onsdag 8 december 2010

Skadekoll DIF - Mathias Tjärnqvist

Jag har fått lite frågor på Mathias Tjärnqvist, som ju inte har spelat sedan 25 november mot Frölunda hemma.

Han fick ett skott på foten då (men spelade ändå 22.16) i den matchen.
Skottet tog dock så illa att han fick en blödning i benet i foten, ungefär som Marcus Krüger hade i början av säsongen.

Mathias cyklar och kör allt han kan men det som inte har gått så här långt är att åka skridskor eller springa.
Jag pratade med sportchefen Janne Järlefelt om skadan och det är lite osäkert hur lång tid den tar att läka. För Krüger tog det ett tag, men han gick på lite för tidigt och fick ett bakslag vilket förlängde läkningen ytterligare.

Tjärnqvist kommer som det ser ut nu, inte att spela på torsdag. Han har sagt till Järlefelt att han vill testa på fredag igen för att se om det kanske går att spela på lördag,om inte det går så lär han förhoppningsvis vara bra till derbyt mot AIK i alla fall, den matchen är ju första match efter uppehållet som DIF spelar.

4 kommentarer:

Mattias sa...

Tack för informationen Marie!

Mvh Mattias.

Marie Hallman sa...

Mattias Tack själv för att du läser :)

Thomas sa...

Hur lång tid tog det innan kruger testade (vilket ju uppenbarlugen var för tidigt) Hur länge borde man kunna räkna med att Tjärnqvist är borta? Känns som om julen kommer lägligt för den gode Tjärnqvist!

Tack för infon Marie!

Marie Hallman sa...

Thomas: Jag är inte helt säker men har för mig att det först var en månad, så spelade han ett par matcher och sedan tog det två veckor till. Har jag för mig inte helt säker dock. Nu är det ju snart två veckors uppehåll (lite kortare för DIF och AIK som spelar derby när alla andra vilar) men ändå så det borde räcka så att Tjärna är tillbaka till derbyt i alla fall - får man hoppas!
Tack själv för att du läser :)