torsdag 23 december 2010

Daniel Brodin: " Vi spelade som vi ska göra"


 (Brodin hade ett finger med i det mesta. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Daniel Brodin fick lite mer speltid nu än han fått tidigare i höst.
Ett tag kändes det som att han var överallt och visst stortrivdes Djurgårds forwarden:

– Det var en jävligt rolig match. Vi är bättre än dem och körde hårt som fan när vi hade pucken. Det släpper direkt för oss, sedan är vi bra hela matchen. Det var riktigt skönt att vinna, säger Brodin med ett stort leende.

Att det blev vinst efter två derbyförluster förklarar han så här:
– Vi spelade som vi ska göra med fart och press hela tiden. Vi ger AIK så lite tid som möjligt och när vi gör det så blir vi ett riktigt bra lag.

(Brodin visar vägen. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Hur mycket har du lyft av att spela i Tre Kronor?
– En del. Jag kände att det gick bra i första och andra bytet, hade två riktigt bra byten där och då flöt det på. Det brukar det göra och det har känts bra en lång tid så det är kul att det går vägen nu. Sedan känner man väl att nu är man uppe i lite högre tempo än innan (landslagsuppehållet). Det är bra för självförtroendet också, man vågar hålla i pucken i de där lilla extra sekunder som behövs för att det ska bli bra.

Jag tyckte jag såg dig överallt och inblandad i det mesta?
– Ja, ha, ha, men jag känner mig ganska säker, känner mig riktigt lugn när jag spelar nu och det är lätt att spela med Fimpen (Christian Eklund) och Jimpa (Jimmie Ölvestad). Båda gör sitt jobb bra, de vet vad den andra gör. Jag spelade lite med dem när jag kom upp (till a-laget) förra året och det gick bra redan nu.


Men ni är egentligen tre checkingspelare, ofta vill man ha en lirare mitt emellan de andra två energispelarna?
– Ja så är det men det funkar bra ändå. Alla tre litar på varandra. Man vet att den andra gör sitt, att han gör det som behöver. Samtidigt så vet man att alla tre kan hålla i pucken och att alla är bra skridskoåkare, säger Daniel Brodin, som fick 2 plus tio för checking to the head (på Richard Gynge) och även var den som satte AIKs målvakt Viktor Fasth ur spel i en närkamp:

– Jag bryter in, ska skjuta och träffar hans huvud eller något sånt, det var oturligt och absolut inte meningen, konstaterar Brodin.

Även han noterade stöket på läktarna:
– Men jag tänkte inte så mycket på det. Det är bara att vara förberedd på det innan match. Det är derby då vet man att det kan hända grejer, sedan är det som hände idag inte okej. Det var tråkigt.


6 kommentarer:

Jimmie sa...

Kul att Hardy uppmärksammar Brodins grymma spel både i landslaget och i DIF och ger honom mer speltid, det är nått han förtjänar utan tvekan!

En av de spelarna som ALLTID är grymt kul att se!

Marie Hallman sa...

JImmie: jäpp har varit en rolig resa att se honom utvecklas från hösten förra året till nu. Både han och de andra kidsen ska tilläggas. Och det syns att han har fått ett mentalt lyft efter landslagsuttagningen, vilken pondus han spelade med i går!!

Frank sa...

"Oturligt och absolut inte meningen" Jo tjena. Det var ju med berott mod han körde över Fasth. Brodin borde få en betydande avstängning, lika lång tid som Fasth är borta men med tanke på att disciplinnämnden alltid har blågulröda sympatier så kan vi räkna med att han går fri från straff.

Marie Hallman sa...

Frank: allvarligt talat. Du har fastnat på repeat. Försök få in i din skalle att spelarna inte är ute efter att skada folk med flit. Eller menar du att den spelare som skadade Ridderwalls hand också ska ha fem matchers avstängning? Var den spelaren också ute för att skada menar du?

Stefan sa...

Allvarligt talat själv, du. Vissa djurgårdares beteenden känns inte så bra. Efter Brodins pååkning och när Fadth ligger helt livlös på isen sitter Boumedienne och bankar klubban i båsplanket och garvar som fan när Brodin kommer ner. Fruktansvärt smaklöst. Likaså Riddarns utspel om att Dif-klacken var oskyldig och skötte sig "exemplariskt". Trots att han stod närmast Dif-huliganernas stormning av AIK:s sittplatsläktsre så barnfamiljer fick fly. Vad fan är det frågan om?

Anonym sa...

Stefan:

Lite sen kommentar kanske, men kolla youtube-filmerna på snubbarna som skrämmer bort aikssittplats.. Dom tänder en orange rökbomb. Dom kastar den in mot DIF-klacken. Dom spottar in i DIFs bås. Tror du att DIF-huligarner, hur korkade dom än må vara, skulle spotta Hardy Nilson i huvudet? Särskilt efter att DIF precis tagit ledningen?

Känner du att det är realtistiskt? Trots att snubbarna på tv sa att det var Djurgårdare?

Enkel fråga.

Jag kan dock ha missat något. Ge mig gärna bevis för detta.

Dock var det lite hetsigt i DIF-klacken. Inget snack om saken.

Men ta dig en titt på denna film Stefan
http://www.youtube.com/watch?v=jAVkj9EGlQM