söndag 26 december 2010

Omstart!

Dags för omstart i elitserien och det med full omgång matcher.


Djurgården möter Skellefteå hemma. Gästerna saknar backarna Tim Erixon och Adam Larsson som båda är ordinarie i SAIK. Man saknar även forwarden Oscar Lindberg som inte spelar lika mycket som backduon. Alla tre är på JVM.

Det är även Djurgårdsforwarden Patrick Cehlin. Men Djurgården saknar även Mathias Tjärnqvist, den här blödningen i ett ben i foten verkar inte ge med sig. DIF saknar även Nichlas Falk och har Alexander Deilert med som sjunde back. Djurgården har även med Mika Zibanejad i fjärde kedjan och Simon Mitman som extra forward (och han är då uppsatt som back men spelar forward).

Daniel Brodin börjar i första femman med Christian Eklund och Jimmie Ölvestad, precis som i derbyt så lagledningen verkar tycka att den fartfyllda checkingkedjan funkar bra och det gjorde den ju också.

I övrigt är det bortamatcher för AIK och SSK.

AIK är uppe i Övik där Modo har köpt spelare som vi andra panikhandlat julklappar dagen före dagen, men det är - i alla fall på pappret - bra spelare som Modo har köpt, blir tufft för AIK som får klara sig utan Viktor Fasth i mål, där går Björne Bjurling in. Men AIK saknar fler än så, Dick Tärnström, Johannes Salmonsson, Christian Sandberg och Daniel Bång saknas alla på laguppställningen. Plus Patrik Nemeth som är iväg på JVM samt långtidsskadade Heino Lindbergh, Josh MacNevin och Fredrik Svensson.

AIK har satt upp junioren Eric Norin med David Engblom i första backpar. Man har även med Patric Gozzi och Joakim Nordström i fjärdekedjan och har Joakim Ramsten, 19 åring född i Salem,  som extra forward. Junioren Henrik Nilsson är sjunde back och ja, det låter tufft detta. Bara hoppas det taggar de som är med extra.


SSK är i Gävle och möter Brynäs. Det är klart bättre på skadefronten där. Man saknar ju Pakaslahti som vanligt och även Martin Chabada men inte fler. Brynäs har fyra spelare med på JVM, det är backen Simon Bertilsson samt forwards Calle Järnkrok, Sebastian Wännström och Johan Larsson. Ska bli intressant att se hur mycket det påverkar.

SSK har vunnit sina båda möten mot Brynäs hittills, så det är väl bara köra på då...

Jag är för övrigt på Hovet och skriver för TT, vilket innebär lite mindre tid att stå och snacka med spelarna efteråt men jag får ju hjälp med bilder och kommer själv lägga ut lite noterat och länkar till TT text och även lite bonussnack från Djurgården, senare i kväll när jag är klar med all TT.

Ska bli väldigt skönt att se match föresten och få njuta av härlig fart på läktaren. Det stör mig enormt att det nu står folk, som den förre bandyförbundskaptenen Hultqvist, i tv och mumlar om att det alltid är bråk på hockey. Det är det ju inte. Det har varit bråk på tre derbymatcher i övrigt har det bara varit kalasstämning - även på AIKs och Djurgårdens matcher och jag hoppas folk förstår det. Så nu - njuta!

7 kommentarer:

Erixon sa...

Hej Marie, du är en väldigt fin ambassadör för stockholmshockeyn, men även för hockeyjournalister.
Du är i en egen klass.
God fortsättning.

Stefan sa...

Vad Erixon har skrivit skriver jag under på direkt..

DIF verkar vara på gång nu. Övertygande 5-1 vinst mot Skellefteå. Tre mål i power-play. Mackan och Nisse fick göra mål igen.

Anonym sa...

Ja Marie du är den enda journalisten med lite integritet och som faktiskt skriver nyanserat och använder dig utav FAKTA! Numer är både aftonblajan och expressen skrotad för min del, man blir bara förbannad när man läser där! Marie for president!

Niklas Persson sa...

Stabil insats av Mark idag igen!

Undra när alla hans kritiker ska knipa igen limpsaxen och inse han är en stabil elitseriemålvakt!

kentta sa...

Ja asså Niklas, grejen med Mark är att han stundtals ser oerhört ostabil ut, flänger runt och släpper returer hit och dit.

Men jag håller med dig, mycket fin insats idag, synd dock att han inte får hålla nollan.

Marie Hallman sa...

Erixon, Stefan och anonym: Tack alla tre, det värmer:0) Tack för att niläser också!! Ja fortsätter de spela så här så... Skellefteå var i och för sig ovanligt bleka men DIF gjorde de till viss del dåliga också. Åkte bokstavligt talat i från serieledarna, det är bra.

Apropå kvällstidningar så gör jag ibland frilansjobb åt dem men det gäller ju att man då står på sig och skriver det man själv känner är okej och kanske därmed får ta en obekväm diskussion med cheferna. Inte så lätt alla gånger men det känns bättre för mig i alla fall att göra så. Och här i bloggen skriver jag bara det jag själv vill och det jag känner att jag kan stå för. Det är roligt för mig att ni uppskattar det! :0)

Niklas: Absolut, en bra insats. Han har haft det tufft Mark men många glömmer att han är rätt ung, då gör man misstag ibland men han jobbar hårt som fan på att bli bättre och i dag var han riktigt bra.

kentta: ja det var verkligen synd, för det var han värd. Jättesvår match när man får stå still länge och så plötsligt kommer en radda kontringar. Bra av mark att hålla fokus.

Niklas Persson sa...

Kenta: Men en målvakts enda jobb är ju att rädda pucken, hur han gör det är ju av mindre betydelse faktiskt...

Minns då Hasek slog igenom, alla kritiserade honom för hans stil och sa han bara hade tur...

Men sex Venzia Trophy, två Hart Trophy, uttagen i NHL all star team sex gånger, mm mm mm säger ju en del om att det inte är hur en målvakt räddar som är det viktiga...

Nu är jag ju medveten om att mark inte håller Hasek klass. Men hoppas ni förstår jämförelsen...