tisdag 7 december 2010

Skadekoll AIK: Svensson, Tärnström, Nemeth, Engblom UPPDATERAD

Jag har inte alla detaljer, men så här ser det i stora drag ut med de backar som AIK har haft på skadelistan


Fredrik Svensson har en punkterad lungsäck. Det är inte lungan i sig utan en liten del av lungan som är punkterad av ett brutet revben. Oklart hur lång tid det tar att läka det.  Så här säger Svensson själv till Hockeykanalen.se: 
" Jag har ett brutet revben och en punkterad lungsäck. Så farligt tror jag inte att det är men det känns lite grann, säger Svensson som är kvar på sjukhus"
och
" Jag ska åka och röntga mig igen och har det blivit bättre med lungan så behöver jag inte göra något utan det läker av sig själv. Men har det blivit sämre så måste jag dränera där. Och då måste jag ligga kvar några dagar på sjukhus"
Hela den intervjun hittar ni här.

Dick Tärnström, har en kotförskjutning i ryggen som ställer till det då och då. Han hoppas kunna spela på torsdag, inte helt hundra att han kan men förhoppningen finns.

Patrik Nemeth: skada på inre ledbandet på ett knä. Kommer åka till JVM-lagets tryout på måndag oklart dock om han kan spela med AIK innan dess. Han ska få ett skydd men det är inte säkert att det räcker och risken är stor att han missar de två matcher som AIK har innan uppehållet.

David Engblom: Klev av pga personliga skäl senast är inte skadad och är tänkt att vara med på torsdag och lördag.

Frågan är ju också om AIK ska förstärka eller vänta ett tag då det kommer ett uppehåll nu som är nästan två veckor långt. Jag har inte hunnit ringa Gozzi i dag så jag tar det i morgon också.

Eftersom det inte verkar allmänt känt, konstigt nog, så är utlånade Mikael Österberg inget alternativ att plocka hem just nu. Han fick en puck i ögat förra veckan och det är oklart hur det går med synen. Det verkar enligt den här artikeln i UNT (klicka här) som att synen klarar sig men han ska till att börja med ligga blickstilla i två veckor så spela är inte att tänka på.

15 kommentarer:

Lakritsbiten sa...

Ta hem Öset i alla fall.

Thompa sa...

Vet inte hur ösets utlåningskontrakt ser ut med tuna, kanske är precis som Becks dvs tidsbestämt.
Men i ösets fall så finns det ytterligare saker som talar emot att han kommer, han fick en puck i ansiktet för inte så länge sen och mår väl sådär i bästa fall.

Marie Hallman sa...

Stefan och Thompa: Ja öset har fått en puck i ögat, oklart hur det går med synen. Han är inte ens i närheten av att kunna spela.

Mille sa...

Marie, Öset kommer inte att få nedsatt syn (dvs mer än han redan hade) och kan komma att spela betydligt tidigare än man trodde bara häromdan. Varför inte göra en intervju med honom? Han är på bra humör nu när han fått de goda nyheterna, och så har han ju just nu all tid i världen...

Marie Hallman sa...

Mille Jag ringde faktiskt i eftermiddags men hans telefon var avstängd. Och du vet väl att det var det friska ögat som den här pucken träffade? Han har ju bara tio procents syn på andra ögat och eftersom det som nu träffades är svullet så är ta det lugnt ordern för dagen.

Mille sa...

Givetvis har jag koll på det. Diagnosen sent igår var hursomhelst att ögat som träffades har stora chanser att bli helt återställt.

Gozzi jr sa...

Han revben är inte av, din skadekoll verkar vara ett lotteri?
Han har en fraktur vilket inte betyder att revbenet är av, han har en spricka.

Skriv att du inte vet om du saknar fakta tack!

Frank sa...

Och Tärnström har väl inte ryggproblem heller??? Däremot har han lårproblem (lårkaka). Det är åtminstone det som AIK har hävdat utåt.

Annars har en samma fågel som viskade Björn Bjurling i mitt öra tidigare viskat igen...

Ross Lupaschuk

Marie Hallman sa...

MIlle jo och det är kalas! Men vad jag menar är att han knappast kan stå på isen på torsdag och lördag. Och det är ju de matcherna det är mest akut brist på folk.

Gozzi: Jag pratade med AIK:s presskille i går. Han sa att ett revben som hade gått av hade punkterat en lungsäck (inte lungan utan en lungsäck). Jag kanske missförstod just om revbenet var av, ska kolla det men det var så jag uppfattade infon. Klart jag inte sitter och gissar!

Frank: Samme presskille sa att det är en kotförskjutning i ryggen som Dick har haft länge. När jag frågade Gozzi i måndags sa han samma sak, Dick har en kotförskjutning som "kommer och går" Det är något han dragits med väldigt länge tydligen. Ibland är det bra ibland sämre.
Jag vet inte var du fått det om lårkaka i från, forumet kanske?? men om både Gozzi och presskillen säger att det är en kotförskjutning i ryggen då litar jag på att de har koll och rätt.

Lupaschuk? Hans namn har varit uppe hela hösten om jag inte minns fel nu, på forumet. Men frågar man Gozzi förnekar han att det är något på gång, det har han i alla fall gjort ända fram till i måndags nr jag frågade senast. vet inte om det har hänt något efter det.

Frank sa...

Varifrån jag fått det om Dicks lårkaka? Från Roger Melin som sade det i tv-sändningen i samband med matchen mot Skellefteå, när han fick frågan om varför Dick inte var med. Han om någon borde veta eller hur? Ser du inte matcherna på tv???? och du ska ha en hockeyblogg och säger att du har koll på hockey. Känns inte riktigt så ibland.

Anonym sa...

Fortfarande inte ändrat den felaktiga informationen du sprider.
Fortfarande inget revben som är av. Nu har alla kvällstidningar skrivit rätt men du envisas med att det är av?

Han kommer för övrigt snart vara tillbaka, inte så troligt att han gör comeback med brutet revben va?

Kom in i matchen Hallman

///Tärna

Marie Hallman sa...

Frank: lite svårt att se matchen på tv när man är på en annan match och ser hockey live.... därav såg jag inte Rogers uttalande.
Som då kom i lördags.
Jag pratade med Gozzi i måndags och presskillen i tisdags. Jag har med andra ord fräschare uppgifter att gå på än du har, det kan ju ha hänt saker mellan lördag och måndag. Eller menar du att Gozzi och presskillen ljuger? I så fall är du väldigt fel ute.

Tärna: Kvällstidningarna har haft fel förr... och man kan spela med brutet revben, minns att kenny Jönsson gjorde just det under VMfinalen i Riga... beror lite på hur revbenen ligger, hur mycket det trycker emot, men jag kan ta bort just orden brutet revben om det stör dig så enormt mycket. Det är ju den punkterade lungsäcken som är problemet. Peace.

Marie Hallman sa...

Frank: glömde tillägga att jag även brukar försöka se repriserna på matcherna också men ibland visas de på tider när jag är upptagen med annat. Så visst fan kollar jag mycket på hockey. Ser en match live varje omgång och övriga i repris när jag hinner utöver de jag ser live. I lördags var jag för övrigt på Hovet och jobbade för Expressen på DIF-Timrå matchen.

Marie Hallman sa...

Tärna och Gozzi junior: apropå det där revbenet. Jag noterar att Fredrik svensson själv säger så här till hockeykanalen.

- Jag har ett brutet revben och en punkterad lungsäck. Så farligt tror jag inte att det är men det känns lite grann, säger Svensson som är kvar på sjukhus, till hockeykanalen.se

Alltså... hade jag rätt om det avbrutna revbenet. Alltså var det rätt info jag hade fått från presskillen. Och alltså tänker jag sätta tillbaka de ord jag tog bort. Kom in i matchen nu grabbar!

hela intervjun med fredrik hittar ni här http://www.hockeykanalen.se/1.1936840/2010/12/07/svensson_kvar_pa_sjukhus_brutet_revben_och_punkterad_lungsack

Anonym sa...

Haha Tärna och Gozzi jr, vilka pajasar ni är..