torsdag 30 december 2010

Sista rycket - dags att varva upp

En dag kvar till nyår och dags för sista rycket, eller ska vi säga första?
Det är bara två dagars uppehåll, nyårsafton och nyårsdagen, sedan väntar en matchtät period med början nu på söndag 2 januari och fram till LG Games i början av februari.

Det är visserligen 23 omgångar kvar men 14 av dem spelas fram till och med 5 februari, är man inte med nu så är man inte med sedan. Ska bli intressant att se vilka som mäktar med att ha häng och bidra till en tajt strid i slutet av säsongen runt strecken vilka - om det nu blir någon - som viker ner sig och får börja planera för kvalspel istället.

Jag hoppas ju att alla tre 08-lagen är med i slutspelstriden, än är det  inte kört. Men då krävs som sagt att det börjar hända grejer nu, framför allt för SSK (elva) och AIK (nia). Å andra sidan är ju inte DIF (femma) säkra heller, så tajt är det just nu.

Jag är i Templet i kväll, skriver SSK-HV71 för TT. Ska som alltid försöka få med mig lite extra som hamnar på bloggen sedan.
SSK är, som det verkar, nästan fulltaliga. Verkar bara vara Martin Chabada och långtidsskadade Petri Pakaslahti som saknas.

Djurgården tar emot Färjestad på Hovet. Där saknas Nisse Ekman (stroke), Patrick Cehlin (JVM),  Mathias Tjärnqvist (fot) David Printz och John Norman (båda sjuka). Däremot är Mario Kempe tillbaka i laguppställningen där även juniorerna Söder, Sörensen, Mitman och Strömberg finns med i fjärdefemman med Deilert.


AIK har det tufft med skador, möter Linköping borta. Men Daniel Bång finns med i fjärdekedjan dessutom är Dick Tärnström och Johannes Salmonsson tillbaka. Däremot saknas Patrik Nemeth som är på JVM samt skadade/sjuka Viktor Fasth, Christopher Heino Lindberg, Josh MacNevin, Christian Sandberg och Fredrik Svensson fortfarande. AIK har därför med juniorbacken Eric Norin  som spelat en delmatcher nu samt Joakim Nordström som extraforward.

I kväll är det föresten JVM hockey också. Sverige möter Tjeckien, matchen börjar 21.00 i SVT1. Missa inte! Småkronorna var riktigt bra mot Ryssland, så detta kan bli en rolig match.

2 kommentarer:

Hans sa...

He he... Snyggt "Stockholmsryck"? ;)

Nä, det blir bättre 2011. För då är det nämligen: "nästa år, då j*vlar!!"

Gott nytt år!

Marie Hallman sa...

Hans nä det var ju ingen höjdare direkt!!! Gott Nytt år på dig med!