrig gick hem och drog ner på tempot på tok för ofta. Han kan betydligt bättre än så.

Bra blogg för övrigt! God jul.

Jimmie sa...

Du missar ju att nämna det bästa! Printz SKÖNA propp på AIK forwarden som han får 2 min för roughing (?!?!) på. ;)

Tycker att stämningen var på topp speciellt i DIF klacken där jag stod (en bit ifrån alla fjortisar som var sugna på att fånga en gnagare) det var många i klacken som försökte hindra dem från att bråka osv. Även om det blev lite bråk så tycker jag i det stora hela att DIF klacken gjorde bra ifrån sig för att vara ett derby. En bengal och några smällare men utöver det så var det lugnare än vanligt.

Tyckte Blur brigade och andra riktiga supportrar gjorde ett sjukt bra jobb med sång nästan hela matchen!

Jag vågar säga att jag är stolt över DIF publiken och den stämning som vi skapade i går. Sen att vissa individer förstör är ju tragiskt.

Marie Hallman sa...

Robin: ah men jag tycker han tar för sig mer nu, går i bräschen och hade 2-3 eller om det till och med var fler skott i ramen, drog fram chans efter chans. Sedan är det ju risigt att han inte sätter någon av alla sina chanser men det var inte många millimeter i från.
Men nu blev jag nyfiken, vilka är dina tre bästa? :0)
Tack för pepp och God Jul du med Robin!

Jimmie: Ja kanske det :0) Apropå klacken så är ju det som gör mig så beklämd. Att nu får även ni som gör allt för en bra stämning också skit pga de bråk som var.Bengaler och smällare kan jag aldrig acceptera oavsett om det är en eller flera men jag håller med om att det sjöngs bra och so jag nämnde där så gick ju brigaden igång och försökte byta stämning med bra sånginsatser. Och det är så tråkigt att vissa går dit med en enda sak i skallen. Jag förstår inte vad de gör där egentligen. Om de bara är slåss de vill kan de väl åka till någon grusgrop och veva där. Jag hoppas de barnfamiljer som lämnade under matchen vågar komma tillbaka andra matcher. Är rädd för att de tror att det är så här i alla matcher och det är det ju inte. Tycker synd om klubbarna som jobbat hårt för att få publik till hockeyn och sedan får se några nötter spoliera det jobbet.

Robin sa...

RRR - Jimmie Ölvestad
RR - Daniel Brodin
R - Kristofer Ottosson

Där har du mina topp 3 från igår.
Målisarna gjorde vad dom skulle, varken mer eller mindre tycker jag. Dock jävligt starkt av Mark att komma in och spika igen.

Marie Hallman sa...

Robin: ah tack! Jo Jimpa och Otto gjorde en bra match också, det håller jag med om :0)