onsdag 1 december 2010

SSK-Timrå 2–5 (1-2, 0-0, 1-3)


Matchen: MM
Målvakterna Riku Helenius, SSK, 83,3 %   och Magnus Åkerlund, Timrå, 96 % & Juha Pitkämäki, Timrå,  92,85 %
Publik: 3 849
Domare: David Bergman & Patrik Sjöberg.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Bäst i SSK
MMM Jocke Eriksson, f
MM Patrik Carlsson, f.
M Ryan Lasch, f.

Kvällens...

... lineup: blev höljd i dunkel. Det var nämligen inte samma spelare på pappret som stod på isen och eftersom fel namn presenterades stod hela första kedjan kvar vid sargen och väntade tills ljuset slogs på.

…återkomst: Timrås senaste nyförvärv, Anders Eriksson är tillbaka i elitserien. Blev 24.47 i istid och plus två. Helt okej…

.... 0-1 (2.13) Anton Axelsson (Anton Lander, Per Hallin). Full attack ner mot SSK-målet direkt. Lander kommer bakom kassen och passar in till Axelsson som står i slottet och skjuter.

... täckning: Timrås Mika Viinanen tog gladeligen ett hårt Lukas Kilströmskott med kroppen. Såg inte helt skönt ut men finländaren studsade snabbt upp igen.

... 1-1 (9.31) Thom Flodqvist (Mikko Kalteva) Skott av Kalteva utifrån långsidan in i gröten framför målet, där är Flodqvist sist på pucken och styr den i mål.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

.. tröj och nummerbyte: Sebastian Erikxon fick en smäll, och därmed blod på sin vita Timråtröja. Det får man inte spela vidare med så det blev tröjbyte från tröja 50 till 10.

1-2 (17.03) Timo Pärssinen (Fredrik Sonntag) Timråforwarden håller iiiiii pucken och istället för att passa så lyfter han plötsligt in den i rätt snäv vinkel från sidan. Lite snopet på något sätt. Särskilt som han kunde åka in helt oattackerad.

...räddare i nöden: Timråmålvakten Magnus Åkerlund hade tur som fick hjälp i slutet av första. Pucken låg bakom honom, strax framför mållinjen, det såg han inte men det såg Antti Halonen som kom farandes och rensade ut pucken ur målgården.

... luring: Ryan Lasch missade pucken och tvingades till en lite ovanlig räddning av situationen som blev ett ännu ovanligare skott och faktiskt strök utanför stolpen. Hade kunnat gå in med lite tur där och snacka om luring det hade blivit.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... frågetecken: var??? tog farten som SSK haft de två senaste hemmamatcherna vägen?

... gruff Timrås Kim Hirschovits fick en klubba i knäetvecket och gick omkull. När han haltade mot utvisnignsbåset vevades det på nere vid utvisningsbåsen av upprörda spelare från båda lagen. Blev lite märkligt domslut efteråt då Kilström utvisades för knätackling fast det var Robban Carlssons klubba som fällde Timråspelaren.

... magsjuka: Den har väl gått varvet runt snart men i dag var det tränaren Peter Popovic som hade drabbats av Montezumas hämnd och tvingades åka hem strax före matchen.

... dubbel: Timrå drog i slutet av andra på sig två utvisningar i en och samma sekvens. Pär Styf åkte ut för en hakning och Kim Hirschowitz för en fasthållning vilket gjorde att SSK fick chansen att spela med två man mer i två minuter.


… Målvaktsbyte Timrås Åkerlund skadade sig precis före andra pausen. Försökte testa inför tredje men kunde inte fortsätta. Ska rönta knäet i Stockholm under onsdagen. Ersättaren Juha Pitkämäki fick en mardrömsstart och in mål på SSK:s första skott i tredje perioden.

... 2-2 (00.10) Markus Seikola (Jocke Eriksson) Spel 5 mot 3. En snabb uppställning i boxen och pang slog Seikola till med sitt första mål i SSK-tröjan. Ett stenhårt skott som Pitkämäki hade fri sikt på.

… 2-3 (14.01) Matt Murley (utan assist) En tekning som SSK vinner, pucken går till Lukas Kilström som skickar den rakt över till Stefan Bemström men Murley ser vad som är på väg, tjuvar och snor åt sig pucken innan den gå över till Bemström.  Några snabba skär och sedan sitter pucken i mål.

 
(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

…2-4 (17.56) Ilkka Pikkarainen (Kim Hirschovits) SSK-målvakten Riku Helenius ser pucken komma i en båge, åker ut halvvägs ut på isen och tänker stoppa pucken för att göra en snabb kontring men får inte kontroll på pucken utan Pikkarinen kan i stället runda Helenius och ostörd lägga pucken i tom bur.

…2-5 (18.26) Anton Lander (utan assist). SSK försöker få häng och tar ut Helenius. Det lönar sig inte utan Lander sätter sista spiken i den tomma SSK-buren.

... finländskt mingel: Är ju många finländska spelare i båda lagen. Så det var mycket snack på det språket i korridorerna efteråt. Var många som ville kolla läget med vararandra.

2 kommentarer:

Webber sa...

Såg du samma match som oss andra? Jocke kan du ärligt inte vilja ge högst betyg? Många individuella misstag och långt ifrån den ledare som matchen hade krävt.
Vad bygger du ditt betyg på?

Gruffet där Kilström åker ut är kanske det solklaraste på hela matchen!
Robban var inte ens inblandad i situationen då Kilas fäller Timrå killen?
Säkert att du inte såg på VHS igår Mari?????????

Marie Hallman sa...

Webbber: Ja jag åkte i alla fram och tillbaka till Scaniarinken, gick in, såg matchen och snackade med spelare innan jag skrev klart för TT och lämnade byggen när vaktmästarna gav en fin vink genom att släcka hela stället... så jo jag var där.
ska jag vara ärligt så tyckte jag att det var allmänt risigt från hela laget, var svårt att plocka ut de tre bästa men jag tycker ändå - till skillnad från dig att han jobbar på bra och spelar ändå fram Seikola till kvitteringen. Vilka hade du valt då? (Berätta gärna, kul att höra!! )
Som jag minns det så var Robban visst inblandad. Jag och de som satt bredvid mig kan ha misstagit oss men vi tyckte det såg ut som om Lukas fick fel benämning på sin utvisning. Han slogs ja, borde alltså ha varit roughing men han fick kneeing vilket vi tyckte var fel då det såg ut som att det var Robbans klubba som oavsiktligt fällde Timråkillen... sedan var inte Robban med i fajten men vi tyckte det blev lite fel rubriceringar där.