onsdag 29 december 2010

Bång "Bara att glömma den matchen och ta med det som var bra"

 
(Bång är spelsugen inför comebacken. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
AIK fick en riktig mardrömskväll mot HV71 i Jönköping på tisdagen.
2-8 är inget att skriva hem om.
– Det var hemskt att sitta vid sidan och se vad som hände men det blir så där ibland, såna matcher kommer ibland, det är inte mycket man kan göra åt det, konstaterar Daniel Bång.

Han var med som trettonde forward och enligt hockeyligans statistik spelade han 38 sekunder men:
– Va?! Nä, det blev inte ens det (38 sek). Jag vet inte varför de satte upp det på mig, tanken var att jag skulle försöka komma in i det och försöka köra men jag hade fortfarande ont i ryggen i går.

Glädjande nog är Bång bättre nu, han tränade idag onsdag och ser fram emot att spela match i morgon mot Linköping borta.

– Ja det blir skönt. Jag tyckte det gick bra idag på träningen, och kände inte av ryggen. Jag har snackat med läkarna idag också och de säger att det bara är att köra på i full fart, det ska inte slås upp eller jag hoppas att jag inte slår upp skadan igen i alla fall, säger Bång.

Hela laget befann sig under onsdagen i Linköping, på roadtrip, och Johannes Salmonsson roade sig med att stöka med Bång i bakgrunden under intervjun… ”Salle” var väl rastlös kanske men nu verkar det som att Salmonsson också kan vara med mot Linköping.

– Han har varit sjuk och hann bara träna en träning före matchen mot HV, så tränarna tyckte väl at han skulle få två dagars träning till på sig. Jag tror han är med i morgon (torsdag).

Och Dick Tärnström med va?
– Ja jag tror han ska vara med, han har också varit sjuk men ska vara bättre nu.

Och AIK som har haft nio ordinarie spelare borta behöver all förstärkning man kan få. AIK måste bita ihop lite bättre också, som man gjorde mot Modo.
Nu spelade ju inte Daniel Bång mot varken Modo – där det blev två pinnar efter en bra match eller HV71 - där allt sket sig.
Men han har sett båda matcherna och såg vad som var skillnaden.

Mot HV71 sviktade vi i försvarsarbetet och gav dem ganska mycket utrymme att finta och dribbla och det är de ju bra på. Får de göra det så smäller det, då är det mål … Och vi släppte till alldeles för mycket.  Mot Modo var det jobbet mycket bättre. Det var ju lite prioriteringen när vi åkte ut på den här roadtripen, att köra med laget samlat, spela bra försvar i första hand och anfalla efter det. Det skulle vi ha gjort mot HV också men så blev det inte.

Det är ju verkligen fel lag att tumma på de grejerna emot?
– Ja absolut, det straffar sig direkt! Men det är bara att glömma den där matchen och ta med det vi gjorde bra. Vi spelade ändå 2-2 i tredje perioden, de saker vi gjorde bra där får vi ta med oss.

Efter 2-8 förlusten har olyckskorparna börjat kraxa om fritt fall neråt men AIK ligger nia och har bara tre poäng upp till slutspelsplats, men också bara fem poäng ner till kvalplats.
– Åh jag försöker att inte tänka så mycket på det där. Det är tidningars jobb att fjanta på med sånt där om ras och så. Men det vi ska göra är ju att spela hockey. Sedan är det klart att man kikar i tabellen och ser hur man ligger till, det vore dumt att inte göra det. Men vi ska bara försöka skramla ihop så många poäng som möjligt, så får vi se sedan var vi hamnar, säger Bång.

 Linköping på torsdagen då, hur blir det?!
– Kul! Ska bli riktigt kul att komma tillbaka och få spela lite jag är extra spelsugen nu när jag har suttit vid sidan av.4 kommentarer:

Eric sa...

Förhoppningsvis kan vi klara av de närmsta 3-4 matcherna och sedan förhoppningvis få tillbaka de flesta spelarna (utom MacNevin och Heino då..) och ta 8 raka igen.

Marie, kan du inte prata med Svensson hur de är? De sa ju något Januari/Feb i början av hans skada, skulle vara skönt och höra hur de ligger till där.

Keep up the work! :DD:D:D:D:

Marie Hallman sa...

Eric Jag pratade faktiskt med honom i förrgår, har glömt skriva men lungsäcken har läkt, revbenet är nästan läkt men han måste ta det lugnt över nyår, trodde han skulle vara tillbaka en eller ett par veckor in i januari!
Ja nu gäller det att kämpa! tills alla kommer in, Åtta raka igen blir det nog inte men det får ite falla igenom så här.

Anonym sa...

Marie slår till igen med en mycket bra intrjuv. Tack !

Marie Hallman sa...

anonym Tack själv!! för pepp och att du läser :)