onsdag 29 december 2010

Laatikainen "Det var inte vår dag riktigt"(Arto Laatikainen tog i så att pucken drog hål i nätet och flög ut på andra sidan. Det missade dock domarna. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Det blev en händelserik match mellan SSK och Djurgården.
Först målet kom med en man mindre på isen för Djurgården, kvitteringen var en märklig biljardstuds via två spelare och dessförinnan hade SSK ett mål som var inne utan att särskilt många på isen och i Templet märkte det.

– Jag sköt och såg hur Robban styrde vidare pucken med klubbskaftet, sedan började han vifta med armarna och jubla. Jag frågade vad fan gör du??? Han var säker på att det var mål jag hade ingen aning. För det var inte alls min känsla, och jag såg ingenting av vad som hände, säger Arto Laatikainen.

SSK-backen vet inte om han ska skratta eller gråta efter 1-2 förlusten.
Han borde vara förbannad på att SSK fick ett regelrätt mål bortdömt men förstår samtidigt att ingen mer än kollegan Robban Carlsson reagerade på att pucken gick in i mål, genom nätmaskorna och ut och inte strök målet som de flesta trodde.

– De borde ha gjort en videokoll men samtidigt så var ju Robban den i hela hallen som såg att det blev mål, alla andra verkade tro att den strök utanför och då är det svårt att klaga på domarna.

Men du såg Robban glädjas åt att pucken var inne?
– Ja, jag såg hur Robban höjde armarna i luften och firade men fattade inte varför. Han var nog den enda i hela hallen som såg att det blev mål!

Hur fick du veta att det borde ha dömts mål då?
– En av tv-reportrarna till Putte (Patrik Carlsson) att det var mål, han berättade för mig, det kom som en stor överraskning ha ha. Jag blev mest förvånad när jag fick höra att det var mål för jag hade ingen känsla alls av att det var det.

Det hade uppenbarligen inte domarna heller. Och när de runt sju minuter senare började sy ihop nätet var det försent. När pucken väl är släppt efter en händelse börjar allt om, då är missade mål inget annat än missade mål.

Hur mycket ett sånt mål hade betytt är ju omöjligt att säga och SSK fick 1-1 ändå några minuter senare. Men varken Laatikainen eller jag kan där och då släppa det där målet.
– Vi har ju riktigt bra chanser annars, men det var inte vår dag riktigt, vi hade inte den där turen med oss som man behöver. Vi spelade bra, tycker jag, förutom i slutet av andra där får vi lite panik. Och vi måste sätta våra chanser i pp. Det måste vi jobba vidare på. Jag menar, de gör 1-0 med en man mindre på isen, vi gör inga i pp, då vinner man inte

Och du hade själv ett skott i ribban?! Mot slutet.
– Ja vad … man blir ju, suck. Jag kände väl bara att det här ÄR inte vår dag, där hade vi otur i gen!

Ett tag var det total Hawaii och ett ganska snabbt spel mitt uppe i allt kaos?
– Ja, det var en väldigt jämt match men vi kände att vi hade kontroll mestadels av matchen, det var mer i slutet av andra där som vi fick panik, men annars hade vi kontroll

Varför får ni panik?
– Nä men där tog de över, vi fick inte ut pucken, fick inte ner den djupt i deras zon, det blev långa spelsekvenser och då blev alla i laget trötta och när man är trött så gör man fler fel, säger Laatikainen.

Ett exempel på det är Djurgårdens 1-0 mål då Tim Eriksson snor pucken från fumliga SSK:are på väg ner mot SSK-zonen och sedan serverar Marcus Krüger ett kanonläge. Precis just den start som SSK inte ville ha:

 Jag såg inte vad som hände när vi tappade pucken riktigt. Jag var inte där uppe men vad det än var så var det åt skogen. Det hände något som bara inte får hända om man ska ha en chans att vinna. Samtidigt så… det kan låta konstigt men vi har spelat sämre förr, det här var inte våran sämsta match och det är skönt. Då är det bara att lyfta huvudet och köra stenhårt i nästa match (som är HV71 hemma på torsdag).


25 kommentarer:

Leffe sa...

Ledsen att göra dig besviken Djurgårds-Marie men större delen av sektion K och minst halva hemmastå jublade. Att ni missar saker från de usla platserna på pressläktaren vet vi redan.

Bedömningen från domaren var svag och okonsekvent matchen igenom!

Anonym sa...

Leffe, ni är ju galet bittra i tälje. Det är ju inte så att ett enda mål kommer rädda eran säsong. Arto själv säger ju att han undrade vafan någon jublade om. "Djurgårds Marie" haha ja herregud!

Anonym sa...

Sedan att pucken inte ens var inne är väl en annan femma? Dom rullade reprisen ganska friskt på Canal+ och jag tyckte den inte var inne, trots att man har ett SSK-hjärta.

bigge sa...

Anonym 2: Jag satt precis bakom mål och såg också att pucken var inne, vilket man även ser klart och tydligt på bilderna som visades senare på jumbotronen. Nej, inte var det bara Robban som såg målet.

Anonym 1: Det är givetvis bara att glömma och gå vidare. Det roliga är att så fort det egna laget har fördelar (oavsett vilket lag man håller på) så är det alltid folk som säger "äh, var inte så bittra". Men hade det hänt Djurgårn så kan jag garantera att det hade varit en massa djurgårdare här och på andra ställen som låtit precis som SSK-fansen gör nu. Vad jag vill säga är att man kanske ska vara lite försiktig med vad man kallar andra lags fans, för vi är alla av samma skrot och korn trots att vi håller på olika lag.

Anonym sa...

bigge, helt rätt, jag hade vart jävligt bitter också, tycker bara att det var lite i överkant med att skriva "djurgårds-marie" bitter får man vara men det är knappast över Marie det ska gå ut över.

daniel sa...

Hm, jag är fortfarande inte helt övertygad om att det är mål i det där läget (är det månne jag som är blind?) - och det hade jag sagt oavsett vilket lag jag håller på.

Är man dock själv helt säker på att pucken var inne så är det väl tämligen naturligt att man låter bitter och sur, så jag förstår er SSK'are.

Marie Hallman sa...

Leffe: jag förstår att du är besviken och bitter - var otroligt tråkigt att varken spelare eller domar påkallade en videokoll. Men det var ju inte mitt fel att samtliga domare och alla spelare -utom Robban missade att det blev mål. Som jag upplevde publikens reaktion så var det först ett jaaaa som avbröts mitt i då spelet fortsatte. Som det är normalt då man tror att pucken går in men så fortsätter spelat och då tänker - de flesta - jaha den gick utanför.

ja vi har risiga platser på pressläktaren till viss del, men sedan jobbar jag för TT och sitter och skriver under en del av matchen samtidigt som jag ser den. Är tvungen då en FÄRDIG text ska lämnas i samma sekund som slutsignalen går. Så jag ser inte allt och sedan kan man uppfatta saker på olika sätt.

När jag ser spydiga kommentarer som "Djurgårds-Marie" så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta.
Jag lägger ner enormt med tid och pengar på att göra en blogg som du kan läsa gratis. Jag lägger ner en massa tid och pengar på att ta fram SSK-saker likväl som AIK oc DIF saker. Jag sover oftast bara fem timmar per natt för att hinna med att jobba gratis med bloggen (och faktistk betalar telefon, bensin och parkering samt uteblivna betaljobb för att jobba med den) samt hinna med en heltid av riktiga jobb också (TT expressen mfl) så jag får in pengar till mat och hyra.

Det har hänt att jag har suttit fyra på natten och undrat varför jag håller på, varför fortsätter jag. Borde jag inte bara lägga ner alltihop eller koncentrera mig på ett eller två lag (och där ingår inte SSK som ligger längst bort) för att göra det lite mindre tidskrävande. Och det är då såna spydiga kommentarer verkligen gör att det är på väg att tippa över till lägga ner. Sedan finns det så många andra sköna SSK:are, AIKare coh Djurgårdsfan som gör att jag när jag sviktar tänker att okej, jag kör på lite till. Jag älskar ju hockey och att skriva om det så jag ger det ett tag till.

Jag borde inte ha skrivit det här får nu kommer jag få höra att jag "grinar" också, från de som tycker om att vara spydiga. Men jag skiter i vilket nu faktiskt. Ville bara tala om att jag är människa också även om vissa tycker att man ska vara robot.

anonym 1: precis, Arto begrep ingentiing och uppfattade det som att robben var den enda som jublade oc jag såg då inga andra spelare som reagerade heller.

anonym 2 och daniel: jomen jag tror nog man kan slå fast att pucken var inne.

bigge: men såg du någon annan spelare som jublade? Förutom robban? som jag minns det så körde de andra bara på som om inget hade hänt. Som du märker av de andra kommentarerna så förstår även Djurgårdsfansen att ni lackar och blir besvikna över det uteblivna målet. Det gör väl alla i ett sånt läge

anonym 3, precis.

Anonym sa...

Avgå vaktis!!!

Eller domarna, de ska ju kolla att allt är ok innan pucken släpps.

Trist, men DIF hade ju också en puck inne som dömdes bort.

Charlie sa...

Skit i gnället Marie!

Det är inte de som verkligen läser och gillar din blogg som skriver trams.

Keep it up, din blogg är i alla fall den enda blogg jag följer :-)

Lossenlad sa...

Slut inte Marie! Har lagt ner läsandet av dom flesta bloggar och forum eftersom det spårar ur och blir ointressant alldeles för fort.
Men din blogg slutar aldrig imponera på mig. Du gör ett kanonjobb och är värd mängder med respekt!

Pelle sa...

Jag vill bara säga att, det det skulle vara jättetråkigt om du slutade med det du gör, vi är många som verkligen uppskattar det du gör, och många gånger är det tack vare dig vi får information om vad som händer i klubben, då den är minst sagt värdelös på att informera oss fans och även vi medlemmar får risig information. hoppas att du fortsätter du behövs.

Skit i alla idioter som använder en massa korkade tillmälen det går inte att diskutera med dom.

Kent F sa...

Marie, du vet hur anonyma kommentarer ibland ter sig. Någonstans måste de få ut sin frustration.

Inget lags supportrar är värre än andras.

Fortsätt göra så mycket du orkar, för här är enda siten om man vill läsa lite om SSK.

Dragan sa...

Hallman du är inte liiite kinkig tycker du? Är Djurgårds Marie eller SSK Hallman en hemsk sak att bli kallad?

Ja du, herregud!

Anonym sa...

Va länge sedan det kom en snyftade skrift om nedläggning.
Du måste vara världens enda blogg med olika typer av läsare?
Kan inte se att någon ifrågasatt den tid du lägger ner? Vem visst är det frivilligt, ingen tvingar dig va?
Ska det få någon som inte tycker som du att känna något speciellt?
Du älskar att bli struken medhårs och det blir du varje gång du blir "Drama Queen".

Fortsätt så klart men du får nog tuffa till dig. Du skriver om hockey, inte boul ;-)

// Peter Andersson Stuvsta

Bolibompa sa...

Kent is in the house, en som inte klarade av pressen och kommentarerna som bloggare.

Kanske inte ska ha honom som mentor om tanken slagit dig. :-P

Anonym sa...

Vad jag såg var det avblåst innan DIF gjorde mål? I vilken tidigare match har dessa blivit godkända för Djurgården?

Marie Hallman sa...

anonym: om några spelare och ledare i ssk hade protesterat så kanske det hade blivit en videokoll men ingen sa något... märkligt att inte ens någon i båset reagerade.

charlie: lättare sagt än gjort att skita i det även om jag borde. Tack för att du läser!!

Lossenlad: Tack för pepp och för att du läser. Jag kommer köra säsongen ut sedan får vi se.

Pelle: Tack för pepp du! har inte tänkt sluta bums men ska fundera över våren så får vi se efter säsongen hur det blir.

kent är inte bara kommentarerna är annat också. vi får se, tack för pepp och att du läser du med .


Dragan Är inte den kommentaren enbart är en del annat också.

peter andersson och där kom den! väntade bara på den om snyft och drama queen.... klart det är frivilligt och det är bland annat därför jag funderar på om jag ska göra något annat. Klagomålen ramlar in med jämna mellanrum. Jag tar dem oftast men ibland kan jag känna att det är lite tröttsamt. Det är ju frivilligt att läsa också. Så tack för att du gör det!

bolibompa: just därför han vet hur det är kanske?!

anonym: var inte det som var det tveksamma utan snarare varför domaren blåste av, fanns det verklgien skäl att göra det? var det offside i målgården coh därför skäl att blåsa? det är där tveksamheten ligger inte att pucken gick in efter avblåsningen

Anonym sa...

Förstår att Marie reagerar då vissa skriver utan att tänka längre än näsan räcker. Hon gör ett fantastiskt jobb i det tysta för att tillfredsställa alla oss hockeyfans från norr till söder i länet. Att grina över att Marie favoriserar vissa hockeysympatier är så lågt o trist att man undrar vilket liv dessa hyenor har utanför tangentbordet, skaffa er ett liv för FAN. Njut i stället av att en genuint hockeyintresserad tjej viker sin tid till att ge oss hockeyfans gratis seriös hockeyinformation som Roos, Anrell och Nyström o Boork borde lära sig av. Du är min favorit Marie och jag vet många med mig som tycker likadant. Var rädd om dig o kämpa på, du är GULD värd //Doyle//

Frank sa...

Bolibompa är pappaledig. Har några minuter över. Vad ska han hitta på?
Tvätta barnkläder? Planera veckoinköpen? Nej, han sätter sig framför datorn och börjar knacka.
Så knackar han och knackar och till slut är han färdig.
Undertecknar kommentaren.

Jag finns.

Skickar den till Marie Hallman.

DIFThom sa...

Ta inte åt dig för mycket Marie, pulver till människor finns det alltid, på internet kallas dom troll och det är deras favoritarena för här kan man vara anonym och hävda sig på ett sätt man annars aldrig tidigare haft mod att göra. Till er som aldrig gör något annat än att klaga, håll er till roos, nyström och boork om det är så jävla tråkigt att läsa här. Men jag förstår att du lackar Marie, maken till bittra små troll som valsar runt i dessa kommentatorsfält ser man annars bara på kommenteringarna på aftonbladet och expressen (och dom artiklarna förtjänar oftast dessa läsare)

Marie Hallman sa...

Doyle, Thom och Frank: och alla andra snälla som läser här. Tack själva, ni vet att jag uppskattar all pepp och att ni läser!!! Ni betyder jättemycket. Var inte meningen att dra i gång något stort hallabalo heller, det bara blev så. kram på er.

Anonym sa...

Nu blåste han ju aldrig för offside i målgården som du felaktigt säger utan för blockering.
Dock dyker pucken fram och han skjuter in den.

Knappast offside i målgården med pucken i spel!

Marie Hallman sa...

anonym enligt dn info jag fick så var det för offside i målgården men jag kan ha fått fel info där?!

bigge sa...

Marie: Vad jag menade var att det har stått på olika ställen att Robban måste varit den ende i hallen som såg att pucken var inne. Men vi var ett gäng på läktarn också som var rätt säkra på det, men när domarn inte alls reagerar tänker man ju "nähä, då måste jag ha sett helt käpprätt fel då". Tror att det var därför det inte blev några större protester från läktarplats heller. Man litar på att någon på isen skulle ha sett mer än man litar på sina egna ögon efter någon sekunds betänketid. Och inte minst när man märker att det bara är en liten klick runt omkring som uppfattat det. Psykologi kallas det visst.

Jo då, det är mycket riktigt att domarn både visade tecknet för offside i målgården direkt efter avblåsning och "pekade ut" tekningen i mittzon, så det var utan tvekan offside han blåste för vid DIF-målet.

Marie Hallman sa...

bigge: ja mest märkligt är det ju att ingen i båset reagerade, att inte robban sa till. jocke sa tydligen till ett tag senare men då var det ju tekat oc spelat ett tag och försent, sånt där måste de hugga på direkt ju.

ja visst var det offside, tack då är vi två som tror det i alla fall :)