onsdag 1 december 2010

Helenius: "Vi är inte lika beredda på att ta kampen"

 
(Riku var besviken att den fina hemmasviten - tre raka segrar-tog slut. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Min TT text i dag handlar mest om Timrå. Länk till den artikel hittar ni inlägget under.
Det finns ett citat med SSK:s målvakt Riku Helenius efter matchen, det som inte fick plats hittar ni här.

Och så här säger Helenius om …
… Matt Murleys 3-2 mål
– Den kom efter en lite dåligt passning, som ger en kontring. Killen gör några kroppsfinter där också och får ner mig, jag går ner för tidigt.

… Pikkarainens 4-2 mål , där Helenius går ut lång och blir rundad:
– Det är en lång passning som går i en loop (visar ett upp och nervänt u) i luften. Jag trodde jag skulle hinna dit först. Det var ett liknande läge mot Frölunda, det gick då… men inte nu tyvärr.

– Jag började åka ut men sedan studsar pucken så att det blir fel. Jag tar miste på var  pucken ska landa och trodde den skulle komma närmare mig. Men så är det när man är målvakt, man måste ta ett beslut sedan får man hoppas det är rätt beslut. Det här beslutet kostade oss ett mål tyvärr. Hade jag å andra sidan fått tag i pucken när jag kastade mig mot den så hade vi kunnat få en fin och snabb kontring.

… Timrås 5-2.
– Kom i öppet mål. Jag stod i båset och såg den glida in.

… förlusten:
– Jag är besviken, vi ville verkligen ta tre poäng men nu har Timrå vunnit alla tre mot oss. Det är jobbet, det är ju ett riktigt tajt race i tabellen nu om platserna 6 till 12.  Man måste verkligen se till att ta alla poäng man kan få.

… vad som inte funkade:
– Jag vet inte jag har spelat bra fram till nu men idag var jag inte på topp. Som jag spelade i dag – det funkar inte. Nu så måste jag studsa tillbaka och göra det mycket bättre till nästa match.

… det har varit sämre fart på hela SSK än det har varit i de tre senaste vinstmatcherna hemma. (Frölunda 5-2, Linköing 4-2, Färjestad 6-2)
– Ja, det har du nog rätt i. Vi har haft riktigt bra fart de senaste hemmamatcherna, före den här. I dag var vi inte lika beredda på att ta kampen, inte beredda på att tävla. Vi var inte lika redo för det som vi har varit de två, tre hemmamatcherna före den här. Då har vi verkligen tagit udden av motståndarna och tagit kommandot direkt och fått en snabb ledning med tre, fyra mål redan i första. Men i dag… jag var inte på mitt bästa och inte utespelarna heller.

… tabelläget:
– Det som är bra är ju att vi har ny match på torsdag, då kan vi studsa tillbaka direkt, det är en stor match igen då (Modo borta).

Vad som inte funkar?
– Det handlar ju om att man måste vara redo mentalt. Man kan alltid hålla tempot uppe även om man är trött och sliten i kroppen, vilket de flesta blir en bit in på säsongen men om man inte är med mentalt så spelar det ingen roll hur fräsch man är i kroppen. Och är man både mentalt och fysiskt trött så går det inte alls.


Varför SSK har så svårt mot just Timrå.
– Jag vet inte hur utespelarna känner det men för mig som målvakt så är det svårt att möta lag som inte skjuter så mycket. Och jämför man med till exempel Färjestad så skjuter Timrå inte alls lika mycket, och när ett lag skjuter mycket så kommer man lättare in i matchen. Mot Timrå som skjuter så lite är det svårt att hålla sig mentalt redo när det väl kommer ett anfall. Sedan om det är mot just oss eller om de bara spelar så det vet jag inte. Vi har förlorat tre gånger mot Timrå, jag har stått två av dem och det har varit samma båda gångerna att de skjuter inte så mycket, inte mot oss i alla fall.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Helinus?

CiprY sa...

spelad bra? haha nej, och hans tre tabbar mot Timrå är alldeles för dåligt, Riku släpper också returer hela tiden, kan inte vara kul att lira back framför en sån keeper...

CiprY sa...

spelat*

Marie Hallman sa...

Anonym: sorry ska ändra.

Cipry: det lät annorlunda bland fansen efter de två matcher som han vann nyss åt SSK.

CiprY sa...

ja, matcherna med 5-2 och 6-2? vilka täta matcher...?
och saken är att han gör 3 tabbar som han inte ska göra, samt så släpper han returer väldigt ofta, det måste även du kunna se!?

Marie Hallman sa...

CiprY Självklart ser jag att Riku gör misstag men jag är inte lika svart och vit i mitt seende som många andra som bara antingen ser SM guld eller katastrof. Det finns ju mellanlägen också. Jag minns hur han hyllades efter ett par vinster, nu är motorsågen där. Du kanske har sågat honom hela tiden men jag noterar andra fans berg och dalbanesvängningar. Det var de jag kommenterade.