onsdag 8 december 2010

Kilström " Hockey är mycket ett mindgame"


(Kilströms mål väckte laget men för sent.  Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Det krävdes ett stenhårt slagskott av Lukas Kilström i tredje för att väcka SSK.
De två första perioderna var extremt sega och hafsiga .
Jag tog ett snack med Kilström efteråt och så här säger han om…

… vad som saknas mot Frölunda?
– Det är energi som vi saknar i de två första perioderna i dag. Vi måste tänka en match i taget, jobba oss in i det, vi vet ju att vi kan, vi måste hitta tillbaka till det bra spelet bara.

… varför det var så segt i första och andra:
– Det är svårt att förklara varför och ändå har vi fyra raka torsk nu. Men känslan i laget är bra. Så det är inte det. Men det tar bara stopp där ute på isen på något sätt. När man inte spelar själva spelet bra så är det viktigt att man får dit någon puck, som när jag får in min, då får hela laget energi.  

… vad SSK ska göra för att få upp energin:
– Vi måste jobba mer på detaljerna och vara på varandra mer, både på träningar och matcher. Det måste vara konkurrens i laget, vi måste vara mer noggranna i det som vi för över från träning till match, det man gör på träning gör man även på matchen. Sedan måste vi ställa mer krav på varandra också, man kan inte åka runt och vara bekväm. Nu säger jag inte att vi är bekväma, men alla måste göra sin del.  Det räcker inte att två femmor eller tre femmor är bra alla måste vara med.

… varför det inte bara var att ösa på järnet som senast mot Frölunda, nu när även de var sega i starten?
– Det borde vara så (att bara ösa på) men vi är inte där från start. För även om Frölunda har dålig fart så är de det bättre laget i de två första perioderna, sedan tar vi över mer i tredje. Då får vi mer energi av målet och så spelar Ponta (Pontus Sjögren) bra, han har ju bara släppt in en puck fram till dess i matchen. Och i en sån här match där vi andra inte spelar bra så måste målvakten vara bra och det är han. I tredje spelar vi bra och med lite tur där så hade vi fått in våra puckar.

… hur ett lag som är så sugna på att vinna ändå kan ha seg deg i benen:
– Alltså det går inte att förklara. Man känner att matchen är seg också, det känns där ute. Man vill få upp farten, man försöker få upp farten, försöker tagga på killarna och försöker sätta upp farten själv också men det händer ingenting.

… det är psykologin som ställer till det?
– Ja det är det, jag kan inte säga varför men det känns ibland i båset också att vi får igång ett nu jäklar, nu ska vi gå för nästa mål. Man gör ju så, man går för nästa mål hela tiden men så gör de 1-0 och det har tyvärr varit lite så att när vi får ett mål emot oss så tappar vi lite och släpper ofta in ännu fler.

... Frölundas segermål i sudden.
– Det känns jäkligt surt att de lyckas göra mål sådär i sista sekunden, hade det blivit straffar där hade vi kunnat avgöra på dem. Men så är det i hockey. 

… om han såg att Pöyräläs puck var inne innan förlängningen var över?
– Målet var solklart. Jag såg att den var över linjen någon sekund innan signalen, men man vill ju så gärna att deras puck inte ska gå in, man blir så frustrerad

… vad SSK bör jobba på nu fram till uppehållet och under de två matchfria veckor som kommer då:
– Vi får jobba vidare på det som vi är bra på och även på det som vi är dåliga på. Det är små detaljer som avgör. Vi måste till exempel få bort pucktapp på blå, och att vi inte får ner pucken djupt och så måste vi få upp självförtroendet

… det vad som står på tavlan i omklädningsrummet, 1000 spänn vid fyra segrar (om det går in kommer ett flertal av spelarna att sätta in 1000 kronor till lagkassan)
– Det var Jocke som kom på det där. Det blir en liten morot för oss.

… det här ”bäst av sju tänket” som SSK testar för att komma ur svackan:
– Det är mycket mentalt som styr i hockey. Och går man in som till en slutspelsmatch så kör man som fan. Då får alla det i sig och så kan man spela på ett annat sätt. Hockey är mycket ett mindgame, det mesta sitter i huvudet. 

Inga kommentarer: