fredag 10 december 2010

Jhonas och Wesslau del 18

Helg och fullt race för AHL-lagen.
Men det har varit några enstaka matcher i veckan också.


Jhonas Enroths Portland spelade i tisdags, det blev förlust med 2-4 mot Worcester hemma. Jhonas tog 24 av 28 skott. Första baklängesmålet var ett handledsskott som gick ribba in, det andra var en retur, det tredje gick stolpe in och fjärde var ännu en retur.
Portland saknar minst tre forwards, Mark Mancari som är utlånad till Buffalo plus Mark Parish och Travis Turnbull som båda var skadade varpå Portland fick köra med endast 10 forwards mot normalt 12. Kan vara bra att tänka på när de svenska målvakterna i AHL sågas emellanåt. Det är rätt tufft där borta.

Gustaf Wesslau drabbades, som ni kanske har sett, på onsdagens matchvärmning av en jättemärklig skada i tummen, när han tog av sig handsken hade Wesslau på något sätt skurit sig i handflatan (eller möjligen spetsen på tummen) och tvingades sy några stygn. Målvaktsttränaren Buckley fick kasta sig på en buss och vara backup men enligt de senaste uppgifterna i lokal media ska Wesslau vara redo för spel nu i kommande helg.


I övrigt?
Urbom kör på i första kedjan, Andreas Engqvist och Robin Figren spelare på - båda dock utan poäng i onsdagsmatchen. Linus Klasen gjorde assist till 2-3 reduceringen när hans Milwaukee förlorade med just 2-3 mot Grand Rapids borta i onsdags.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lite fel info om Wesslau i din text. Han fick en puck på tummen så den sprack (fingerspetsen), blev sydd med några stygn.

Kul att du håller koll på killarna. Var hittar du all info om dem?

Marie Hallman sa...

anonym: ah, det om fingerspetsen har jag inte sett. jag kollar på olika sajter, bland annat lokaltidningar där borta,har inte sett något om fingerspetsen där. Men tack för info.
Försöker mejla de lite emellanåt också. Ska försöka få tag på Wesslan igen.