fredag 31 december 2010

Jocke Eriksson "Det är psykologiskt knäckande "


(Jocke Eriksson var, liksom resten av laget, frustrerad efter förlusten mot HV. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Tung förlust för SSK som var så förbannade och frustrerade att de vägrade öppna dörren till omklädningsrummet efter fem minuter som brukligt är. Ingen av tränarna kom till presskonferensen heller, istället vädrade spelarna sina tankar om matchen som blev ett enda jagande på ett ledningsmål.

Så for SSK kvitterade, kom HV farande och tog ledningen på nytt.  Jag snackade lite med lagkaptenen Jocke Eriksson om den galna jakten på mål, lite av det finns i slutet  i kvällens TT-artikel (som ni hittar här).

Blev lite snack kvar så här säger lagkaptenen Jocke Eriksson om…

… snacket bland spelarna efter matchen:
– Efter matchen var det stor frustration så klart. Vi strider och kämpar hårt för att kvittera så släpper vi in mål bytet efter, då blir det svårt att vinna matcher. Jag tycker att vi gör en bra match men vi faller på individuella misstag, på att vi mer eller mindre bjuder dem på tre mål. Första, tredje och fjärde är väldigt enkla mål och framför allt tredje och fjärde kommer bytet efter att vi har kvitterat, det är psykologiskt knäckande.

… hur misstagen ser ut:
– Det är en massa slarv. Sista misstaget vi gör kommer med fem minuter kvar, då får de göra 4_3, då är det inte så mycket tid kvar att kvittera på, och det kostar oss minst en pinne. Och där vid fjärde målet så har vi ju pucken, åker för att byta, men då när vi är i uppspelsfasen tappar vi pucken så att den studsar rätt ut till honom (Ledin) som sedan bara slänger in pucken i krysset.

… Frustrationen i att HV svarade med snabba mål varje gång SSK nätade:
– Mentalt är det jättejobbigt men vi hinner inte fundera utan man fokuserar bara på att jaga en kvittering på nytt. Man kan tajta till defensiven men man märker ju i den här matchen att vi ger bort enkla mål och att vi tvingas lägga kraft och energi på att jaga, som de inte behöver göra. Det är därför de vinner.

…att det enda fanns vissa positiva saker att ta med sig om tre mål varav två i pp som inte varit så bra:
– Ja, sista fem matcher har vi spelat bra hockey men vi har bara fått med oss två vinster, trots att vi har spelat bra. Tar vi bort de misstag som vi gör så har vi goda möjligheter att klättra i tabellen men då ska vi utföra det (bättre) spelet också. Det räcker inte att prata om det.

… hur SSK ska komma till rätta med de enkla misstagen:
– Det gäller att vi kan hantera den situation som vi befinner oss i, nu när vi ligger under så hittar vi bra energi då gasar vi framåt men när det står oavgjort eller de (motståndarna) får ledningen i en match där vi har kämpat på så blir vi stillastående och skärrade. Då dyker misstagen upp och det gör dem på grund av den mentala situationen.

… situationen där det ser ut som ett skott av Markus Seikola är på väg att gå in men där två HV-backar kastar sig fram och räddar på mållinjen.
– De tittar i målkameran och då är det väl inte mål om de säger det. Sedan kvitterar vi i bytet efter så det har inte så stor betydelse för resultatet så det är inte så mycket att orda om.

2 kommentarer:

Singelkillen sa...

Klart Jocke är besviken då han "ger bort" 3-4 målet och därmed matchen.

Marie Hallman sa...

Singelkillen: var väl inte bara det han var besviken på... fanns en del att välja mellan.