onsdag 29 december 2010

SSK-DJURGÅRDEN 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)


 
(Krüger vs Eriksson. FOTO:JOHANNA LUNDBERG)

Matchen MMMM (inte så värst välspelad men mycket dramatik höjde betyget.
Publik: 4 945.
Målvakter: Pontus Sjögren, SSK 90 %  & Mark Owuya, DIF 96%
Domare: Thomas Forsström – hade ingen bra dag alls

Bäst i SSK
MMM Patrik Carlsson, f.
MM Arto Laatikainen, b.
M Pontus Sjögren, mv.

Bäst i Djurgården
MMM Marcus Nilson, f.
MM Mark Owuya, mv.
M Marcus Krüger, f.

(Lasch, Claesson, Eklund. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Kvällens....

.... vikarier: Djurgården hade sju ordinarie spelare och en junior (Zibanejad) borta på grund av skador och sjukdomar. Men juniorerna Marcus Sörensen, Fredrik Claesesson, Simon Mittman och Arvid Strömberg gjorde bra ifrån sig som stands ins.

 
(Sörensen vs sitt gamla lag. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
... mardröms pp: SSK fick pp i början av första, men fick inte till någon box, istället var det Djurgården som anfall. Först fick Christian Eklund ett friläge och en riktigt bra målchans men där var Pontus Sjögren i SSK-kassen bra med. Något byte senare snor Djurgården åt sig pucken nere i egen zon och sätter kvällens första mål.

... 0-1 (3.27) Marcus Krüger (Tim Eriksson)  Spel 4 mot 5. PP för SSK, då snor Tim Eriksson åt sig pucken från Mathias Månsson, han och Krüger drar ifrån allihop ner mot Sjögren, pass til Krüger som kroppsfintar bort Sjögren  och sätter

 
(Marcus Kruger gör 0-1. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... rökare: Arto Laatikainen fick på ett skott som såg ut att smeka längs längs utsidan av nätet på Djurgårdsmålet. Spelet fick fortsätta men efteråt visade tv-bilder att pucken var inne efter en styrning av Robban Carlsson, att pucken var inne i målet och gick genom nätet och ut. Men det missade domarna.

(Brodin vs Bemström framför Sjögren. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


... skosnöre: Domarna upptäckte efter sju minuter efter Laatikainens rökare att nätet vid Djurgårdsmålet var trasigt och fick knyta ihop det med ett skosnöre.  

... snabbaste: Djurgården hade en puck inne, som gick mellan benen på pontus Sjögren. Men domarna gjorde direkt wash out och hävdade att man hade blåst av innan. Oklart för vad, månne för spelare i målgården?  

 
(Djurgården jublar men målet är bortdömt. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... 1-1 (15.28) Patrik Carlsson (Fredric Andersson) Trångt och bökigt nere vid Djurgårdsmålet, Josef Boumedienne ska rensa ett skott från Andersson men råkar skicka pucken via Putte Carlsson och Stefan Lassen in i eget mål.

... tackling: Robban Carlsson stod för en tackling modell märklig när han liksom kröp ihop co dök in under magen på en av Djurgårdsspelarna och tryckte till. Den har jag aldrig sett förut!

 (Jimmie Ölvestad vs Robban Carlsson. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... kommentar: Daniel Widing skulle teka men sa något han inte borde ha sagt, tekningen hölls inne, Widing fick åka och sätta sig i utvisningsbåset i tio minuter för förolämpning av funktionär. Marcus Nilson fick åka in och ersätta.

... klapp på huvudet: Pontus Sjögren tappade spaden i början av andra, både SSK och DIF spelare puttade runt den till slut fick Marcus Krüger nog och skyfflade till den ordentligt, just som DIF hade läge att slå in pucken, då blev han utvisad och fick en retfull klapp på huvudet av SSK-keepern.

 (Staffan Kronwall vs Ryan Lasch. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... extrakeeper: Julian Jacobsen gjorde en snabb räddningsinsats när Sjögren i SSK-kassen var helt ur position och kastade fram en klubba och hindrade mål.

... brottning: Stefan Bemström slog till med en gammal hederlig bensax på Jimmie Ölvestad men klarade sig märkligt nog från fasthållning.


 (Ölvestad och Bemström brottas framför Sjögren. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... 1-2 (11.58) Staffan Kronwall  (Christian Eklund, Tim Eriksson) Kronwall gör sitt femte mål för säsongen, får massor med yta när Christian Eklund lägger en crosspass till Kronwall som elegant prickskjuter pucken rätt upp i krysset.

(Djurgårdsjubel efter 2-1. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

… fem mot tre: Djurgården fick spela med två man mer i 1.08  men några mål blev det inte.

… ramträff: Arto Laatikainen hade ett skott på undersidan ramen. Nära, nära men inte mål.
 
 (Putte Carlsson vs Josef Boumedienne. FOTO ANDREAS GRANDIN)

…plock: Marcus Krüger fick på ett riktigt fint skott i slutet av tredje men Sjögren var bra med och bjöd på en läcker plock.

… oooooooh: Robban Carlsson hade världens chans, fick i väg ett bra skott som doftade mål men Mark Owuya lyckades rädda med axeln på något sätt. SSK plockade sedan Sjögren ur mål i slutminuterna men det hjälpte inte.

Skotten i matchen: 25-20 (13-7, 4-6, 8-7)

Inga kommentarer: