måndag 6 december 2010

Gozzi: "Vi får se i morgon, hur läget är då"

Mycket tung förlust för AIK på Hovet idag, måndag. 1-6 mot Färjestad och AIK var aldrig riktigt med ens i matchen. Viktor Fasth hade en tung dag han med för en gångs skull, Björn Bjurling som kom in var okej men drog på AIK en idiotutvisning när han drog omkull Mattias Sjögren.

AIK hade reducerat till 1-4 några minuter drygt sju minuter innan och när Gnaget fick spela med två man mindre var det ridå ner totalt.

Men än värre är såklart de skador som AIK har på backsidan. En skadelista som växte under dagen och kvällen.

Förutom Dick Tärnströms ryggproblem och Patrik Nemeths knäskada, var David Engblom tvungen att avstå matchen. Lägg därtill att nyvärvade Fredrik Svensson skickades till sjukhus under matchen med smärtor i bröstet efter att ha fått ett knä mot revbenen under en kollision.

Jag har skrivit en artikel, tillsammans med Sven Gustavsson (jag såg matchen på tv och ringde Gozzi, Sven var på plats och snackade med folk på plats) som ni hittar på den här länken.

I artikeln snackar Gozzi om hur man ska få ihop ett lag till på torsdag, om läget med Nemeths knä, om Fredrik Svenssons skada och David Engblom.

Jag frågade även Gozzi om Vesa Toskala. På Canal Plus sa de att Toskala och Gozzi snackar med varandra men så är det inte hävdar Gozzi.
- Nej, nej, nej blev svaret både då jag frågade om uppgifterna stämde och om de för diskussioner.

5 kommentarer:

Hans sa...

Varför Toskala? Vi har Bjurling. Han gjorde riktigt bra ifrån sig idag. Satsa de pengarna på en ny back istället. Endast 4 stycken hela i truppen känns lite lite...

Lakritsbiten sa...

Kalla in Öset nu då.

Anonym sa...

Stefan: Hur ska man kunna kalla in Öset som ligger på sjukan? Det är till att ha koll

Bättre att ta upp juniorer, det finns riktigt bra juniorer som kan hjälpa till en match. Tyvärr har dom ju själva matcher på helgerna, men på torsdag borde det fungera att få ihop lite backar i alla fall.

Bengan sa...

Anonym: Med juniorer håller man sig inte kvar i elitserien. Nej Gozzi får allt öppna pluskan och köpa in lite etablerade backar och ordna lite bredd så att truppen inte blir så skadekänslig.
Juniorer ska vara komplementspelare, inte nyckelspelare.

Marie Hallman sa...

Hans: Var mest det att de sa på Canal plus att han var på väg in, ville kolla det. BB är dessutom på lån en månad från Brynäs oklart vad som händer sedan. Men visst måste man stärka backsidan. Var ju katastrof i går.

Stefan: Han fick en puck i ögat, har precis lämnat sjukhuset men lär int kunna spela på ett bra tag då han inte ser något.

anonym: Juniorer funkar i ett par matcher men inte i resten av säsongen. Beror nog lite på hur illa det är med dick, nemeth och svensson med fl.

bengan: är inte bara att shoppa loss. Det är dessutom lite kneptigt läge för det är två matcher kvar sedan uppehåll i två veckor innan det är mtch igen så det finns tid för en del sargade kroppar att läka. Om de nu inte är långtidsskadade vill säga. svår avvägning.