tisdag 21 december 2010

AIK:s Gunnar Persson om läget inför derbyt


Och här har ni lite snack med Gunnar Persson, som fick ta AIK:s frågor efter att ha varit kvar längst på isen (som vanligt).

 
(Persson är redo... Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Hur har ni tränat under uppehållet?
– Vi körde på som vanligt söndag, måndag, tisdag och onsdag, hade julmiddag med laget, sedan var vi lediga torsdag, fredag, söndag. Efter det har vi tränat tre träningar. Vi har väl kört mest fartträningar med mycket skridskoåkning och fart och grunder.

 
  ( Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Hur är skade/frånvaroläget?
– Vi saknar: Josh MacNevin (bruten fot), Fredrik Svensson (revben/lunga), Christopher Heino Lindberg (ljumske) och så Christian Sandberg (handledsinflammation). Sedan är (Patrik) Nemeth på JVM. Vi kommer att köra på åtta backar, har plockat upp Eric Norin och Henrik Nilsson och 12 forwards. Blir det någon skada där så kan ju Engblom (som nu är back) gå in som forward.

  ( Stel i ryggen men trodde ändå på spel... Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


 Daniel Bång klev av under slutet av träningen. Och såg sedan ut stel ut, som ett kassaskåp. Men han sa själv att han har lite problem med ryggen sedan tidigare, att han vred till den under en kampövning i tvåmålsspelet och klev av på grund av ”säkerhetsskäl” men att han borde kunna spela derbyt. )

  (Engblom kör back - eller forward. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Vem vaktar målet?
Vi är i valet och kvalet och tar ut målvakt i morgon. Det är många som tror på Fasth, det är det som är lite lurigt… för Bjurling har varit bra!
(Fotnot: enligt bloggens källor är det dock redan klart att Fasth inleder i kassen)


 (Fasth kör en plock. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


 Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Har ni kört några särskilda moment inför derbyt?
– Nej vi har mest repeterat grunder, försöker köra med mycket fart. Och lägger tonvikt vid ”the big four” – som är samlat försvar, aggressiv forechecking, pp och boxplay.

 Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Hur ska ni göra för att vinna och öka till 3-0 i matcher?
– Vi måste hålla oss till just de här fyra grunderna, the big four. Det ser ut som att dt är det som avgör. Det är också hur mycket man orkar hålla uppe farten och skridskoåkningen som blir viktigt, den som håller uppe det bäst är den som vinner. Jag tror att de – eller de borde i alla fall – ha tittat mycket på DVD hur vi spelar. Man får ut mycket av att göra det och vi har i alla fall kollat in DVD:er med Djurgårdens spel - både i mötena med oss men också i de senaste matcherna som mot Modo senast. Det finns mycket intressanta detaljer som man kan ha nytta av där.

Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Du måste tippa, hur slutar derbyt?
– Vi vinner med 4-3. Det har varit jämnt i de andra fajterna därför tror jag på uddamålet men som sagt, seger till oss (AIK) med 4-3.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

5 kommentarer:

Hans sa...

Tycker det är kul att höra att både Fasth och Bjurling är heta och att det är bra fart på rören.

Annars har jag en fråga till dig Marie. GP (eller Skalman som vissa föredrar att kalla honom) verkar inte bara ha en "mat- och sovklocka" utan han använder sig även av ett språkbruk som gör att vi storstadsbor kanske funderar lite runt hans mentala status? Hur ÄR han egentligen som tränare och ÄR han så lantligt-lagom-bakom (menat på ett kärleksfullt sätt) som intrycket ibland ger?

Ja menar... "Vi hade lite bus för oss"...

Kom igen nu!! Magnus Hedman hade "lite bus" för sig när han drog in callgirls på ett hotellrum - men GP refererar till en middag med familjerna!? Eller? Ha ha! Har lite svårt att släppa hans kommentarer ibland. ;)

Flugan på väggen sa...

Känns som om Persson mörkar en hel del. Utifrån det jag har hört har det varit dubbla pass med mycket fys snudd på varje dag under uppehållet med fokus på kunna orka köra på hårt i mellandagsmatcherna. Tyvärr känns det som dem offrar matchen i morgon för att sedan komma med en formtopp/urladdning mellan annandagen och nyår. Lär vara rejält sega och tröga ben på många spelare utifrån det jag har hört av en person som står laget väldigt nära.
Också spel för galleriet att Bjurling ens nämns som aktuell för spel. Fasth är given, även om han sviktat något på träningarna den senaste tiden. Så det kanske är det som Persson syftar på att Fasth sett mer mänsklig ut och att Bjurling ligger närmare honom nu än när Fasth är i toppform.

Samtidigt kan det ju vara så att spelarna har varit så pass bra att Fasth har framstått som dålig. Johan Andersson är tydligen ruggigt revanschsugen efter några svagare inssatser och Rudslätt har haft väldigt hög träffprocent under tvåmålsspelet. Hoppas det håller i sig tills matchen börjar.

Marie Hallman sa...

Hans: lite bus? hm det måste han ha sagt någon annanstans men som jag upplever det så är han sig själv. Han är från Gävle och pratar som de gör där, inget märkvärdigt eller bakom med det. Tycker jag :0) Tror dock inte han och Hedman har samma referensram när det gäller "bus" tror snarare de skämtat till det med varandra på julmiddagen i såfall.

flugan: ja det där fast vs Bjurling var en luring. Fasth står om han inte lyckas bli sjuk eller skada sig på morgonvärmningen. Det VET jag från säkert håll så GP körde en luring där.
Intressant det där med träningsmängden. Derbyt är viktigt för AIK så jag vet inte om de offrar den men de hoppas kanske kunna få en liten formtopp nu, sedan är det ledigt i gen i några dagar ju och så kanske de tänker sig en topp sedan? Jag vet inte.

Anonym sa...

Du gör ett sjukt bra jobb, Marie.

Dock undrar jag om du inte skulle kunna filma lite från träningarna i framtiden?

Marie Hallman sa...

anonym Tack du det värmer. Jag har ingen sån videokamera och har inte råd att skaffa heller tyvärr. Är inte på träningarna så ofta heller- också det tyvärr. skulle vilja vara oftare men jag hinner inte. I går lyxade jag till det och la min dag där men det är inte så ofta jag hinner det tyvärr. Om jag någon gång får in pengar på verksamheten så skulle det gå att göra oftare men det är mest en dröm - och ett mål - som det är nu.