tisdag 21 december 2010

Marie möter: Patrick Cehlin del ett


 
(Patrick "Sillen" Cehlin, december 2010. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Han kammar benan längst i laget, gillar Messi och sköt sönder lite av varje när han var liten. Han bjuder gärna på sig själv, vill bli bättre på att skjuta istället för att passa och var bara några millimeter från att missa JVM.
Möt Patrick Cehlin, en skön glädjespridare som gillar att ha roligt.
– Man ska vara sig själv och inte bry sig om vad andra tycker hela tiden, säger Djurgårdsforwarden.

Jag träffade honom ute i Upplands Väsby bara några timmar efter att JVM-laget är uttaget.
Att han numera är ordinarie i Djurgårdens a-lag och att han varit bofast i J20-landslaget senaste året var inget som fick honom att känna sig säker på en plats.

– Nej gud nej! Det finns så många bra spelare så jag kände mig inte säker någon gång. Men det ska bli sjukt jävla roligt! Det är något som jag har sett fram emot länge.

Men det var nära att lagkamraten Staffan Kronwall oturligt sköt bort Cehlins JVM-chanser.
Djurgårdsbacken laddade på ett mäktigt slagskott i sista matchen före uppehållet, pucken ändrade oväntat riktning på en styrning. Cehlin såg pucken komma men lite för sent och fick den rätt i fejjan.

– Fast jag hade en jäkla tur ändå som hade munnen lite öppen precis innan pucken träffade ansiktet, jag hann vända på huvudet också och nu kom den här på sidan, precis mellan okbenet och käken. Jag var och kollade tänderna och käken men hade bara lite blåmärken och små bitmärken på insidan. Någon centimeter upp och jag hade inte suttit här nu, konstaterar Cehlin.

Ett krossat okben hade krossat JVM-drömmarna, nu klarade sig Djurgårdsforwarden med en ”liten hjärnskakning ” som gjorde att han missade två av de tre tryoutmatcherna på JVM-lägret:

– Jag hade ont i huvudet, var hängig och ville inte chansa. Men samtidigt så gick man ju hemma och hade lite panik. Jag ville så gärna ut och köra och de andra gjorde två riktigt bra matcher så det var tufft att se på från sidan. Men huvudskador är farliga så det var ingen idé att gå på för fort, utan det var bättre att ta det lugn och bli hel.

Det tyckte förbundskaptenen Roger Rönnberg också och tog med Cehlin i JVM-laget.
Inte så konstigt med tanke på spelet så här långt i höst och vinter.

Men själv tycker Patrick Cehlin att han kan ”förbättra allt”
– Jag kan vara ett större hot och skjuta mer, komma in mer på mål, jag vill göra mer mål.

( Med småkronorna i Väsby. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Vad är du nöjd med så här långt?
– Ah jag vet inte… men jag tycker att jag har fått farten med mig i alla fall och förra året när jag inte spelade så jättemycket så tog jag slut under matcherna. Nu har jag mer ork så jag kan köra hela matcher. Sedan har jag fått allt mer förtroende under säsongen. Jag försöker spela så bra jag bara kan och det har räckt att ta mig hit.

Men vem är då Patrick Cehlin vid sidan av isen?
Här tog jag lite hjälp av, hemliga källor, inom Djurgården med researchen.
Djurgården har ju ett gäng ungtuppar som gärna retas lite med varandra så ni får ta en del grejer längre ner här med en nypa salt…

Men så här beskriver Cehlin sig själv:
– Jag är väl en väldigt social och utåtriktad kille, som har lätt att umgås med folk och gillar att ha kul. Jag brukar umgås med kompisar, spela tv-spel, göra middagar med vänner… gillar att göra saker, gå på konsert och allt möjligt.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Men du har, enligt mina hemliga källor… en dröm, om att få vara med i (dokusåpan) Paradise hotell?
Här börjar Cehlin skratta....
– Va?! Määäh! Ha, ha, ha. Nä men… en dröm är det inte men jag gillar att ha kul och det ser väl roligt ut att softa runt i Mexico och sola och bada och spela ett spel, ha, ha.

Men skulle du vilja vara med, på riktigt?
– Nja, man lever bara en gång så… kanske om jag inte hade hållit på med hockey men att säga att det är min stora hobby, ha, ha, ha nä det där…!skrattar Cehlin och börjar fundera på lite hämnd mot uppgiftslämnarna.

 (FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Och än värre blir det när nästa ”avslöjande” dyker upp:
Den här Cimon med C, som är någon slags programledare på webben runt Paradise hotell, det sägs att han är din idol?
(Och här garvar nu Cehlin ännu mer, ska tilläggas).

– Nääää! Men det där är ju ha, ha, ha. Vem har sagt det?! Det är ju bullshit, ha, ha, ha. Okej jag kan hålla med om att jag gillar att kolla på Paradise hotell men Cimon, idol?! Nej, nej, nej.

Jag (Marie) måste väl erkänna att jag brukar ha samma dokusåpa på i bakgrunden på nätterna när jag jobbar. Som lite förströelse.

 – Ja du ser! Alla kollar på det men ingen vill erkänna det, säger Cehlin och skrattar lite till.

De hemliga uppgiftslämnarna har även berättat att ”Sillen”som Cehlin kallas i laget, har Nissan Micra som drömbil. Riktigt så är det inte.

– Det måste vara Deilert som sagt det! Han drömmer själv om en Micra men han åker hellre runt i en KIA family wagon! Äh, så här är det, jag har en Nissan Almera men de andra kallar den för micra (mycket mindre bil). Men det är för att de är avundsjuka över att inte ha egna bilar…

(FOTO ANDREAS GRANDIN)

Vad är drömbilen på riktigt då?
– Hm, jag gillar sportbilar, Lamborghini och så Range Rovers, deras jeepar är fina…, säger Cehlin som nu funderar på att leasa en Skoda.

Titeln som värsta bilförare i laget har han dock inte kammat hem. Den ligger nog just nu hos John Norman som lyckades med en legendarisk parkering i Globengaraget, då han fastnade i en stolpe.

Men de detaljerna tar vi en annan gång, nu tillbaka till Cehlin. Som enligt Bloggens källor sägs vara ”väldigt fåfäng”. Men det tycker han inte stämmer alls:

– Nej, nej, nej. Det är klart att man vill se bra ut och jag gillar att klä upp mig till vissa tillställningar men det är inte så att jag står och ser mig i spegeln varje dag. Det är nog mer att jag har sidbena och använder kam som det där kommer ifrån…

 (FOTO ANDREAS GRANDIN)

TV-spel är en hobby på riktigt (till skillnad från kompisarnas skojande om Paradise hotell). Men det går sådär.
– Jag är bra om vi spelar i par! Om jag får spela med någon som är bättre än jag. Som i FIFA, där delar man på laget och byter gubbar och så. Men annars är jag rätt dålig, fast det är kul med FIFA och NHL och så brukar jag spela COD ibland men inte så att jag sitter hemma själv och spelar, jag spelar nästan bara med kompisar.

Vilka i Djurgårdens är bäst på TV-spel då?
– Det måste vara Deilert och Kempe, de sitter ju där 20 timmar om dygnet så de måste vara bäst, ha, ha, säger Cehlin med glimten i ögat.

Brukar du vara dig själv i FIFA/Elitserien?
– Nej, aldrig. Vi (alla elitseriespelarna) finns ju med där men näe. När jag spelar FIFA däremot, då är jag Messi i Barcelona!

Inga kommentarer: