måndag 20 december 2010

Marie möter: Patrick Cehlin del två


 
(Redo för JVM. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
De hemliga källorna hade en del snälla saker att säga också. Som att Cehlin är en ”skön kille som är rolig som fan” och att ”han är sig själv, bryr sig inte om vad andra tycker och tänker”.
– Jomen det stämmer. Väldigt många av dem som jag umgås med är tillbakadragna men jag är som jag är. Jag gillar att ha kul som sagt och då menar jag inte att göra dumma saker utan bara att vara positiv och ha kul. Jag är inte så rädd av mig, är inte så tillbakadragen som vissa andra…

Varför är det viktigt att inte bry sig om vad andra tycker och tänker?
– För att man ska vara sig själv och inte behöva böja sig efter vad andra tycker. Man ska självklart inte vara dum eller kaxig och så men jag tycker man ska vara sig själv, jag gillar att vara utåtriktad.

Lagkamrater som bloggen pratat med, framhåller också att han har lyft sig rejält i år. Och det skriver även bloggen under på, liksom Cehlin själv:

– Jo men det kan jag hålla med om. Jag har fått mer ansvar nu, förra året var det bara ströbyten och så men nu får jag hålla i pucken lite mer och får ta mitt spel till en ny nivå, det är lättare när man är ordinarie.

Vad är svårast i det läge du är nu?
– Jag vet inte men det gäller att vara där varje dag, att jobba hårt och inte luta sig tillbaka på något sätt.

Vem håller dig på jorden?
– Jag själv! Jag brukar inte sväva i väg och få storskalle.

Håller du dig tillbaka?
– Inte rent socialt, då håller jag mig inte tillbaka men när det gäller hockey så är jag kanske lite mer tillbakadragen än jag är annars. Jag gillar inte att snacka om mig själv och mitt spel, jag vet inte varför men det gäller att vara ödmjuk och eftersom jag är ganska livlig utanför isen så kanske det kan gå överstyr. Så jag håller väl inte tillbaka mig själv men ser till att hålla fötterna på jorden.

(FOTO JOHANNA LUNDBERG)

En sak alla säger är att du borde skjuta mer, eftersom du har ett bra skott:
– Ja, så är det men jag vill få ett rakare spel och skjuta mer, vara ett hot för motståndarna hela tiden.

Varför skjuter du inte mer då?
– Jag vet inte. Det är svårt att få in som en vana bara. Det kanske var så att jag passade mer än jag sköt redan när jag var yngre och förr bröt jag inte in så mycket på kassen. Jag var inte tillräckligt rak på kassen, så nu försöker jag bryta in på mål och skjuta på mål hela tiden.

Vad kör du för skotträning då?
– Jag står och knäpper mycket puckar efter träning, försöker jobba upp de muskler som man använder så jag ska bli stark och jobbar på tekniken. På somrarna skjuter jag skott på skottramp. Det finns en på Hovet sedan är det alltid någon som har en skottramp hemma. Jag hade en hemma i garaget ett tag, men det gick sönder. Jag sköt sönder allt möjligt faktiskt, säger Cehlin med ett brett leende.

Värsta felträffen i garaget?
– Det var en fin tavla som stod där, som var viktig för många i familjen. Men jag råkade skjuta pucken igenom målet och sedan igenom tavlan och på lite krukor och allt möjligt som stod där, ha, ha.

(Ända in i kaklet... FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Det var inte så glada miner hemma då förstår jag?
– Nej, precis. Sedan fick jag inte skjuta mer i garaget, minns Cehlin med ett leende.

Cehlin modell junior hann skjuta sönder ett stort innebandymål och en sån planka med målad målvakt som man kan göra i träslöjden (med hål som man ska pricka) också. Så skjuta kan han.

– Ja, jag tycker om att skjuta också så jag försöker jobba med det, så mycket som möjligt, för att få det till en vana. Och jag vet att jag har ett bra skott, de flesta säger det åt mig, och jag vill göra fler mål men då måste jag skjuta mer.

Innan vi avslutar och ber jag Patrick Cehlin svara på några snabba frågor, så att ni får lära känna honom lite till.

 (FOTO JOHANNA LUNDBERG) 

Här har ni Cehlins …

… favoritprogram: Paradise Hotell, Californication, SOS (man följer ambulanser och brandkåren) sedan tycker jag om att se dokumentärserien om typ hajar och alla möjligt och brukar kolla på Discovery Channel.

… favoritmusik. Som inte är ABBA som någon påstod: Nej verkligen inte. Men jag gillar country, Swedish house maffia, HofmaestroJag gillar det mesta utom sån hårdrock där de sprutar blod och sånt på scenen.

… favoritkäk: Thaimat och mammas mat. Hennes grekiska kyckling och pasta är grym.  

… favoritresmål på semestern: Någonstans där vattnet är klart och varmt och det är en fin skön strand.

… favoritkläder: Inget särskilt märke sådär, jag köper det som är snyggt. Har alltifrån dyra märken till HM och Kappahl. Det är inte så noga, bara jag tycker det är snyggt så.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kul intervju, man tackar!

Kan väl bara hålla med om att han borde gå mer rakt på mål. Han har ju en fantastisk teknik och speed men borde se och lära av Brodin som är lite mindre bekväm. Skön kille iaf!

Jojo

Marie Hallman sa...

Jojo: Ja cehlin är en riktigt skön prick och jag gillar folk som bjuder på sig själv så här :0) Duktig är han också jag tror inte han är bekväm utan mer ovan vid den där rollen där framme. Men det kommer, viljan finns ju.

joel sa...

Tror väldigt mycket på Cehlin. Bra fart, bra skott och teknik. Kan han bli lite hårdare är han fullt ordinarie i en andrakedja i NHL om två-tre år. Jag hoppas bara han stannar minst ytterligare en säsong i DIF. Helst fler förstås, men fortsätter han utvecklas är nog en säsong till rätt lagom för hans egen skull.

dannie sa...

Måste bara säga att jag är 3 männing med patrick ;) hahah